Vinkit

 

 

 

VANHA KETTU TUIRE NUOLIVIRTA OLI KERTOMASSA KIRJASTAAN
KETTUJEN KANTAPÖYDÄSSÄ 4.3.
NYT HÄN TARJOAA KIRJAANSA HUIPPUEDULLISESTI.

 

 

 

Runsaasti kuvitettu kirja Ylen brändin ja identiteetin kehityksestä sähköisen viestinnän monopoliajasta vapaan kilpailun ja mediamurroksen aikaan.


Tartuthan tarinaan

Yleisradio on merkittävä julkisen palvelun mediatalo. Sen yli 90-vuotinen taival nyt 100-vuotiaan Suomen rinnalla on ollut monin tavoin vaiheikas ja kiinnostava. Yle on niin keskeinen osa suomalaista yhteiskuntaa, että sen brändikehitys laajassa merkityksessä on samalla suomalaisen yhteiskunnan brändihistoriaa ja siksi tarinan arvoinen,

 

Tarina jäsentyy pää- ja toimitusjohtajakausittain, sillä jokaisella johtajalla on ollut omat painotuksensa ja kullakin aikakaudella omat ratkaisunsa erilaisiin, muuttuvan maailman tuomiin haasteisiin. Yleisradion johtoa ovat muokanneet suomalaisen yhteiskunnan kulloisetkin vaiheet. Yhtiön brändiä on rakennettu silloinkin, kun brändi käsitteenä oli tuntematon. J.V. Vakion ja Lauri Kivisen väliin mahtuu tyyntä ja myrskyä. Kaikki Yleisradion julkiset teot, tekemiset ja tekemättä jättämiset ovat muokanneet mielikuvaa Ylestä yhtiönä.

 

Tarinan painopiste on viimeisissä vuosikymmenissä, tapahtumissa, joista kirjoittaja kertoo oman kokemuksensa kautta, Se voi toimia johdatuksena Ylen tarinaan, yhtiön historiaa ei kuitenkaan kirjoiteta uudestaan. Tarina voi toimia myös esimerkkikertomuksena yhden yhtiöbrändin rakentamisesta tai yhden pitkän työuran tehneen yleläisen muistelmana. Kirjoittajalle tarina on kokonaisuus. Kaikki on vaikuttanut kaikkeen

 

Kirjoittaja Tuire Nuolivirta, kustantaja Edita Publishing Oy, 2019, sivuja 206

 

Tilaukset ylettömän edulliseen varastohintaan, 12 euroa/kirja.

tuire.nuolivirta@hotmail.fi. Toimitukset postitse tai sopimuksen mukaan niin kauan kuin tarinaa riittää.

 

”On arvokasta ja harvinaistakin että brändikehityksen näkökulmaa viedään yli vuosikymmenten. Hyvää on myös, että yrityskuva- ja koulutusprojektit on dokumentoitu kunnolla. Usein tuollaiset tiedot ovat hajallaan tai epämääräisiä. Se, joka toivottavasti pian alkaa koota materiaalia yhtiön 100-vuotiskirjaa varten saa hyviä aineksia”, toimitusjohtaja Lauri Kivinen kesällä 2019.

 

                            

                             **********

 

Hei,  Vanhat Ketut!

Tässä tulee tietoa Australian suunnalta.

Maailman suurin monikulttuuriradio Australiassa

Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, Australian valtion SBS:n suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas. Olen avustanut näitä lähetyksiä Suomi-raporteillani lähes 30 vuotta.

Ohjelmassa kerrotaan mm. Australian osavaltioiden vaihtelevasta koronatilanteesta, Glasgow’n ilmastokokouksen jälkimainingeista ja turhan tekstiilijätteen määrästä.

Suomi-raportissani kerron mm., että Suomi etsii ratkaisua Valko-Venäjän julkeaan siirtolaisoperaatioon. Ruokalähettiyhtiö Wolt myytiin huikealla hinnalla Yhdysvaltoihin. Suomi on maailman onnellisin mutta myös rehellisin maa. Se on todistettu kadotettujen lompakoiden avulla.   

Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella tästä:  https://www.sbs.com.au/language/finnish?language=fi

SBS Radion suomenkielisellä lähetyksellä on Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

SBS on aloittanut kielipalvelujensa uudelleenarvioinnin toimintansa 50-vuotisjuhlan lähestyessä. Uudelleenarvioinnissa käytetään tämän vuoden väestönlaskennan tietoja suunniteltaessa tulevan 5-vuotiskauden kieliohjelmien koostumusta. Netissä voi käydä kommentoimassa ja vaikuttamassa siihen, että nämä tärkeät lähetykset jatkuisivat: 

SBS Language | SBS on käynnistänyt kielipalvelujensa uudelleenarvioinnin

Avustan säännöllisesti myös Melbournessa ilmestyvää Suomi-lehteä, jota toimittaa Risto Söder Melbournessa.

Australian SBS-asiaa: https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/suomen-kieli-pitaisi-sailyttaa-australian-sbs-radiossa/

Parhaat pikkujoulutoivotukset, Timo Uotila

 

                                         ***************

 

 

                                          

                                           ***************

Terveisiä kaikille Vanhoille Ketuille Baskimaan reissun Eki -oppaalta. Tovottavasti päästään tapaamaan jälleen pian uusien elämysmatkojen merkeissä :)
T. Erkki Gerovoi

gerovoi@gmail.com

 

                                           ***************