Kettuviestit

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 13/2020, 21.11.2020

 

 

 

Hyvät käärikkiset!

Kansan ja kirjallisen kulttuurin antamia eläinten nimiä: (https://www.tunturisusi.com/elaintennimet/)

Kettu (Vulpes vulpes)

  • kettu repolainen
  • käärikkinen
  • mikko
  • repo
  • repolainen
  • tuurikkinen
  • vilja

Toivottavasti olette kaikki pysyneet terveinä!

 

Toimikunta piti zoom-etäkokouksen 19.11.. Toimikuntalaiset olivat tietenkin edelleen kovin suruissaan siitä, että niin monet hyvät kettutapaamiset, retket ja kulttuurikatselmukset ovat koronan vuoksi jääneet toteutumatta. Muistissa kuitenkin ovat odottaen aikaa parempaa. Ja perjantaina kuulimme tiukkoja, mutta toivottavasti toimivia ja hyödyllisiä ohjeita ja määräyksiä pääkaupunkiseudun alueelle ja asukkaille. Pitäkääpä ne mielessänne sekä maskit, etäisyydet ja käsihygienia! 

Kaikesta huolimatta toimikunnalla on jotain pientä kehitteillä. Tässä teille tarinaa muutamista päätöksistä.

 

VUOSIKOKOUSTA LYKÄTÄÄN

Vanhat Ketut - Gamla Rävar- osaston säännöt määräävät vuosikokouksen pidettäväksi helmikuun loppuun mennessä. Epidemian vuoksi kokousta ei kuitenkaan voitane pitää turvallisesti sääntöjen määräämänä aikana. Toimikunta joutuu pyytämään RTTL:n hallitukselta lupaa poiketa säännöistä ja vuosikokous pyritään pitämään kesäkuun loppuun mennessä tai välittömästi kun kokouksen pitäminen on turvallista.

 

KETTUJEN TIETOTURVA AJAN TASALLE

Vanhat Ketut järjestää Ajankohtaista asiaa tietoturvasta -webinaarin ke 13.01.2021 alkaen klo 13.00. Tämä on vähän niin kuin Kantapöytä ilman ruokaa ja läheistä seuraa. Webinaari toteutetaan zoom-tekniikalla. Kukin voi osallistua kotoaan.

Aiheesta puhuu tietoturvaekspertti Petteri Järvinen, jonka ehdottamat aiheet ovat:
- miltä näyttää alkava vuosi 2021?
- mobiililaitteiden turvallisuus ja tietoturvaviestintä
- tietosuojan järki ja tunteet
- omien henkilötietojen suojaaminen case Vastaamon jälkeen.

Laittakaa jo kalenteriinne! Seuraavassa jäsentiedotteessa tulee tarkemmat tiedot ja liittymisohjeet.

 

JOULUTERVEHDYKSIÄ YSTÄVILLE JA TYÖTOVEREILLE

Kuten viime tiedotteessa kerrottiin, kettusivut www.vanhatketut.fi on avattu jäsenistön joulutervehdyksille. Sinne vaan mukavia toivotuksia! Muotoile ne valmiiksi eli laita haluamasi fontit ja värit. Martti Turunen liittää ne kettusivuille kuvatiedostoina. Niitä ei siis muotoilla uudelleen. Tervehdyksesi voi olla tekstiä (muutama sana tai max. 10 riviä) kera piirroksen, valokuvan tms. Allekirjoituksesi tarvitaan. Tässä lähetysosoite: Martti Turunen: juhanim@mac.com

Tervehdysten tulee olla Martilla viimeistään 10.12. Hän latoo niitä sitten kettusivuille pikkuhiljaa. Älä kuitenkaan lähetä muitten julkaisemia joulukortteja!

 

RTTL HALUA KUULLA, MITEN KETUNPESÄSSÄ MENEE

Liitostamme pyydettiin kirjoitusta Kettujen korona-ajasta joulukuun Liiton Arkkiin. Niinpä sellainen syntyi. Tarkkailkaapa seuraavaa Arkkia!

KETTUSIVUT

Muistahan vierailla Kettujen omilla sivuilla www.vanhatketut.fi
Sinne Karanteenista Kajahtaa -osastoon toivomme edelleen kertomuksia, juttuja, tarinoita, vitsejä, kuvia ja piirroksia koronakokemuksistasi. Lähetä niitä Erkille: vanhatketut@elisanet.fi

JOULUYLLÄTYS

Toimikunta on valmistellut jäsenistölleen jouluyllätystä. Sitä odotellessa

Hyvää joulun lähestymisaikaa!

Vanhat Ketut, toimikunta psta
Erkki Pohjanheimo