JÄSENTIEDOTE 19 / 21

 

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar

 

 

JÄSENTIEDOTE 19/2021, 24.11.2021    

 

 

 

Tässä tiedotteessa:

• Vielä Pikkujoulusta
• RTTL juhli äänekkäästi
• Silmäilemme Kantapöytää
• Tea for Two – tai monille Ketuille
• Ketut puhuvat politiikasta. Oho!
• Eeva-Liisa Manneria juhlitaan
• Kerrankin kevyttä musaa
• Kettujen nettisivuilta löytyy
• Ehkä haluat vielä jonottaa
• Osoiteongelmia

• Uusi jäsen

 

Arvoisat Ketut!

 

Italialainen Pikkujoulumme lähestyy, se on jo aivan ovella. Meitä on mukava joukko, 110 juhlijaa. Kettujen kainaloon on myös päässyt muutama viehättävä tai komea seuralainen, jokunen Vanha Pöllö ja pari Ylen Eläkeläiskerhon jäsentä.  Pidetään hauskaa yhdessä!
Muistathan ottaa koronapassin ja kasvomaskin mukaan! Naamaria on käytettävä ainakin ruokaa haettaessa. Juuri on tullut 4 peruutuspaikkaa. Ilmoittaudu: vanhatketut@elisanet.fi

Kun ilmoittaudut kettutapahtumiin, muista myös maksaa kutsussa mainittuun päivään mennessä! Ikävän monet unohtavat jatkuvasti maksunsa, ja siitä saavat toimikunnan vastuuhenkilöt lähettää muistutusmeilejä tai -tekstareita. Ja lue sähköpostejasi! Hoidetaan hommat!

Tämä jäsentiedote tulee uudesta sähköpostiosoitteesta, 
vanhatketut.RTTL@gmail.com

Siinä on piste enne RTTL:lää. Pelkkä vanhatketut ei käynyt, koska se oli varattu. Entisestä on luovuttava, koska ryhmäpostien lähetyksessä oli ongelmia. Tuon RTTL:n voi myös kirjoitta pienillä kirjaimilla, mutta piste ennen sitä.  vanhatketut.rttl@gmail.com

 

 

 RTTL JUHLI RAILAKKAASTI VUOSIAAN

Aika monta Vanhaa Kettuakin oli sonnustautunut parhaimpiinsa ja loikkinut liittomme juhliin Finlandiatalolle. Illan kohokohtia oli Amerikoista tänne rynnänneen Ismo Leikolan hauska esitys ja lopun riemukkaat tanssit Sami Pitkämön kvintetin säestyksellä. Puheenjohtaja Tapio Räihä mainitsi juhlapuheessaan Vanhat Ketut monta kertaa. Ja hyvin positiivisessa mielessä. Oikein! Meitä Kettuja lämmitti erityisesti myös palkitut Leena Tamlander – RTTL:n Kultainen ansiomerkki ja Tarja Hakulinen – RTTL:n Kunniajäsen.

 

RTTL:n Facebook-sivuilla on kuvia tapahtumasta.
Leena Tamlanderin Kultaisen ansiomerkin perustelut tämän tiedotteen lopussa.
 

Kuvat: Jukka-Pekka Nyrhinen

 

 

SYVÄLLE SILMIIN

Vanhojen Kettujen terveysprojektin kantapöytä SILMÄT OVAT SIELUN PEILI on katettu keskiviikkona 1.12.2021 klo 12 Ravintola Kiltakellarissa. Bulevardi 56 (sisäpiha Bulevardin päässä)

Teemana on kaihi ja muut silmäsairaudet. Monet Ketuthan ovat viime aikoina olleet kaihileikkauksessa. Vieraana on silmäkirurgi, silmätautien erikoislääkäri Petri Järventausta.

Kantapöydän ilmoittautumisaika on jo ummessa. Kysy Leenalta, VIELÄKÖ VOI ILMOITTAUTUA? ltamlander@hotmail.com
(Tietojeni mukaan tilaa vielä olisi.)

Kantapöytä alkaa buffet-lounaalla klo 12.00. Tilaisuuden hinta on 12 e. Se maksetaan etukäteen Kettujen tilille. Maksutiedot tulevat paluupostissa. Olethan jo maksanut, jos olet ilmoittautunut!

Lämpimästi tervetuloa! Maskit ja koronapassit mukaan!

 

 

MATKA TEEN IHMEELLISEEN MAAILMAN JATKUU - Teekoulutus Forsmanin Teetalossa Vantaalla 14.12.2021

Sitä on lukematon määrä erilaista mustaa, vihreää ja valkoista. Keltaistakin on.  Se on myös maailman suosituin juoma veden jälkeen. Sen tärkein ominaisuus on kuitenkin valtava erilaisten makujen sinfonia. Lisäbonuksena ovat tieteellisesti todistetut terveysvaikutukset. Kiinalaisen sanonnan mukaan "päivä ilman teetä on päivä ilman iloa"! 

 

Vanhoilla Ketuilla on mahdollisuus syventää teetietämystään ja oppia uusia tapoja valmistaa teetä arkeen ja juhlaan Forsmanin teetalon meille järjestämässä teekoulutuksessa tiistaina 14.12.2021 klo 14 

Forsmanin teetalossa sijaitseva myymälä yltäkylläisine teevalikoimineen on jo nähtävyys sinänsä. Vierailun yhteydessä on myös mahdollisuus hankkia laadukasta teetä vaikka pukinkonttiin.

Teekoulutuksen hinta on 25 euroa/henkilö. Teetastingin lisäksi hintaan kuuluu suolaista ja makeaa huikopalaa. Yhteiskuljetuksen Forsmanin teetaloon ja takaisin keskustaan tarjoaa Vanhat Ketut. Lähtö on Kiasman edestä klo 13.30.

Ryhmään mahtuu enintään 20 henkilöä, joten kannattaa olla nopea. Ilmoittautumiset helena.laatio(at)gmail.com
Osallistujille ilmoitetaan tarkemmat maksutiedot vahvistuksen yhteydessä. 

 

 

POLTIIKAN JA HALLITUKSEN VUOSI 2022 – KANTAPÖYTÄ

Kysymyksiä riittää. 

Keskusta ja Annika Saarikko lataavat nyt kovilla kannatusalhossaan.  Kuka hallituksessa riitelee,  vai riiteleekö keskusta itsekseen? Uskaltaako hallitus kaatua ja jos uskaltaisi, mitä sitten?  Onko vaihtoehtoja?   Hallitsevatko perussuomalaiset ja Riikka Purra politiikkaa pelkällä olemassaolollaan?  Pelkääkö Orpo persuja?
 

ALUEVAALIT TULEVAT - OLETKO VALMIS?

Vuoden ensimmäinen kantapöytä kokoontuu kiperien kysymysten äärellä 
tiistaina 11.1.2022 kello 12 Ravintola Kiltakellarissa. Bulevardi 56 (sisäpiha). 
Myös portista Bulevardi 54 pääsee. Sitten pitää kävellä oikealle, alapihalle.

Vieraina entiset politiikan toimittajat Unto Hämäläinen (HS) ja Jari Niemelä (Yle). 

Kantapöytä alkaa Kiltakellarin mainiolla buffet-lounaalla klo 12.00. 
Tilaisuuden hinta on 12 euroa, ja lounas sisältyy hintaan.

Ilmoittautumiset Pirjo Munckille pirjoanneli.munck@gmail.com  29.12.mennessä.

Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille. 

Lämpimästi tervetuloa! 

 

VIIDEN TÄHDEN EEVA-LIISA MANNER Q-teatterissa

 

KUN KISSAKIN KUOLI, ALOIN NAURAA – KIRJEITÄ EEVA-LIISA MANNERILLE
 

 

             Kuvassa Petriikka Pohjanheimo sekä muusikko ja äänisuunnittelija Saija Raskulla

             KUVA: JONNI PANTZAR

 

 


Eeva-Liisa Mannerin 100-vuotisjuhlan kunniaksi kirjoitettu näytelmä Kun kissakin kuoli, aloin nauraa on täyttymässä hyvää vauhtia. Torstaina 10.2.2022 klo 19 on Ketuille ja aveceille varattu 30 lippua Q-teatterin Puolikuu-näyttämöltä, Tunturikatu 16. Ilmoittaudu kiireesti: vanhatketut(at)elisanet.fi
 

Tuo viimeinen ilmoittautumispäivä 15.12. saattaa olla jo liian myöhäinen mukaan pääsemiseksi.  Q-teatteri ja Teatteri 2.0 vaativat toimikunnalta vahvistuksen noin aikaisin, koska näytelmän kaikki Puolikuu-esitykset alkavat olla täynnä.

Tämä ei ole runoilta vaan näytelmä. Toki Mannerin upeita runojakin on mukana.
 

Näytöksen päätyttyä on meille teatterisalissa tarjolla taiteilijatapaaminen. Näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Elina Snickersekä pääosan esittäjä Petriikka Pohjanheimo kertovat teoksen synnystä ja näyttelijän valmistautumistuskasta.


AAMULEHTI, 3.9.2021 Matti Kuusela: ★★★★★

Olipa harminaisen syvältä ja korkealta koskettava esitys. 

Ensin en pitänyt siitä lainkaan ja toivoin sen päättyvän mahdollisimman nopeasti, lopuksi rakastin sitä koko päästäni ja sydämestäni, enkä olisi halunnut sen päättyvän koskaan.

Harminaisen? Niin, ällistyttävän rennosti etenevä esitys löytää lopullisesti oikean luontonsa, kun pikkupoika sanoo harminainen, kahdesti, kolmesti. 

Hänen mielestä ”harvinainen” on ilman muuta ”harminainen”. 

Miten siinä korjaat erehdyksen hienotunteisesti niin, ettei lapsen tarvitse hävetä? ….
…. Itse vihaan melkein kaikkia sanoja. Niiden takana väijyy aina jokin tarkoitus tai taakka eli penseys. 

Tai jos ei väijykään, sellaisen sinne kuohkeasti kuvittelee. 

On vain yksi poikkeus: Eeva-Liisa Mannerin runot. Niissä sanat ovat pelkkää kirkkautta ja avaruutta. En usko jumaliin enkä mihinkään yliluonnolliseen, mutta Mannerin runot eivät voi olla ihmisen kirjoittamia, niissä on jotain jumalallista. 

Ehkä siksi en alussa pitänyt esityksestä, olin mustasukkainen Eeva-Liisasta; näyttelijä jutteli hänelle turhan tuttavallisesti. 

Petriikka Pohjanheimo oli kuitenkin liian lumoava pitkään vihattavaksi ja luovutin hänet lopulta hyvillä mielin Eeva-Liisalle. 

www.teatterikaksipistenolla.fi/kunkissakinkuoli

 

 

HUIPPUMUSIIKKIA KEVÄÄLLÄ


Eipä ole Kettujen ohjelmistossa ylenmäärin ollut ns. kevyttä musiikkia. Nyt sitä olisi tarjolla.

Savoy-teatterissa 23.3. UMO ja Ola Onabulé, brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä sekä 10.4. Piazzolla – Tango nuevo: Maria Ylipää, laulu ja Jaakko Kuusiston yhtye.

Varmaan ihmettelet, miksi nyt jo kevään korvan musaa esitellään. Ongelma on se, että kun yritimme varmistaa lippujen saannin Savoy’n suosittuihin konsertteihin, saimme vahvistusaikaa vain viikon. Emme hyväksyneet – saimme 2 viikkoa. Ei kelvannut – saimme 4 viikkoa. Liian vähän – Saimme lopulta 6 viikkoa ilmoittautumisaikaa. 
 

Tässä tarkemmin:

OLA ONABULÉ JA UMO

Savoy-teatteri ke 23.3. klo 19.00. 

 

UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -konserttisarjan vieraana nähdään brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé. Tällä miehellä on ääni - ja sanottavaa!

Ola Onabulé on sielukas tulkitsija ja tarinankertoja, jonka kolmen ja puolen oktaavin ääniala liikuttaa ja liikauttaa takarivillä asti. Miehen värikäs live-esiintyminen, nautinnollisesti elävä laulu ja laaja repertuaari korkeista huhuiluista kurkkuäänisiin tehosteisiin on koukuttava kombo. 

Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle: vanhatketut.RTTL@gmail.com  viimeistään 8.12.2021. Huom! Uusi s-posti!  Maksutiedot tulevat paluupostissa ilmoittautuneille. Eräpäiväksi tullee noin 10.12., ellei Savoy anna lisäaikaa.

 

 

PIAZZOLLA – TANGO NUEVO
Savoy-teatteri su 10.4. klo 16.00. HUOM aika!

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää julkaisee juhlavuoden kunniaksi Piazzolla-levyn yhdessä maamme nimekkäimpien muusikoiden kanssa. Levynjulkaisukonsertissa kuullaan sielukkaita ja tulisia versioita Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä.
Maria Ylipää, laulu - Jaakko Kuusisto, viulu - Niko Kumpuvaara, harmonikka - Marzi Nyman, kitara - Ville Herrala, kontrabasso.


Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle: vanhatketut.RTTL@gmail.com  viimeistään 10.12.2021. Huom! Uusi s-posti! Maksutiedot tulevat paluupostissa ilmoittautuneille. Eräpäiväksi tullee noin 13.12., ellei Savoy anna lisäaikaa.

 

KETTUJEN NETTISIVUT ELÄVÄT

Kettujen nettisivuillakin kannatta vierailla: www.vanhatketut.fi . Sieltä löytyy muun muassa mukavia juttuja ja valokuvia kettutapahtumista. Terveystarinoihinkin on ilmestynyt uutta.

Jos olet hukannut jäsentiedotteesi, etkä muista, miten ilmoittautua, löydät kaikki kettusivuilta tiedotteet.

 

KETTUPAIKAT OVAT NÄISTÄ JO LOPPUNEET

Jonoon kannattaa yrittää. Peruutuksia saattaa tulla.

 

ZARAH L -NÄYTELMÄ - TEATTERI AVOIMET OVET 1.12.
vanhatketu(at)elisanet.fi

LOU SALOMÉ - KOM-TEATTERI 8.12.

vanhatketut(at)elisanet.fi    

 

OSOITEPULMIA

Useilla Vanhoilla Ketuilla on ilmennyt sähköpostiongelmia welho.com’in suhteen. Siksi nyt on ollut oikein rynnistys osoitteen vaihtoon. Mikäli olet muuttanut osoitteesi, niin ilmoita siitä: vanhatketut.RTTL@gmail.com

 

 

UUSI JÄSEN

Toimikunta on hyväksynyt Vanhojen Kettujen uudeksi jäseneksi:

Jaana Kanninen

Tervetuloa!

 

Kohta juhlitaan!

Vanhat Ketut toimikunta 
psta
Erkki Pohjanheimo

 

LEENA TAMLANDERIN KULTAISEN ANSIOMERKIN PERUSTELUT (RTTL)

Toimittaja Leena Tamlander tuli Yleisradion palvelukseen 1960-luvulla. Ensimmäinen työpaikka oli Nuortenradion toimituksessa. Myöhemmin hänen äänensä tuli suurelle yleisölle tutuksi Tänään iltapäivällä -ohjelmasta, joka oli kuunnelluimpia radio-ohjelmia kahden vuosikymmenen ajan. Vaikka Leenan työura koukkasi välillä kaupallisen- ja järjestöviestinnän puolelle, hänen työnsä punaisena lankana pysyi journalistinen uteliaisuus ja kiinnostus yhteiskunnallisia asioita ja ilmiöitä kohtaan.

Radio- ja televisiotoimittajien liiton senioriosaston Vanhojen Kettujen puheenjohtajana Leena Tamlander on toiminut vuodesta 2006 lähtien. Tuona aikana Vanhoista Ketuista on muodostunut yhteisö, jonka jäsenenä tuntee itsensä hyvin etuoikeutetuksi. Kantapöydät, kulttuuritapahtumat, juhlat ja Kettu-retket lähelle ja kauas ovat tuoneet iloa ja virkistystä satojen RTTL:n seniorijäsenten elämään. Leena on karismaattinen, idearikas ja innostava puheenjohtaja, jonka uupumatonta työtä Vanhojen Kettujen jäsenten hyväksi voi vain syvästi ihailla.