JÄSENTIEDOTE 6 / 20

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 6/2020, 10.3.2020

 

TÄSSÄ JÄSENTIEDOTTEESSA

Jouko Lindgrenin valokuvamatka Ylen historiaan

Kartanoretki Tervikiin

Tonavan maisemiin (HUOM! Koronavirustiedote)

Etelä-Afrikka -seminaari (jo torstaina!)

Kevätgolf

 

VALOKUVAT KERTOVAT RADION HISTORIASTA 

RTI-auditorio ke 15.4. klo 13

Ylen äänisuunnittelija ja Vanha Kettu Jouko Lindgren muistelee pitkää uraansa Ylen ulkotuotannossa keskiviikkona 15.4. kello 13:00 RTI-talon auditoriossa, Uutiskatu 2, Pasila.

Jouko Lindgren tuli Yleen vuonna 1963 ja jäi eläkkeelle vuonna 2003. Työmatkoilla hänellä oli lähes aina kamera mukana. Hän kuvasi ohjelmien tekoa kotimaassa ja ulkomailla, kirkoissa ja konserttisaleissa, kullankaivajan mökissä ja presidentin linnassa, kilpakentillä ja luonnon helmassa. 

Hän teki paljon suoria lähetyksiä, ja yhteyksien saaminen kaukaa korvesta tai toiselta mantereelta vaati sekä ammattitaitoa että kekseliäisyyttä.

Joli ehti tehdä yhteistyötä monen legendaarisen toimittajan kanssa ja tavata sekä julkisuuden henkilöitä että tavallisia kansanihmisiä. Sinullekin saattaa valokuvista tulla mieleen omia muistoja, jos ei ohjelman tekijänä niin ainakin radion kuuntelijana.

Valokuvat heijastetaan auditorion valkokankaalle, ja Jouko Lindgren kertoo kuviin liittyviä tarinoita. Juttua riittää isoista onnistumisista pieniin kömmähdyksiin. Annikki Kiehelä haastattelee. Tilaisuutta valmistelevassa työryhmässä ovat mukana myös Jussi Schaupp ja Martti Turunen.

Tilaisuus alkaa kello 13:00 kahvitarjoilulla ja siksi haluamme tietää osallistujamäärän etukäteen. Voit ilmoittautua mukaan yksinkertaisesti niin, että maksat kahvirahan 5 euroa/ henkilö nyt heti tai viimeistään 31.3. mennessä tilille: Vanhat ketut FI06 5542 2320 2437 28. Viite: 1180

Ota mukaan kumppani tai ystävä. Kaikki valokuvauksesta tai Ylen historiasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita! 

P.S. Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus selata Joukon Lindgrenin valokuva-albumeja sekä tutustua museoääniautoon AFA-416. Jos sää sallii, auto ajetaan RTI-talon eteen. Sateen sattuessa tutustuminen tapahtuu UT:n tiloissa. 

Onnistuneen juttukeikan jälkeen on helppo hymyillä. Kuvassa vasemmalta Jussi Schaupp, Nadja Nowak, Jouko Lindgren, Mia Halonen ja Tarmo Manni. 

(Mia lähettää terveisiä USA:sta Ottawasta ja kertoo, että tästä keikasta jäi erityisesti mieleen kuvassa taustalla näkyvä Birger Kaipiaisen upea keramiikkatyö).

 

 

KEVÄÄN KOHINAA KARTANOSSA


Mistä löytyy Suomen pisin tammikuja?
Entä Suomen suurin muotokuvakokoelma?  
Missä kummitus kilisyttää kristallikruunuja öisin? 


Perjantaina 24.4. saat vastauksen, mikäli lähdet Ketturetkelle Tervikin kartanoon, Pernajaan. Valtakunnan merkittävimpiin kulttuuriympäristöihin kuuluva historiallinen yksityinen talo avataan meille oppaana antiikkikauppias Bernt Morelius.
Lähtö bussilla Kiasmalta 24.4. klo 10. Kartanokäynnin jälkeen ajamme Porvooseen, jossa syömme lounaan ravintola Sinnessä. Aterian jälkeen varaamme n. tunnin aikaa hoitaa Brunbergit ja muut pakolliset Porvoon Vanhan kaupungin jutut. Paluu Kiasmalle viimeistään klo 17.
Matkan hinta on 30€, johon sisältyy myös lounas.
Ilmoittautumiset sähköpostitse: pontus.dammert@gmail.com viimeistään 27.3. Koska ryhmän maksimikoko on 25, kannattaa ilmoittautua heti.
27.3. jälkeen kerromme matkaan lähteville maksuun liittyviä yksityiskohtia sähköpostitse.

 

 

Syksyllä, mutta ilmoittaudu nyt!
KETTUMATKA 7.-12.9.2020 ITÄVALTAAN!!

koronaviruspäivitys

Vuoden 2020 ulkomaan matkan Ketut suuntaavat 7.-12.9. Itävaltaan Tonavan jokilaaksoon ja Wieniin! 6 päivää: Wachaun laakso, Melkin luostari, Wolfgansee, St. Wolfgangin kylä, Schlafbergin vuori, Berchtesgaden, Kotkanpesä, Königsee, Hallstatt, Saltzburg, Wien ja Schönbrunn. 

Matkan kaikki kohteet ja tiedot sekä hinta löytyvät oheisesta matkaohjelmasta (liite2). Tutustu siihen ja lähde mukaan!!!

Ilmoittautumiset Leenalle 27.3. mennessä s-postilla ltamlander@hotmail.com

Tiedustelut ym. p.050 556 2317/ Leena Tamlander

 

MATKANJÄRJESTÄJÄN TIEDOTE KORONASTA

Matkanjärjestäjä seuraa Ulkoministeriön ja THL:n ohjeita ja matkustustiedotteita. Kun UM päivittää kunkin maan kohdalla matkustustiedotetta, reagoimme sen mukaan. Kun UM kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista, niin silloin matkanjärjestäjät peruuttavat matkat ko. maihin. Tämä tilanne on nyt Italiassa. Mikään matkanjärjestäjä ei siis lähde kategorisesti peruuttamaan matkojaan eri kohteisiin edes lähiaikoina, vaan seuraavat viranomaisten ohjeita. 

Syksyn Itävallan matkaan on vielä reilusti aikaa ja paljon ehtii tapahtua. Ensimmäinen tarkastelukohta kettujen matkan kanssa on toukokuun lopulla, jolloin maksetaan ennakkomaksut lentoyhtiölle. 

Kun asiakas on maksanut ennakkomaksun ja matkanjärjestäjä peruuttaa matkan syytä tai toisesta ennen matkaa, asiakkaalle palautetaan kaikki rahat takaisin. 

Katsotaan tilannetta rauhassa.

Ystävällisin terveisin,

Minna / Resviaria

 

 

KOULUTUS LUO TULEVAISUUTTA

SEAS:n varapuheenjohtaja ja Vanha Kettu Helvi Kolehmainen lähettää seuraavanlaista tietoa. Tapahtuma on jo hyvin pian!

Vanhat Ketut tekivät 2009 erittäin onnistuneen matkan Etelä-Afrikkaan. Matkan tuloksena Ketut tukivat innokkaasti kolmen vuoden ajan yhtä eteläafrikkalaista koulua. 
Helvi Kolehmainen ja Suomi-Etelä-Afrikka-seura järjestävät yhdessä Etelä-Afrikan suurlähetystön kanssa Etelä-Afrikan koululaisia ja nuorisoa käsittelevän seminaarin torstaina 12. pnä maaliskuuta klo 17 – 20. Paikka on Kirkkohallituksen kokoushuone Eteläranta 8.

Ohjelma:

Seminaarin avaus, SEAS:n puheenjohtaja Börje Mattsson.

Suurlähetystön tervehdys, suurlähettiläs Carmen J. Smidt.

Alustukset:

”Etelä-Afrikka, missä tulevaisuuden nerot syntyvät.” Yhteiskuntatieteiden maisteri Iina Soiri, joka toimii ulkoministeriön lähettämänä koulutusasiantuntijana Etelä-Afrikassa.

”Lasten oikeus opetukseen Etelä-Afrikassa. Kehityslinjoja ja tulevaisuudennäkymiä.” Oikeustieteen professori Suvianna Hakalehto Itä-Suomen yliopistosta.

Tarjoilua.

 

GOLFIA

Vanhat Ketut tarjoaa jälleen golfista kiinnostuneille/golfia harrastaville golfopetusta ja pelaamista huhti-toukokuussa! Lisätietoja seuraavassa Kettu-kirjeessä ja Kettu-sivuilla!

 

UNOHTUIKO JOKU KETTUTILAISUUS?

Ei hätää. Kaikki vanhat jäsentiedotteet löydät kettusivuilta www.vanhatketut.fi

Klikkaa vasemmassa reunassa olevaa ”Uusin jäsenkirje”, niin sieltä paljastuvat vanhat tiedotteet ilmoittautumistietoineen.

Vanhat Ketut toimikunta

psta Erkki Pohjanheimo

vanhatketut@elisanet.fi