Kotipesä

 

TIU TAKANA, MITÄ EDESSÄ?

 

On kesä mennyt tunne lämpöä ennyt, sanotaan joskus poikasena kuulemassani runossa. Lämmöllä en ajattele myöskään Valtion rautateitä, joka ei saa juniaan pysymään aikataulussa.

Kettujen vuosikokouksesta palatessani juna lähti toista tuntia myöhäsä, ja vielä veturin vaihdon jälkeenkin pysähtyi kahdesti jarruvian takia. Miten ihmeessä talvi ei torppaa Helsingin raitiovaunuja, vaikka ne käyttävät samoja elementtejä, sähkö ja ratakiskoja? Aionkin tulevissa vaaleissa äänestää sitä ehdokasta joka lupaa pidentää Tampereen tulevaa raitiovaunulinjaa Helsinkiin asti.

Vuosikokouskin pääsi alkamaan ja loppumaan ajallaan, kuten nettisivuiltamme voitte lukea.

Mitään mullistavaa se ei tarjonnut, päinvastoin. Sama toimikunta äänestettiin muuttumattomana jatkoon.

Toimikunnan jäsenistä iso osa on istunut ”virassa” jo kymmenkunta vuotta, ja vähänkin solubiologiaa tunteva voi arvata, että eittämättömiä vaihdoksia alkaa olla edessä. Jäsenistössä on paljon aktiiveja, jotka osallistuvat innolla tarjolla oleviin tapahtumiin. Olisiko joku teistä jopa niin aktiivinen, että olisi valmis vaihdokkaaksi vuoden päästä? Mitenkään raskaaksi ei toimikuntatyötä voi sanoa, kokouksia on kymmenkunta vuodessa. Toimikunta on enemmänkin hauska ja antoisa harrastus kuin työ.

Miettimisen voisi aloittaa vaikkapa ehdottamalla alkaneelle vuodelle matkakohdetta, taide- tai teatterimatkaa, liikunnallista toimintaa tahi mielenkiintoista kantapöytävierasta.

20-vuotisjuhlavuonna käytiin toimikunnan aloitteesta teatterissa 7 kertaa, kettuiltiin Keski-Euroopassa, Pietarissa ja Ahvenanmaalla, kaadettiin keiloja, syötiin kantapöydässä muiden ja Pontuksen kettukeittiössä omia keitoksia, ihailtiin taidetta ja kummasteltiin museoesineitä sekä uusittua Eduskuntataloa ja upouutta Oodi-kirjastoa.

Tässä vain muutama poiminta yli 30:sta tapahtumasta, joiden osallistujamääräkin ylitti tuhannen rajan. Toki joukossa oli myös puolisoita, ystäviä ja muita aveceja.

Tämän kevään tapahtumista saa tietoa jäsenkirjeestä. Olkaat siis tervetulleet niin vanhat aktiivit kuin uudet uteliaatkin puhaltamaan yhteiseen köyteen ja kantamaan hiiltä kekoon.

 

Jussi Tuominen

Kuva J. Tuominen