Kettuviestit

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 10/2020, 01.08.2020

 

Hyvä kettupesue!

 

Toivottavasti olette kaikki pysyneet terveinä!

 

Hiljaista on ollut pesässämme. Elämme todella omituisia aikoja. Koronan ilmestyttyä kuvioihimme jouduimme peruuttamaan kaikki loppukevään ja kesän tilaisuudet. Tällä hetkellä näyttää siltä, että joudumme hissuttelemaan vielä ainakin alkusyksyn puolelle.

 

Vanhojen Kettujen toimikuntakaan ei ole uskaltanut pitää kokouksia. Viimeinen sähköpostien avulla tehty päätöksemme on, että ainakin elokuun vielä lepäämme – toisin aivan tahtomattamme. Suurin osa toimikunnastamme on sitä mieltä, että emme voi riskeerata toistemme terveyttä matkustamalla kokouksiin metrolla, junilla tai busseilla ja kokoontua yhdessä tilassa ainakaan toistaiseksi.

Olemme myös todenneet, että emme voi alkusyksyyn suunnitella tapahtumia, vaikka kynnet syyhyävätkin. Emme toimikuntana voi ottaa sitä riskiä, että joku ketuista vaikka tietämättään kantaisi virusta ja saattaisi sitä muitten kettujen ulottuville.

 

Lainaan tähän otteita pääministeri Sanna Marinin twitteristä (Kopioitu MTV:n uutissivuilta):

– Riski taudin uudelleen kiihtymiseen on silti olemassa ja tämä on jokaisen huomioitava omassa elämässään, Marin muistuttaa tviitissään.
….
– Luotamme siihen, että toimit vastuullisesti. Pääministeri jatkaa ohjeistuksiaan kertomalla siitä, miten kotimaassa voi jatkaa arkeaan.
….
Lopuksi Marin toteaa, että rajoituksia voidaan ottaa Suomessa uudelleen käyttöön, mikäli tautitilanne pahenee.
Pääministeri kuitenkin toivoo, että niin ei tarvitsisi tehdä.

– Niiden inhimillinen ja taloudellinen hinta on kuitenkin kova. Eli muistetaan pitää hygieniasta huolta ja turvavälit erityisesti tuntemattomien ihmisten kanssa asioidessa, Marin summaa.

Muistathan, että jo keväällä avasimme Kettujen nettisivuille uuden osaston koronajuttuja varten (https://www.vanhatketut.fi/karanteenista-kajahtaa/) . Valitettavasti sinne on tullut kovin vähän kirjoituksia Jussi Tuomisen huumoritarinoita lukuunottamatta. Pistäpä siis näppäimistösi eloon ja lähetä tänne: erkki.pohjanheimo@sunnynotes.fi

Meidän on vielä hetki odotettava, mihin suuntaan korona muotoutuu. Toivottavasti sitä pelättyä uutta aaltoa ei tule ja entisestäkin päästään eroon. Vähän huolestuttaa, kun katselee urheilukilpailujen katsomoita ja nyt avattujen musiikkitapahtumien kylki kyljessä olevaa yleisöä.

Muistakaahan pitää turvavälit! Hengityssuojaimista ja kertakäyttökäsineistä saattaisi myös olla hyötyä ainakin kaupoissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. HL aikoo suosittaa, että Suomeen tulisi maskisuositus julkisiin tiloihin ja julkiseen liikenteeseen.

Ylen uutiset 2.8. klo 15.42: 

 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salminen kertoi asiasta Ylelle tänään.

– Kyllä, se on hyvin mahdollista, että se tulee. Tästä tullaan keskustelemaan alkuviikosta heti, Salminen sanoo.

Hyvää loppukesää!

Allekirjoitukset näin, koska emme ole kokoontuneet toimikuntana.

Leena Tamlander 
Erkki Pohjanheimo

 

 

 

KARANTEENISTA KAJAHTAA
 

Varmaan kaipaamme lisää hymyä ja naurahduksia näinä karanteeniaikoina.

Toimikunta on päättänyt nettieksperttimme Martti Turusen ystävällisellä avustuksella loihtia uuden luvun Vanhojen Kettujen erinomaiselle kotisivulle.

 

www.vanhatketut.fi -sivuilta löytyy tällainen alaotsikko: Karanteenista Kajahtaa.

Sinne jäsenemme voivat lähetellä kirjoituksia tai kuvia tms. kettulaisten nautittaviksi siitä, onko koronan aikaan sattunut itselle tai näkökenttään putkahtanut nimenomaan pandemiatilanteesta johtuvia hupaisia tilanteita, hassuja tapahtumia, outoudessaan naurettavia näkyjä. Jussi Tuominen on jo tuon nimikkosivun avannut. Käykääpä kurkkaamassa! www.vanhatketut.fi

Uusia huumorpitoisia juttuja Karanteenista Kajahtaa -sivulle siirrettäviksi ottaa vastaan Erkki Pohjanheimo osoitteessa vanhatketut@elisanet.fi. Laita otsikoksi ” Karanteenista Kajahtaa”. Asiapitoisia juttuja se sivu ai kaipaa! Eikä tekijänoikeusongelmia!

 

Korona teki nämäkin tepposet
KETTUMATKA 7.-12.9.2020 ITÄVALTAAN PERUTTU

 

MATKANJÄRJESTÄJÄN TIEDOTE KORONASTA

Tervehdys,

valitettavasti joudumme peruuttamaan syksylle suunnitellun Itävallan

kiertomatkan koronaviruspandemian vuoksi. Tilanne on vielä kriittinen

eikä matkaa vielä syyskuussa kannata toteuttaa.

Toivottavasti ensi vuonna tilanne olisi jo parempi ja silloin päästäisiin

matkustamaan.
 

Pysykää terveenä.

Ystävällisin terveisin,

Minna Jousranta

 

***********

Arvoisat Ketut! 
Muistakaa hygienia ja kaikki ohjeet koronan rajoittamiseksi! Kuulummehan useimmat riskiryhmään. Muistakaa kuitenkin ulkoilla ja liikkua reippaasti!

 

Uuden paremman toivossa

Vanhat Ketut toimikunta
psta Erkki Pohjanheimo