Kotipesä

Jussin mietelmiä FB:n tiimoilta

 

Hienoa että tiekarttaa ulos pandemiasta ollaan Ketuillekin piirtämässä. 

Vanhan liiton jääränä en vain pysty nousemaan fake... anteeksi facebook-kiimaan. Tiedän että sähköposti on kätevämpi (mutta sosiaalisesti kylmempi) kuin postitettu kirje, mutta kun tälläkin voi lähettää tekstiä, kuvia, musiikkia ja videopätkiä, niin miksi...

Taloyhtiömme hallituskin yritti perustaa osakkaiden fuck... anteeksi fake... sori: facebook-ryhmän, mutta kävi ilmi että useimmilla ei ole mitään halua, niin tasapuolisen informaationsaannin turvaamiseksi ajatus hylättiin. Onko Ketuilta tehty facekysely? Vai jääkö juttu muutenkin aktiivisten uudeksi huviksi.

En tarvitse palautteena opastusta enkä vakuuttelua (olen jo kuullut kaiken mitä zuckenbergiläisyyden katekismuksessa sanotaan) eli vuoden 1963 euroviisun sanoin: "Mä oon mikä oon, mä en muutu tästä, ja siis iloitsen elämästä..." 

https://www.youtube.com/watch?v=t3W9ts6_UYc

Iloitaan siis kaikki ainakin auringosta ja lämmöstä ikään, rotuun, sukupuoleen ja asuinpaikkaan tahi uskomuksiin katsomatta.

Tulevia kettujotoksia paita hampaissa varroten.

 Jussi

PS

Teatteriesirippujen avautumista odotellessa, nauttikaapa u-p-e-a-s-t-a venäläis-tamperelaisesta Saatanasta. Vielä kaksi stream-esitystä jäljellä!!!!! Nythän moni osaa jo striimin vitäväksi heittäytyä hienon yhteisjoululaulun koettuaan. 

https://tampereenteatteri.fi/naytelma/saatana-saapuu-moskovaan-livestriimi/

VANHAT KETUT UUDESSSA KARANTEENISSA

 

Elämme poikkeusoloissa vaikka kaikkien luona ei kukaan poikkeakaan. Kuulumme lisäksi riskiryhmään vaikka monikaan meistä ei enää ’plyysillisesti niim maan perusteellisen’ riskissä kunnossa olekaan. Toivottavasti kylmästä keväästä huolimatta huumorin kukka sentään on useimman karanteenikotia koristamassa ja viimmesen päälle muistuttamassa, että ”ei hätä oo tämän näköönen, soon pieni ja punaanen”, kuten lukioaikainen tyttöystäväni Seinäjoelta aikoinaan totesi).

 

Olemme parin viime kuukauden aikana saaneet lukea, kuulla ja nähdä jos jonkinlaista faktaa ja fiktiota koronaviruksen ominaisuuksista ja vaikutuksista. Näin hanakasti media yleeensä seuraa ja ruotii vain missien, mailanheiluttajien ja pakokaasunkäryttäjien edestottamuksia maalla, merellä ja raittiissa ilmassa. Tilanne on nyt toinen, kun koronapandemia koskettaa  jokaista, on mainituista palstantäytteistä mitä mieltä tahansa. Eikä satavarmaa ja paikkansapitävää tietoa ole mahdolllista saada, koska sitä ei kenelläkään oikeasti ole. Siksi ei kettutoimikuntakaan varsinaisia koronauutisia jäsenistölle välitä välittää. Myös puolue-, sosiaali- ja maailmanpolitiikan luovutamme trollien ja muiden pelureiden temmellyskentäksi.

 

Sen sijaan on päätetty levittää viruksen sijaan hyvää mieltä, sillä hyvällä tuulella on helppo purjehtia läpi tämänkin myrskyn ja selvitä henkiseen kotisatamaan kuin Mikki-Hiiri merihädästä. Mielihyvää voi maistella klikkaamalla yläpalkin otsaketta Karanteenista Kajahtaa.

 

Jottei tulisi kiireessä tehtyä samaa mokaa kuin THL teki maskitilausten kanssa, aloitamme huumoripölytykset vanhoilla, mutta nauruin testatuilla ja hyviksi havaituilla viisauksilla.

 

Huumori on sitä, että nauraa kaikesta huolimatta.

Otto Bierbaum, saksalainen kirjailija

 

Näinä jumalattomina aikoina on oltava iloinen.

Se on velvollisuus.

Franz Kafka, tsekkiläinen kirjailija

 

Ilon voi surmata, mutta sitä ei voi estää syntymästä.

Jarno Pennanen, suomalainen kirjailija

 

Se taide, joka ei hymyile, se ei ole taivahaista.

Eino Leino, suomalainen kirjailija

 

Älä pidä itselläsi yhtään niin pyhää asiaa,

ettet kerta elämässäsi voi laskea leikkiä siitä.

Juhani Siljo, suomalainen runoilija

 

Ilman iloa ei ole elämää, vaikka omistaisi

kaksitoista autoa, kuusi hovimestaria,

linnan, yksityisen kappelin ja pommisuojan.

Henry Miller, amerikkalainen kirjailija

 

Se joka hulluttelematta elää

ei ole niin viisas kuin itse luulee.

La Rouchefoucaud, ranskalainen aforistikko

 

Joka saa kumppaninsa nauramaan

ansaitsee pääsyn Paratiisiin.

Koraani

 

 

     Viälä ei oo ihan pakko

     panna naamaa maskin taa

     Käytäkkö vai orotakko

     kunnes käsky kajahtaa?

     Virussotaan valmiina

     on muuan vapaaehtoinen.

    Tunnistikko naamasta?

    Juu, se on Jussi Tuomisen.

Tämä trollivirus ei ole kiinalaisesta labrasta, vaan tamperelaisesta karanteenikammarista.