MERIRETKI Tammisaareen ja Chappe-museoon

  • la 10.8.2024 klo 920

Meriretkemme suuntautuu tänä vuonna todelliseen kesäkaupunkiin Tammisaareen lauantaina 10. elokuuta. Aluksemme ei ole mikä tahansa purtilo vaan IHA-Linesin lippulaiva  DORIS. Olemme vuokranneet koko laivan Ketuille ja ystävillemme. Tavoitteemme on saada  jäsenistö lähtemään perhekunnittainkin mukaan meriretkelle kesäiseen saaristoon.

Risteilyaluksemme Diana lähtee Helsingistä Kauppatorin laiturista kohti Tammisaarta kello 9. 

Risteilemme Barösundin kallioisten kapeikkojen kautta Espoon, Kirkkonummen, Porkkalan, Inkoon, Elisaaren, Barösundin, Snappertunan, Boxin, Baggön, Skåldön, Gullön ja Odensön miljöiden moni-ilmeisissä maisemissa ja saaristoluonnossa. Merimatka kestää 7 tuntia. Matkan aikana nautimme merellisen lounaan. 

Tammisaareen saavumme noin klo 16 ja vietämme vanhassa kaupungissa aikaa 2-2,5 tuntia.  Tänä aikana on mahdollista tutustua mm. runsas vuosi sitten avattuun Chappe -museoon ja viereiseen Raaseporin museoon, jossa on laaja Helen  Schjerfbeckin näyttely.  Museoihin pääsee ilmaiseksi museo- tai pressikortilla.

Takaisin Helsinkiin palaamme Wikströmin bussilla ja olemme Kiasman edessä noin klo 20.00.

Retken hinnoittelusta puuttuu vielä osittain täsmällistä tietoa. Hinta-arvio (sisältää lounaan) on noin 135 € / kettujäsen ja 10€ lisää aveceilta. Lasten (7 - 16 v) hinnaksi tulee noin 80 €.  Retki maksetaan kahdessa erässä: ensimmäinen erä on 70 € ja se maksetaan 5.7.2024 mennessä. Toisen erän suuruus määräytyy kun kokonaishinta on selvillä ja sen maksuaikataulu ilmoitetaan erikseen.

Ilmoittautuminen Matti Laiholle  sähköpostiin laihon.matti(at)gmail.com  mahdollisimman pian, viimeistään ke 3.7.  Kerro Matille osallistujien nimet ja lapsiosallistujien iät sekä tieto onko osallistuja kettujäsen vai avec. Lisäksi kiireellisten yhteydenottojen varalle  puhelinnumerosi.

Lisätietoja risteilystä Jarmo Ratiselta, puh. 040 500 4336.

Valokuva: IHA-Linesin verkkosivut.