VUOSIKOKOUS 2024

ISON RAJAPYYKIN ÄÄRELLÄ VUOSIKOKOUKSESSA

Vanhojen Kettujen vuosikokous pidettiin Kiltakellarissa 7.2.2024. Neljäkymmentä Kettua oli todistamassa erään aikakauden päättymistä. Leena Tamlander on ollut puheenjohtajamme ja ohjannut menestyksekkäästi kettulaivan kulkua peräti 18 vuotta. Jäsenistö on saanut runsain mitoin monipuolista virkistystä tärkeää tietoa ja vaihtelua elämäänsä. Vanhojakin on muisteltu, kun yhteen ollaan päästy.

Vanhojen Kettujen toimikunta nimitti Leena Tamlanderin kunniapuheenjohtajakseen. Perustelut olivat ilmiselviä. Hän on ollut puheenjohtajana enemmän kuin kukaan muu aiemmin Kettujen 25 vuoden elinkaaren aikana. Jussi Tuomisen löytämä lasinen puheenjohtajan nuija kauniine rasioineen luovutettiin kukkien kera Leenalle Jarmo Ratisen lämminhenkisen ja henkilökohtaisen kiitospuheen jälkeen.

Ennenkuin tuohon vaiheeseen päästiin, oli kokouksen esityslistalla tietenkin puheenjohtajan vaali. Ja koska Leena Tamlander ei halunnut jatkaa, oli löydettävä uusi. Jäsenistöstä nousi ääni: Tarja Hakulinen! Hän on monivuotinen toimikunnan jäsen ja varapuheenjohtaja. Tarja valittiin yksimielisesti. Jatkopuheenvuoroissa Tarja oli välillä Tarja Halonen, ja sekös oli hauskaa!

Toimikuntaan valittiin uusi jäsen, Jyrki Saarikoski, ja Leena Tamlander siirtyi toimikunnan varsinaiseksi jäseneksi. Leenan kokemusta ja ammattitaitoa tarvitaan toimikunnassa edelleen. Erovuoroiset jäsenet Helena Laatiota lukuunottamatta halusivat jatkaa vaativassa tehtävässään, eikä jäsenistöllä tuntunut olevan mitään sitä vastaan. Toimikunta kokonaisuudessaan on seuraava:
Sirpa Hommuk, Kaisa Jaakkola, Matti Laiho, Pirjo Munck (sihteeri), Kirsi Oksanen-Nylund, Erkki Pohjanheimo, Jarmo Ratinen, Jyrki Saarikoski, Leena Tamlander ja Martti Turunen. Puheenjohtajana toimii siis Tarja Hakulinen.

Muuten kokous kulki sujuvasti esityslistan mukaan. Vuoden 2023 toiminta- ja tilikertomukset hyväksyttiin, talous tuntui olevan hyvässä mallissa, ja tämän vuoden toimintasuunnitelmaakin kiiteltiin. Jälleen kerran hämmästytti viime vuoden runsaitten tapahtumien määrä, ja uusien suunnitelmien toteutumista jäätiin innolla odottamaan. On tulossa muun muassa suurlähettiläs Mikko Pyhälän tarinoita, paljon teattereita ja musikaaleja, Eero Järnefeltin näyttely, kulttuuri- ja viihderetki Multialle, Keuruulle ja Mäntään Pohjanheimojen konsertin myötä, laivaretki Tammisaareen ja vielä pikkujoulutkin.

Vuoden vaihtuessa Kettujen jäsenmäärä oli 630. Uusia kettuja oli liittynyt seuraan 13. Toiseen kettujoukkoon siirtyneitä neljäätoista kaveriamme muistettiin hetken hiljaisuudella.

Omasta puolestani toivotan onnea uudelle puheenjohtajalle ja uskon hyvään, hedelmälliseen yhteistyöhön uuden – tai osittain uuden – toimikunnan kanssa.

teksti Erkki Pohjanheimo
kuvat Hannu Puukko

Tarja Hakulinen
Eeva Vuortama, kokouksen puheenjohtaja ja Pirjo Munck, sihteeri