JÄSENTIEDOTE 5 / 22

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
Jäsentiedote 5/2022   21.3.2022

 

 

Tässä tiedotteessa:

• Vuosikokous ja lounas
• Revontulet ääntelevät
• Radion historiaa kuvin Kantapöydässä
• Huikeita elämäntarinoita
• Merja Ylä-Anttilan kutsu
• Teekävelylle 
• Kevään konsertit täynnä

VUOSIKOKOUS AIVAN OVELLA
Ravintola Kiltakellarin iso sali to 24.3. klo 13
 

Vanhat Ketut tarjoaa aluksi ilmaisen lounaan. 
Vuosikokouskutsu on lähetetty, ja ilmoittautumisaika päättyi 15.3. 
Ellet pääsekään tulemaan, ilmoita heti: vanhatketut.rttl@gmail.com
Lounasmäärä ravintolasta on tilattu jo. 
Jos et ole vielä ilmoittautunut, voit yrittää jonoon: vanhatketut.rttl@gmail.com        Osoitehan on Bulevardi 56, portista pihalle.

Lounaan jälkeen käynnistetään Vanhojen Kettujen Ukraina-keräys ”Hattu käteen”Ota käteistä mukaan, vain setelit kelpaavat! 

Kaiken muun tärkeän lisäksi vuosikokouksessa valitaan viisi jäsentä toimikuntaan kaudelle 2022–2023. Erovuorossa Pontus DammertHelena LaatioJarmo RatinenMaunu Saarinen ja Leena Tamlander.
Leena Räihälä menehtyi maaliskuun alussa. 
Toimikunnan jäsenet, joiden kausi jatkuu vuoden 2022: Tarja HakulinenKaisa JaakkolaPirjo MunckErkki Pohjanheimo ja Martti Turunen.

Välittömästi kokouksen jälkeen huutokaupataan neljä A4-kokoista Jussi Tuomisen digitaiteilemaa Vlad the Liar -kuvataulua. Taulut käsittelevät hauskasti Venäjän ”Emme ole hyökänneet Ukrainaan” -tarinaa. Siis käteistä mukaan, vain setelit kelpaavat! Pienin korotus on 5 euroa.

Kertyneet varat tilitetään Punaisen Ristin katastrofirahastoon Ukrainan hyväksi.

Vahva kasvomaskisuositus on edelleen voimassa! Koronaluvut ovat korkealla.

 


RÄTISEVÄT REVONTULET
AALTO-YLIOPISTON EMERITUSPROFESSORI UNTO K. LAINE 
KANTAPÖYDÄN VIERAANA ti 5.4.2022 klo 12.30

Ravintola Kiltakellarin iso sali, Bulevardi 56.

 

 

Suomessa on kevättalven aikana saatu ihailla yötaivaalla upeita revontulien loimuja. Sopivissa olosuhteissa joku on saattanut kuulla myös poksahduksia, rätinöintiä tai sihinöintiä. Aikojen kuluessa monet ovat kertoneet revontulien aikana kuulemistaan äänihavainnoista, joiden olemassaoloa ei tähän asti ole pystytty todentamaan.
 

Ilmiö alkoi askarruttaa myös Aalto -yliopiston akustiikan professoria, Unto K. Lainetta, joka aloitti revontuliin liittyvien äänien tutkimukset oman toimensa ohella ja suurimmaksi osaksi myös omalla kustannuksellaan. Hän on paljolti ollut kiinnostuksensa kanssa yksin. Maailmalta ei löydy juurikaan muita revontulien ääniin perehtyneitä tutkijoita.

 

Laine on kehittänyt teorian revontuliin liittyvien äänien syntymekanismista, joka on vasta viime vuosina alkanut saada tunnustusta tiedemaailmassa. Laineen äänitykset revontuliin liittyvistä ääni-ilmiöistä ovat Aalto -yliopiston verkkosivujen ylivoimaisesti eniten klikattu aihe maailmanlaajuisesti..
 

Osallistumismaksu 12,00 euroa sisältää lounaan.

Ilmoittautumisethelena.laatio(at)gmail.com   

Muista ilmoittaa puhelinnumerosi.

Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille erikseen.
Vahva kasvomaskisuositus on edelleen voimassa!

 

 

YLEN HISTORIAKUVIA KANTAPÖYDÄSSÄ
Ravintola Kiltakellarin iso sali to 21.4. klo 13.30

Jouko Lindgren esittelee isolla kankaalla valokuviaan radiotoiminnan historiasta….

 

Tilaisuudessa katsellaan Jouko Lindgrenin valokuvia ja kuullaan hänen tarinoitaan niistä. Kuvat heijastetaan valkokankaalle Ravintola Kiltakellarin isossa salissa. 
Annikki Kiehelä haastattelee.

Jouko Lindgren teki 40 vuotta pitkän uran äänitarkkailijana Yleisradion ulkotuotannossa. Hän harrasti valokuvausta, ja kamera kulki aina mukana työmatkoilla. Hän kiersi Suomen läpikotaisin, ja työ vei myös eri puolille maailmaa.

Jouko teki yhteistyötä monen legendaarisen toimittajan kanssa, tapasi julkisuuden henkilöitä ja tavallisia kansanihmisiä. Hänen huomaavainen tapansa lähestyä ihmisiä mahdollisti sen, että kamera pystyi vangitsemaan tilanteet ja kohteet aidoimmillaan. 
Valokuvat kertovat radiotoiminnan historiasta 1960-luvun alusta aina 2000-luvun alkuun saakka. Niitä katsellessa jokaiselle nousee mieleen muistoja, jos ei ohjelman tekijänä niin radion kuuntelijana kumminkin. 
Ravintolan eteen ajetaan tunti ennen tilaisuuden alkua kello 12.00 VANHA MUSEOITU ÄÄNIAUTO, johon voi tutustua nykyisten ja entisten äänitarkkailijoiden opastamana. 
 

Ilmoittaudu 6.4. mennessä: annikki.kiehela@gmail.com
Muista ilmoittaa puhelinnumerosi. Avecit mahtuvat mukaan.

Osallistumismaksu 12,00 euroa sisältää lounaan. 
Maksa viimeistään 6.4. tilille Vanhat Ketut FI06 5542 2320 2437 28. Viite: 1326.

 

 

HUIKEITA ELÄMÄNTARINOITA 
– MUUN MUASSA NAMIBIASTA JA ETELÄ-AFRIKASTA 

Kantapöytä - Ravintola Kiltakellari ti 26.4. klo 12.00

Kettujen Kantapöytä kokoontuu tiistaina 26.4. klo 12 kuuntelemaan monitoimija Heikki Huttusen uskomattomilta tuntuvia kertomuksia elämästään ja seikkailuistaan.

Monet muistavat Heikki Huttusen MTV:n ohjaana ja toimittajana. Hän työskenteli muun muassa Huomenta Suomen toimittajana ja teki ohjelmajaksoja Luontopolku-osioon. Tesvision ja Ylen työuraakin mahtuu mukaan. Huttunen oli käynnistämässä Puoli seitsemän -ohjelmaa. Ylioppilasteatteria ja Ahaa Teatteriakin mahtuu matkan varrelle. Heikki Huttunen on myös taistelusukeltaja, raivaajasukeltaja, muusikko ja säveltäjä.

Vauhdikkaimmat kertomukset liittyvät Namibiaan ja Etelä-Afrikkaan. Miten, se selvinnee kantapöydässä. Mielenkiintoisia tarinoita kuullaan myös Heikin hienojen eläinkuvien takaa, joita hän on ottanut Afrikan matkoillaan.

 

Heikki Huttusta haastattelee Erkki Pohjanheimo.

Vanhan tavan mukaan Kantapöydän osallistumishintaan, 12 euroa, sisältyy Kiltakellarin lounas.

Ilmoittautumiset viimeistään 19.4.osoitteeseen: vanhatketut.rttl@gmail.com
Avecit mahtuvat mukaan. Muista ilmoittaa puhelinnumerosi.  
Mukaan mahtuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa.

 

MERJA YLÄ-ANTTILA KUTSUU 
Tietoa Ylestä, Iso Paja ma 25.04.


Ylen eläkeläiskerholaiset ja Vanhat ketut!

Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kutsuu kuuntelemaan ajankohtaisia asioita Ylestä sekä Yle 100v ohjelmistosta vuonna 2026.

Tapaaminen maanantaina 25.04.2022 klo 09.30-11.00 Isonpajan auditoriossa.
 

Ilmoita tulostasi ennakkoon 11-19.04.22 välisenä aikana Ylen eläkeläiskerholaisten puheenjohtajalle: matti.poimula@gmail.com tai p.0400186841. Mainitse myös erikoisruokavaliosta.

TEEKÄVELLEN KUNTOA
TEEHIFISTELY JATKUU, OSA KOLME

Seikkailu teen lumoavaan maailmaan jatkuu Pirkko Arstilan johdattelemana. Kun lumet sulavat ja kadut kuivuvat, Pirkko vie Ketut teekävelylle tutustumaan valikoituihin Helsingin keskustan teemyymälöihin. Jokainen teemyymälä on omanlaisensa, ja luvassa on jälleen uusia ja innostavia näkökulmia teehen. Kävely huipentuu perinteisen kello viiden teen nauttimiseen yhdessä ravintola SalutorgetissaIltapäiväteen hinta on 25-27 euroa hengeltä. Mukaan mahtuu 12 Kettua.
 

Aika: keskiviikko 11.5.2022. Tarkempi kokoontumispaikka ja lähtöaika ilmoitetaan myöhemmin.
 

Ilmoittautumiset: helena.laatio(at)gmail.com
Muista ilmoittaa puhelinnumerosi.

 

NÄMÄ OVAT JO LOPPUUNMYYTYJÄ

OLA ONABULÉ JA UMO  Savoy-teatteri ke 23.3. klo 19.00.

PIAZZOLLA – TANGO NUEVO Savoy-teatteri su 10.4. klo 16.00.

TUHANNEN JA YHDEN YÖN TARINOITA Musiikkitalo ke 13.04. klo 19.00

Yhä jatkuvista Ukrainan uutisista järkyttyneenä

Vanhat Ketut toimikunta 
psta
Erkki Pohjanheimo
tiedottaja