KANTAPÖYTÄ Mitä tekoäly on?

Tekoäly on päivän sana monessa: taiteessa, tieteessä, toimittamisessa, somessa - kaikkialla. Mitä tekoäly on ja korvaako se ihmisen? Mitä tekoäly ei ole?

Syksyn ensimmäiseen Kantapöytään tulee vieraaksi ”tekoälyproffa”, Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori Hannu Toivonen. Hän on julkaissut aiheesta kansantajuisen kirjan: ” Mitä tekoäly on - 100 kysymystä ja vastausta” (kustantaja Teos).

Toivosen mukaan tekoälykeskusteluissa on myös sensaatiohakuisuutta. Tämä voi aiheuttaa vääriä mielikuvia tekoälyn itsenäisyydestä. Kirjallaan Toivonen haluaa lisätä suomalaisten tekoälylukutaitoa. Hän on valmiina vastaamaan, jos ei nyt aivan sataan kysymykseen, ainakin kaikkiin, joita Ketut vaan keksivät kysyä ja mihin aika riittää.

Tekoälykantapöytä on 11.9. klo 12 perinteiseen tapaan ravintola Kiltakellarissa, Bulevardi 56. Kantapöydän hinta on 15 € ja se sisältää myös lounaan. Ilmoittautua voi jo nyt Kaisa Jaakkolalle, e-mail on: kaisa.r.jaakkola@gmail.com ja maksutiedot tulevat paluupostissa.