Vinkit

                                                                      ************

 

 

 

Erkki Pohjanheimon radiohaastattelu

”Södertäljessä toimiva suomenkielinen nettiradio, Suomi Radio, haastatteli minua lauantaina 24.5.2020 olleen SUUREN merkkipäivän johdosta. Radio Suomea kuuntelevat monet ulkomailla (ja Suomessakin) asuvat suomalaiset. https://www.radiosuomi.se/

Joku aika sitten selailin levytiedostoja ja huomasin, että olen äänittänyt ”Niin paljon kuuluu rakkauteen” levyä varten 24.5.1965. Siis 55 vuotta sitten. Niin se aika vierii! Lähetin siitä tiedon Hollannissa asuvalle tyttärilleni Pauliinalle ja kerroin, että nythän on syytä juhlia. Sitten Pauliina oli lähestynyt tuota Radio Suomea ja sanonut, että minua pitäisi haastatella. Niin siinä sitten kävi.

Kuuntele haastattelu: https://radiosuomi.se/mp3/erkkipohjanheimo.mp3

Pauliina oli äänittänyt haastattelun: https://drive.google.com/file/d/13Jh-tM4urFAHWACmJoDDNTS5gXZAnDe-/view

Ei ole pakko kuunnella! Eka kysymys oli aika hurja: ”Kuka on Erkki Pohjanheimo?”  Mitä siihen sanot?"

t. Erkki

****

PS. Kuvitin kokohaastattelun. Se löytyy YouTubesta: https://youtu.be/mmn5O6WcDps

t. Erkki

                                                   ******************************

 

 

TIMO UOTILAN VINKKI VANHOILLE KETUILLE

Maailman suurin maahanmuuttajaradio Australiassa

# Tietokoneella tai kännykällä voi kuunnella maailman suurimman maahanmuuttajaradion, Australian valtion SBS:n, suomenkielisen lähetyksen, jota toimittaa Sydneyssä Karl Mattas. Olen avustanut näitä lähetyksiä Suomi-raporteillani yli 25 vuotta.

Ohjelmassa kerrotaan, että Australiassa huolestuttaa ilmaston ja merien lämpeneminen, kotiväkivalta ja pätkätyöläisten tilanne.

Suomi-raportissani kerron mm., että koronavirus ja Kreikan rajan pakolaiset ovat huolen aiheena. Aksel Kankaanranta valittiin yllättäen euroviisukilpailuun.   

SBS Radion suomenkielisellä lähetyksellä on Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella tästä:  https://www.sbs.com.au/language/finnish?language=fi

Blogi SBS-radiosta: https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/australiassa-ymmarretaan-omakielisen-radion-merkitys-maahanmuuttajille/

Ajankohtainen US Puheenvuoro talvisodasta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/korona-hairitsee-talvisodan-80-vuotistilaisuuksia-perjantaina-13-paivana/

Korona-asiaa: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timouotila1/sanna-marinin-konstailematon-asialinja-vetoaa-suomalaisiin/

Parhaat toivotukset, Timo Uotila.

Parhaat toivotukset, Timo U.

 

                                                                                    *********

 

VANHOILLE KETUILLE ERINOMAISIA OOPPERATALTIOINTEJA DVD:llä!


Vanha Kettu ERKKI POHJANHEIMO on tuottanut ja ohjannut monikameratekniikalla kaksi oopperataltiointia Suomalaiselle Kamarioopperalle myyntivideoiksi. Ketuille nyt erikoishintaan!

  • JORMA HYNNISEN ja TIINA LINDFORSIN tähdittämän oopperan VAPAUDEN VANKI – RYTI, RISTO nro 236/46 on säveltänyt ILKKA KUUSISTO. Sen henkilöohjaus on KALLE HOLMBERGIN ja musiikin johto KRISTIAN ATTILAN. Näkökulma on vankilassa istuvan presidentin.
  • AINO KALLAKSEN päiväkirjoihin perustuva ooppera NAINEN KUIN JÄÄTYNYT SAMPPANJA. ILKKA KUUSISTON säveltämässä ja JUKKA KAJAVAN henkilöohjaamassa oopperassa Kallasta esittää mezzosopraano ULLA RAISKIO. Miehen roolissa on SAMI SAIKKONEN, joka myös vastaa koreografiasta. Musiikin johto on KRISTIAN ATTILAN. Kallas paljastaa avoimesti suhteensa ensin virolaisen lääkärin Juhan Luigan ja sitten suomalaisen runoilijan Eino Leinon kanssa.
  • Kummankin oopperan taltioinnin ohjaus ERKKI POHJANHEIMO, äänitys JUSSI TERVO – Transmix, ulkolähetystekniikka TUOTANTOTALO WERNE.

Molemmissa levyissä on valittavana tekstitys ruotsiksi, saksaksi tai englanniksi. Aino Kallas -oopperassa myös viroksi!!! Erinomainen lahja esimerkiksi ulkomaisille ystäville. Myös suomenkielinen tekstitys löytyy, vaikka laulujen sanoista saakin hyvin selvän.

Suomalainen Kamariooppera myy DVD:t edulliseen huippuhintaan á 10 euroa. Mikäli kiinnostaa, saat lisätietoja, kun otat yhteyttä Erkki Pohjanheimoon: erkki.pohjanheimo@sunnynotes.fi ja ilmoitat yhteystietosi.
Oopperoita myy myös Fuga Oy hintaan 33 euroa: https://www.fuga.fi/?yleishaku=Vapauden+vanki
https://www.fuga.fi/?sivu=detail&id=6419369093129.

 

 

 

         *****************

 

Tervetuloa jumppaamaan Tapanilaan!

 

Eläkeläisjumppaa naisille ja miehille  alkoi jo 9.9.19  maanantaisin klo 13-14. Mutta mukaan voi tulla myöhemminkin. Rohkeasti vain, ota yhteys Timppaan (Timo Tallgren).

Ylen eläkeläisjumppaajat ovat joi pari vuotta sitten löytäneet uuden salin Tapanilasta, Tapanilan Erän urheilukeskuksesta. Jumpparina on edelleen Anneli ”Antsu” Nieminen, ”rautainen liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilainen”, niin kuin netissä todetaan. Jumppaliikkeet kunnon mukaan. Hienkin saa kyllä lentämään! Salivuokra on n. 35 euroa/ osanottaja kaudelta ja jumppamaksu 10 euroa/ osanottaja kerralta.

Tapanilan urheilukeskuksen osoite on Erätie 4. Sinne pääsee julkisilla: bussi 61T Rauattientorilta ja 554 Itäkeskuksesta (molemmat oven eteen), 73 Hakaniemestä Kotinummentien pysäkille (lyhyt kävelymatka). Bussi 74 tuo Hakaniemestä Tapanilan torille, mistä on noin puolen kilometrin kävelymatka. Tapanilan asemalta kävelymatkaa on noin kilometri.

 

Lisätietoja antaa Timo Tallgren, puh 040 5100 503 tai tallgrentimo@gmail.com

 

                                                          ****************

 

UUNITUORE KETTUPAITA

 

Paitapaakari pullautti uunistaan pari pellillistä Vahojen Kettujen 20-vuotisjuhlalogolla koristeltuja, pesunkes-täviä Fruit of the Loom t-paitoja. Värit ovat musta ja vaaleanharmaa, kokohaitarin ääripäät M – XXXL.

Kuvamannekiinin mitat ovat 180 cm ja 90 kg, ja koko komeuden peittää selvästikin väljähkön oloinen XXL-koon mallipaita.

Paita sopii mainiosti niin vapaa-aikaan kuin työ- ja yöpaidaksikin sekä kaikenlaisiin edustustilaisuuksiin herättämään kateutta paidattomissa.

Koska osastomme ei henkilökuntavajeen ja toimipaik-kapuutteen vuoksi ole auktorisoitunut postiliikentee-seen, avataan paitamarkkinat juhlagaalassa 29.11. ja ensi vuoden puolella vuosikokouksessa.

Paidan saadakseen kannattaa siis pikimmiten ilmoit-tautua gaalaan, jossa tämän uniikkierän laatupaitoja on kaupan 15 eurolla.

 

etusivulle--->>>

                                        

  

                                              ******

Silakkakirja

”Vanhan ketun Pekka Laineen syksyllä ilmestynyttä Silakkakirjaa on vielä saatavilla ainakin verkkokirjakaupoissa. Kirja on tietokirja silakasta, mutta kertoo paljon ruuanlaitostakin ja antaa hyviä silakkareseptejä.”

 

Pekka Laine

Silakkakirja on tieto- ja keittokirja Itämeren arvosaaliista ja kalapöytien herkusta. Edullinen ja ravinteikas kala on innoittanut Pekka Laineen keräämään noin 2 700 silakkareseptiä, joista hän jakaa kirjassa noin 50 suosikkiaan.

Kirjassa esitellään keskeiset perinneruoat valmistusohjeineen, annetaan vihjeitä kalakokille ja kerrotaan, miten lämpimästä ruoasta saa seuraavaksi päiväksi erinomaisen alkupalan tai leivänpäällystä.

Teos on täysosuma kalastuksen ja kalaruoan ystävälle. Silakkakirjan luettuaan tietää raaka-aineen taustasta, sen elämästä luonnossa ja hienosta historiasta kansantalouden tärkeänä tekijänä. Silakkaa on pyydetty isosti tuhat vuotta, ja satoja vuosia se oli Pohjois-Euroopan ulkomaankaupan tärkeimpiä artikkeleita. Saalismäärältään silakka on edelleen Suomen tärkein kala, jonka monipuolisuus ihastuttaa niin kotikeittiössä kuin syksyisillä silakkamarkkinoilla.
                                                                                                                                                      Osta verkosta:

  • Adlibris
  • Booky.fi
  • CDON.com
  • Prisma
  • Suomalainen.com

 

                                              

                                                

Ensimmäinen painos kirjastani ”Elämäni kameran takana” myytiin loppuun kolmessa päivässä joulun alla Laterna Magicassa. Niinpä Kettujen delegaatio torstai-iltapäivänä 15.12. jäi nuolemaan näppejään käydessään näyttelyssäni. Eipä hätää. Toinen painos on tullut joten kaikilla halukkailla on mahdollisuus ostaa kirja.

Kirjan hinta on edelleen se Laternan hinta 25 euroa + mahdolliset toimituskulut. Toimituskulut voit ohittaa hakemalla kirjan Katajanokalta tai sopimalla sähköpostin kautta luovutuspaikan keskustasssa. Älä menetä tilaisuuttasi hankkia tämä kirja. Sen voi myös tilata kustantajalta.

Ystävällisin terveisin
Antero Takala

antero.takala@nic.fi

+358505703166

 

                                              * * *