JÄSENTIEDOTE 16 / 21

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 16/2021, 8.10.2021

 

Tässä tiedotteessa:


Uusia toimihenkilöitä – ja vanhojakin
Normit jylläävät teatterissa
Kantapöytä ja Länsipuro
Bella Italia – etänä

Zarah Leander saapuu

Kom-teatteri kutsuu

Tipe-tipe-tip-tap joulutorille!

Terveydeksemme! alkaa

Uusia Kettuja
Vinkki helmikuun teatterista

 

Arvoisat Ketut!

Vanhojen Kettujen ohjelmatoimisto eli toimikunta on ollut jo vauhdissa, ja ideoita on sinkoillut. Tässä niistä pientä alkua. Lue tarkasti! Katso, että  mahdollinen ilmoittautumisesi suuntautuu oikealle henkilölle ja anna kaikki pyydetyt tiedot! 
Vaikka Teukka Berggren tuossa kuvassa toteaakin, että syksy ei kettua lannista, voi tuo koronapaholainen vielä suunnitelmia sotkea. Varaudu siihen!

 

TOIMIKUNTA JÄRJESTÄYTYI

Vanhojen Kettujen toimikunta valitsi kokouksessaan 6.10. Seuraavat toimihenkilöt tälle koronan vuoksi vajaaksi jääneelle toimikaudelle 2021:

Varapuheenjohtaja             Tarja Hakulinen
Sihteeri ja jäsenasiat          Pirjo Munck
Talousvastaava                  Matti Laiho
Tiedotusvastaava               Erkki Pohjanheimo

Leena Tamlander jatkaa puheenjohtajana
Toimikunnan yhteystiedot löytyvät Kettusivuilta www.vanhatketut.fi

 

 

NORMINÄYTELMÄÄN MAHTUU VIELÄ

Muutama lippu on vielä saatavilla KokoTeatterin Norminäytelmään perjantaina marraskuun 5. päivänä klo 19. Kettulipun hinta 22,50. KokoTeatteri toimii Svenska Gårdenin tiloissa Helsingin Hämeentie 3:ssa. Norminäytelmän kantaesitys on KokoTeatterissa 21.10.

Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle vanhatketut@elisanet.fi   viimeistään 15.10. Ota seuralaisesi mukaan! Ilmoittautuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa.

 

Norminäytelmä on virkistävä näkökulmanvaihdos, joka helpottaa tarkentumatonta väsymystä ja kipua: astuit taas kerran näkymättömän rajan yli, ja pieleen meni, vaikka olisit vain seissyt paikallasi.

 

Teksti Marjo Niemi
Ohjaus Anna Veijalainen
Näyttelijät Cécile Orblin, Petriikka Pohjanheimo, Cristal Snow, Jani Toivola
Koreografia Metsälintu Pahkinen

Kantaesitys Koko Teatterissa 21.10.

www.kokoteatteri.fi/ohjelmisto/norminaytelma/

 

 

KANTAPÖYTÄ ON JÄLLEEN KATETTU! 
- VIERAANA YRJÖ LÄNSIPURO 9.11.2021

Vanhat Ketut voivat jälleen kokoontua Kantapöydän ääreen pitkän tauon jälkeen. Ensimmäinen puhujamme on uunituore Kettu, Yrjö Länsipuro.

Länsipurolla on ollut monipuolinen ja ansiokas ura journalistina, diplomaattina ja kansainvälisenä asiantuntijana. Uraan on mahtunut poikkeuksellisen monta merkittävää näköalapaikkaa. Journalistin ura alkoi printistä, mistä se jatkui kolme vuosikymmentä televisiojournalismin ytimessä YLEssä uutistoimituksen päällikkönä ja kirjeenvaihtajana New Yorkissa, Moskovassa ja Aasiassa. Moskovasta Länsipuro uutisoi Neuvostoliiton romahduksen alkutahdeista. Pekingistä puolestaan saimme kuulla hänen raportointiaan opiskelijoiden mielenosoituksista, jotka päättyivät verisesti Tiananmenin aukiolla.

YLEstä Länsipuro siirtyi uudelle näköalapaikalle lehdistöneuvokseksi Suomen Washingtonin suurlähetystöön, ja sieltä Ulkoministeriön pressipäälliköksi.

Sittemmin Länsipuro on toiminut kansainvälisissä tietoyhteiskunnan hallintoon liittyvissä asiantuntijatehtävissä.

 

Aika: tiistai 9.11.2021 klo 12

Tilaisuus alkaa buffet lounaalla. Kantapöydän hinta on perinteisesti 12 euroa jäseniltä ja aveceilta. Niin nytkin. Hinta maksetaan Kettujen tilille etukäteen. Tilinumero ja viitenumero sekä eräpäivätieto lähetetään mukaan mahtuneille paluupostissa.

Paikka: Ravintola Kiltakellari, Bulevardi 56 (sisäpiha Bulevardin päässä, raitiovaunu 6)

Ilmoittautumiset 1.11.2021 mennessä helena.laatio(at)gmail.com

Ilmoita myös puhelinnumerosi. Tilaisuus on Ketuille ja aveceille.
Hyväksytyille ja mukaan mahtuneille ilmoitetaan maksutiedot sähköpostilla.

Kiltakellarin viesti: Ravintolaan pääsevät vain kaksi kertaa koronarokotetut.

 

 

PIKKUJOULUTUNNELMISSA ITALIAAN

Makuaisteja hivelevä, soitannollinen matka Italiaan alkaa Ravintola Kiltakellarissa torstaina 25.11. klo 15. Italialaiset junat ovat aina myöhässä (sanotaan), mutta tämä juhla alkaa ajallaan!

Kiltakellari lupaa Ketuille italialaisen erikoislounaan:

Runsas salaattipöytä: tomaatti-mozzarellasalaatti, meloneja, gratinoituja parsakaalinuppuja, marinoituja herkkusieniä, artisokkaa, grillattuja kesäkurpitsoja ym… Pääruokana liha- tai kasvislasagne (munakoiso ym.) ja vielä jälkiruoka kahvin kera.

Seitsenhenkinen, upea, Ladies & Gents -bändi solisteineen lupaa viihdyttäviä italialaisesityksiä. Joku yllätyskin taitaa olla tulossa.

Vanhat Ketut sponsoroi jäsenistöään maksamalla orkesterin ja solistit. 
Osallistuvilta Ketuilta laskutetaan vain 25 euroa ja aveceilta 30 euroa. Ota siis kaverisi mukaan!

Ainakin täysin rokotetut pääsevät mukaan, kunhan esittävät ovella rokotustodistuksen. Senhän Kiltakellari vaatii. Ja sen saat täältä: kanta.fi

Rokotustodistus toimii koronapassina.

Kiltakellari haluaa alustavan yleisömäärän 1.11. 
Sitovat ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle 31.10. mennessä
vanhatketut@elisanet.fi . Kerro myös puhelinnumerosi!
Mukaan mahtuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa.

Kiltakellarin osoite: Bulevardi 56, Helsinki. Porttikongista pihalle ja sen vasempaan takanurkkaan. Ratikka 6:lla pääsee melkein portille.

 

Toinen juhlan aihe: RTTL 60 vuotta! Onnea!

 

 

OODI OPILLE JA AJATTELULLE

(totesi Hesari 26.9.)

Joulukuussa on tarjolla Kom-teatterin uusi näytelmä Lou Salomé

Ketuille on varattu 30 lippua keskiviikoksi 8.12. klo 19. Helsingin Sanomien Laura Hallamaa kehui kovasti esitystä. 

Aina Bergrothin kirjoittaman ja Riikka Oksasen ohjaaman näytelmän rooleissa ovat Vilma Melasniemi (Lou Salomé), Ella Mettänen (useita rooleja), Juho Milonoff (Nietzsche), Niko Saarela (Feud) ja Miiko Toiviainen (Rilke). 
Ensi-ilta Komissa oli 24.9.

Lou Salomé on riemukkaan karnevalistinen esitys oman identiteetin haltuunotosta, tilan raivaamisesta ja läpi elämän kulkevasta intohimoisesta suhtautumisesta työhön ja elämään. (Kom-teatteri)

Laura Hallamaa antoi neljä tähteä (HS 26.9.):

Lavastaja Janne Vasama on luonut Kom-teatterin näyttämölle kuvakollaasin, joka vie yksityiskohdillaan herkulliseen havainnoinnin maailmaan… Lou Salomé oli kävelevä skandaali… Vilma Melasniemi tekee upean ja moniulotteisen roolin Lou Saloména. Läsnä ovat rauha ja riemu, keveys ja uteliaisuus…. Lou Saloméa voisi katsoa uraauurtavan naisen tarinana ja kertomuksena ajattelun jättiläisestä. Joku saattaisi sanoa, että Lou Salomé on tarina nerosta… 

Lipun hinta on 30 euroa. Avecit pääsevät mukaan. Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle vanhatketut@elisanet.fiviimeistään 1.11. Kerro myös puhelinnumerosi! Mukaan mahtuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanhojen Kettujen joulukuu alkaa Zarah L -näytelmällä Teatteri Avoimissa Ovissa. Olemme saaneet pienen erän lippuja yhteen Tiina Weckströmin 40-vuotistaiteilijauran kunniaksi järjestettyyn esitykseen keskiviikkona 1.12. klo 19

 

Zarah

Hans Peter Gansnerin näytelmä Zarah L. kertoo ruotsalaisen Zarah Leanderin elämästä.

Ikääntyneen taiteilijan kartanoon tulee suomalainen pianisti, jonka kanssa on tarkoitus esiintyä vielä kerran. Leander alkaa muistella vanhempiaan, natsi-Saksaa, Hitleriä, Goebbelsia ja Suomen vierailujaan. Olihan Leander suomalaisille todellinen maailmantähti.

Esitys on puheenvuoro vanhenevan diivan taistelusta natsistigmaa vastaan. Esityksessä tulkitaan 1930-luvulta tunnettuja schlagereita ruotsiksi, saksaksi ja suomeksi. 

 

Zarah Leander                            Tiina Weckström
pianisti                                       Janne Viitaniemi

 

Lipun hinta niin Ketulta kuin mahdolliselta seuralaiseltakin on á 28 euroaIlmoittautumiset Erkki Pohjanheimollevanhatketut@elisanet.fi viimeistään 8.11. Laita mukaan puhelinnumerosi! Mukaan mahtuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa.

 

 

JOULUTORILLE TALLINNAAN

 

 

 

 

 

 

 

 

Olisipa mukava lähteä yhteiselle ulkomaanmatkalle! Nyt siihen olisi tilaisuus. Voisimme lähteä kauas Tallinnaan ja käydä viehättävällä joulutorilla!

Reissu olisi lyhytversiona kerrottuna seuraava:

Ma 13.12. klo 10.30 lähtö Viking XPRS:llä Katajanokalta. 
Laivalla varattu kokoustila konferenssikeskuksesta kahveineen ja hedelmineen. Mistä keskustellaan – sovitaan myöhemmin.

Saapuminen Tallinnaan klo 13. 

Majoittuminen Tallinnassa hotelli Nordic Forumiin kahden hengen huoneisiin.
Vapaa-aikaa esimerkiksi joulutorilla käyntiin tms. joukolla tai erikseen. Tätä vielä pohditaan.

Ti 14.12. aamiainen hotellissa.

Itsenäistä vapaa-aikaa tai ehkä jotain yhteistä vielä harkinnassa.

Klo 17.00 paluulähtö Tallinnasta.
Laivalla paluumatkalla joulubuffet juomineen.

Hinta hengeltä kahden hengen huoneissa 104 euroa. Hintaan sisältyy laivamatkat, menomatkan kahvit ja hedelmät, hotelli aamiaisineen ja paluumatkan joulubuffet laivalla.

Joulutorin kukin kustantaa itse. Mahdollisesta muusta yhteisestä menosta kerrotaan myöhemmin. Se tulee olemaan vapaaehtoista ja siitä voi aiheutua pieniä lisäkuluja.

 

Matka on Ketuille ja heidän seuralaisilleen. Ilmoittautumiset Pirjo Munckille 8.11. mennessäpirjoanneli.munck@gmail.com  . Laita mukaan puhelinnumerosi! Mukaan mahtuneille kerrotaan maksutiedot paluupostissa.

Älä ilmoittaudu, ellei sinulla ole kahta rokotusta!

 

KETTUJEN KANTAPÖYTIEN TERVEYSPROJEKTI ALKAA

Kuten puheenjohtaja Leena Tamlander vuosikokouksessa kertoi, on toimikunta suunnittelemassa useita terveyttämme koskevia Kantapöytä-tilaisuuksia vuodelle 2022 (keväälle ja syksylle). Ensimmäinen Kantapöytä on tulossa mahdollisesti jo tämän vuoden puolella. Aiheena on näkökykymme ja siihen liittyvät sairaudet - kuten kaihi – ja niitten hoidot. Saamme alustajaksi erinomaisen silmäkirurgin Petri Järventaustan. Keromme ajankohdasta, kun Järventaustan aikataulu selviää. Paikkana on tietenkin meille tuttu Kiltakellari lounaineen. Tulossa on myös alustus testamentista, hoitotahdosta ja edunvalvonnasta. Odota postiasi!

 

UUSIA JÄSENIÄ

Uusiksi jäseniksi kettupesään on halunnut peräti kuusi eläköitynyttä RTTL:n jäsentä. Se on mukavaa!

  • Hannele Haanpää-Holappa
  • Liisa Hurme
  • Ilse Jauhiainen
  • Mari Koivuhovi
  • Asta Pystynen
  • Anneli Salmivaara

Tervetuloa!

 

ALUSTAVAA TIETOA

Politiikasta puhutaan tammikuun Kantapöydässä. 

Arvostelumenestyksen saanut Eeva-Liisa Mannerin juhlavuotta kunnioittava näytelmä Kun kissakin kuoli, aloin itkeä siirtyy Tampereen työväenteatterin esitysten jälkeen helmikuussa Helsinkiin Q-teatterin Puolikuu-näyttämölle. Näytökset ovat jo miltei loppuunmyytyjä, mutta Vanhoille Ketuille on alustavati varattu 30 lippua 10.2.2022 esitykseen. 

Tarkkaile tulevia jäsenkirjeitä ja Kettujen nettisivuja!

Huolehtikaa itsestänne ja toisistanne!

 

Vanhat Ketut toimikunta 
psta
Erkki Pohjanheimo