JÄSENTIEDOTE 2 / 20

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 2/2020


HELMIKUUN KANTAPÖYTÄ – VIERAANA VLADIMIR VON WITTE

KULTAHARKKOJA LONTOOSEEN, KAVIAARIA AMERIKKAAN JA KGB:n ANSOJA  
- Finnairin Moskovan edustuston perustaja VLADIMIR von WITTE KANTAPÖYDÄSSÄ tiistaina 4.2.2020 klo 12.00

Vladimir von Wittellä on ollut ainutlaatuinen näköalapaikka seurata itäisen naapurimaan kehitystä toimiessaan Finnairin edustajana Moskovassa ja Leningradissa. Hän on ollut myös itse osallisena monissa dramaattisissa tapahtumissa.

Neuvostoliitossa moni asia oli mahdotonta järjestää, mutta toisaalta kaikki oli myös mahdollista. Mahdollista oli muun muassa lähettää lentokoneella puolitoista tonnia kommunistivaltion kultaharkkoja Moskovasta Lontooseen. Järjestelyt hoiti Vladimir von Witte.

Haastavimpia tehtäviä Witten uralla on ollut hakea Ukrainassa olleita suomalaisia evakuointilennolla Kiovasta heti Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen. Tästä tehtävästä hän on joutunut myöhemmin maksamaan myös terveydellään.

Witteä yritettiin painostaa myös KGB:n leipiin. Hän kiinnosti venäläisiä myös erityisten sukujuurtensa takia, jotka johtavat kreivi Sergei Witteen, tsaarinajan Venäjän uudistusmieliseen pääministeriin.

Paikka on Ravintola Kiltakellari, Bulevardi 56. Lounas alkaa klo 12.

Ilmoittautumiset 28.1.2020 mennessä: helena.laatio@gmail.com.

Lounasmaksu 12 euroa viimeistään 30.1.2020 mennessä tilille: 
Vanhat Ketut, FI06 5542 2320 2437 28. VIITENUMERO 1630. 

Muistathan käyttää VIITENUMEROA maksaessasi. Kerro myös PUHELINNUMEROSI ilmoittautumisen yhteydessä. Kiitos!

 

VUOSIKOKOUS ke 12.2.

RTI-talon auditoriossa, Uutiskatu 2, Pasila. 
Vuosikokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat kuten toimikunnan jäsenten valinta erovuoroisten tilalle. Kokousvieraana on MTV:stä ja televisiohistoriasta tuttu Tauno Äijälä. Kokouksessa julkistetaan myös Vanhojen Kettujen perinteisen Tunnustusnauhan saaja.

Kokouksen yhteydessä myydään suosittuja Vanhat Ketut -teepaitoja. Nyt 10 euron erikoishintaan. Mustia ja harmaita, kaikkia kokoja. Varaa käteistä!

Kokouksen aikataulu

13.30     Tervetulokahvit

14.00     Tunnustusnauhan luovutus

              - välittömästi sen jälkeen varsinainen kokous

              - kokouksen päätteeksi Tauno Äijälän puheenvuoro ja keskustelu

n. 16.00 Lopetus 

 

 

Teatteriin
AAPELIN SIUNATTU HULLUUS TAMPEREELLA 23.2

Anu Panulan ohjaaman ja Jussi Tuomisen dramatisoiman komedian Siunattu hulluus viimeinen esitys sunnuntaina 23.2. kello 15.00. Tämä maamme ensimmäisen kehitysvammaisteatterin     La Stradan 10-vuotisjuhlailoittelu on saanut hyvät arvostelut, ja Ketuille on varattu 20 paikkaa à 10 euroa.

Ilmoittautumiset perjantaihin 31.1. mennessä osoitteeseen never.p@nic.fi

Paluupostissa kukin saa tili- ja viitenumeron sekä maksuohjeet. Varaukset astuvat voimaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kun suoritus näkyy kettutilillä.

https://demokraatti.fi/teatteriarvio-kehitysvammaisteatteri-la-strada-ottaa-selvaa-jarjen-synnysta-ja-hulluuden-tarkoituksesta

La Stradan osoite on Pirkankatu 18. Lähellä Pyynikintoria.

 

P.S.

Lämpiössä on esillä kolme hullua tusinaa Jussi Tuomisen 20-vuotisen keraamikkouran tuotoksia eli ’naivitsista tekotaidetta’.

Saattaa olla, että teatterilla on noin tuntia ennen esitystä 23.1. hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa k.o. töitä myydään. Tästä tulee varmennus lähempänä tapahtumaa.

 

 

 

 

P.S. 2

Sata metriä ennen teatteri La Stradaa on Tampereen taidemuseo, jossa on näytillä ’uudelleenlöydetyn Kalevala-maalarin’ Jussi Alasen töitä.

https://www.tampereentaidemuseo.fi/nayttelyt/tulevat-nayttelyt.html

MAALISKUUN EKA KANTAPÖYTÄ – VIERAANA TUIRE NUOLIVIRTA

Maaliskuun alussa keskiviikkona 4.3. – vihdoinkin - entinen yleläinen Tuire käy läpi Ylen historiaa pääjohtajakausittain ja kertoo Ylen markkinoinnista ja ”brändistä”. (Ylen brändi? – toim. huom.)

Tuire julkaisi viime vuonna kirjan Ylellinen elämäni – pitkä taival mediatalon matkassa. 

Salonjokilaakso lehti 3.7.2019: ” Nuolivirta oli itse Ylen palveluksessa – koulutustoiminnassa, markkinoinnissa ja viestinnässä – liki 40 vuotta. Hän johti useita yhtiötasoisia, strategisia projekteja brändikehityksestä ja ilmeuudistuksista digisiirtymään, Ylen kansainvälistä journalismikoulutusta unohtamatta ja avaa kirjassa omakohtaisia kokemuksiaan kuuden toimitusjohtajan kausilta.
- Yle on mahtava kokemus. Sydämeni sykkii hyvin toimitetuille, luotettaville uutisille, koskettaville ohjelmille, upealle yleisösuhteelle, johdon rohkeille päätöksille, peräänantamattomuudelle ja tulevaisuudenuskolle, Nuolivirta sanoo.

Tähän Kantapöytään pöytään palataan tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä.

 

MAALISKUUN TOINEN KANTAPÖYTÄ – VIERAANA KARI LUMIKERO

Torstaina 12.3. klo 12 saapuu Kiltakellariin Ylessä ja MTV:ssä työskennellyt Kari Lumikero. Siitäkin lisää seuraavassa jäsentiedotteessa.

 

Vanhat Ketut toimikunta

psta Erkki Pohjanheimo

vanhatketut@elisanet.fi