JÄSENTIEDOTE 14 / 19

Tonttulakki jo hallussa

 

 

 

Joulu lähestyy pikavauhtia,
kuten tästä jäsentiedotteesta huomaat !

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar  20.11.2019
Jäsentiedote 14 / 2019

Hyvät Ketut!
Tässä jäsentiedotteessa kerrotaan, että vielä on tilaa muutamiin Vanhojen Kettujen järjestämiin tai muihin huipputapahtumiin, joihin olemme lippuja varanneet. Mukana on myös ennakkotietoa alkuvuodesta.

Kaino toivomus: Kettujen toimikunta on viime aikoina huolestunut siitä, että jotkut jäsenet vaikuttavat ilmoittautuvan ”varmuuden vuoksi” ja sitten peruuttavatkin viime tingassa tai jättävät osallistumismaksun maksamatta. Siitä aiheutuu tietenkin ongelmia ja turhaa työtä. Syntyy käsitys, että tapahtuma on ”loppuunmyyty” tai että ennakkoon varattu lippukiintiö on täynnä. Sitten saattaa käydä niin, että tilaisuus joudutaan perumaan tai osalle ilmoittautuneista on kerrottava, etteivät he mahdukaan mukaan, mikä siis ei pidä paikkaansa. Älä siis ilmoittaudu, ennenkuin tiedät, että voit osallistua. KIITOS! Yllättäville esteillehän emme tietenkään voi mitään.

AKTIA-pankin asiakkaille: Mikäli maksat osallistumismaksusi Aktian kautta, on ongelma se, että Aktia ei enää hyväksy kolminumeroisia viitteitä. Kettujen viitteet vielä tämän vuoden puolella ovat kolminumeroisia. Älä siis laita viitteeksi mitään, mutta kirjoita viestiosastoon, mitä tapahtumaa maksusi koskee. Käytä tapahtuman oikeaa nimeä!

----

VIELÄ ON TILAA!!! Jatkoaikaa ilmoittautumisille!

TARINAA TANGOSTA – TELLE VIRTANEN ke 27.11. klo 12

 

 

 

VIELÄ ON TILAA!!! Jatkoaikaa ilmoittautumisille!

TARINAA TANGOSTA – TELLE VIRTANEN

ke 27.11. klo 12

Marraskuun kantapöydässä kuullaan tarinoita tangosta. 

Tango syntyi Buenos Airesin ja Montevideon hämyisillä kujilla sataneljäkymmentä vuotta sitten. 
Se antoi kasvot maailman suurimmasta valkoisesta orjakaupasta tunnetun kaupungin armottomalle todellisuudelle. Telle Virtasen Tangon tarina on sydäntäsärkevä kertomus "onnen maahan" hakeutuneiden massiivisten siirtolaisvirtojen turhista toiveista ja särkyneistä sydämistä, mutta se on paljon muutakin. 

Tango on pitkän historiansa aikana heijastanut ainutlaatuisella tavalla yhteiskunnallisia murroksia siirtolaisvaltaisesta Argentiinasta aina Suomen moninaisiin vaiheisiin saakka. Vasta toisen maailmansodan aikana jo tuolloin eurooppalaistunut tango sai suomalaisen sielunsa. 
Kantapöydän vieraana on Telle Virtanen, joka avaa näkökulmia tangon moninaisiin ulottuvuuksiin. 
Kantapöytä on ravintola Kiltakellarissa, Bulevardi 56, sisäpiha, keskiviikkona 27.11.19 klo 12.

Ilmoittautumiset Leena Tamlanderille  ltamlander@hotmail.com     viimeistään HETI !!!

Ellet pääse Leenan sähköpostiin, lähetä Erkki Pohjanheimolle  vanhatketut@elisanet.fi

Kantapöydän osallistumismaksu 12,00 euroa. Mukaan mahtuneille lähetetään maksutiedot paluupostissa. Maksun on oltava Kettujen tilillä viimeistään 25.11.
------ 

 

MAAILMAN KUUDENNEKSI PARAS NAISKUORO
KYN -kuoron elämyksellinen joulukonsertti 8.12. Temppeliaukion kirkossa

Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat – KYN johtajana Kaija Viitasalo esittää rakastetuimpia joululauluja, englantilaisia carolseja ja nykypäivän jouluklassikoita Temppeliaukion kirkossa su 8.12. klo 19.
Ketuille ja heidän seuralaisilleen varattu lippuja erikoishintaan á 15 euroa (normaali 25 €).

  • 2000 Europe and its Songs -kuorokilpailussa Barcelonassa naiskuorosarjan toinen ja koko kilpailun kolmas.
  • 2003 Canto sul Garda -kuorokilpailun naiskuorojen kansanlaulusarjan voitto Gardajärvellä. Lisäksi KYN sai jazz-sarjassa kultaa sekä erikoispalkinnon parhaasta tulkinnasta Jukka Linkolan säveltämällä ja Arto Mellerin sanoittamalla kappaleella Lady Day.
  • 2007 kultaleima Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa.
  • 2008 Suomen naiskuoroliiton vuoden kuoro.
  • 2011 kolme kultaleimaa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa. Lisäksi KYN:n taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo palkittiin tunnustuspalkinnolla katselmuksen parhaasta esityskokonaisuudesta.
  • 2014 kultamitali World Choir Games -kuorokilpailussa Riiassa
  • 2017 kansainvälisen kuorokilpailun voitto Berliinissä
  • 2017 “Outstanding stage performance” -erikoispalkinto Grand Prix of Nations -kilpailuissa Berliinissä

Kannattaa mennä herkistymään joulutunnelmiin upeassa ympäristössä!
Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle, vanhatketut@elisanet.fi .
Viimeinen ilmoittautumispäivä on 21.11.. Liitä mukaan puhelinnumerosi! Ensiksi ilmoittautuneet mahtuvat mukaan.

-------------------------------------

ABRAHAMIN LAPSET – SOFIAN KULTTUURIKESKUS 9.12.

Sofian ortodoksinen kulttuurikeskus toivottaa Vanhat Ketut lämpimästi tervetulleeksi ekumenia-tapahtumaan Vuosaaren Kallvikinniemeen.

Sofian kulttuurikeskus on edelläkävijä Suomessa uskontojen välisten erojen pohdinnassa. Sofia-keskuksen alkuperäinen idea oli korostaa ekumeenisuutta ortodoksisissa väreissä. Mallia sille ei ennestään ollut, vaan malli kehitettiin juuri tämän yhteisön tarpeita ajatellen.

Ekumeenisuus on ollut tärkeä aihe myös metropoliitta Ambrosiuksen ja piispa Irja Askolan keskusteluissa. He molemmat ovat omalla toiminnallaan rikkoneet kirkkokuntien välisiä aitoja.

Vanhat Ketut tapaavat Isä Ambrosiuksen ja piispa Irjan Sofian kulttuurikeskuksessa maanantaina 9. pnä joulukuuta klo 15.00 – 16.45.Alustusten ja keskustelun aiheena on Suomen ortodoksisen ja evankelisluterilaisen kirkon näkemykset ekumeniasta ja kirkkojen välisestä keskustelusta.

Keskustelun jälkeen vierailla on mahdollisuus osallistua Ehtoopalvelukseen Pyhän Viisauden kappelissa klo 17.00 – 17.30. Kahvitarjoilu ja Sofian esittelyä klo 14.00.

 

Sofian galleriassa on avoinna äidin ja tyttären, Eila Pilvenpalon ja Vilja Haapalan yhteinen näyttely. Esillä on ikoneja ja pienoisveistoksia.

Sofian osoite on Kallvikinniementie 35. Menemme sinne Kettujen bussilla, mikä lähtee Kiasman edestä klo 13.15 ja palaa samaan paikkaan n. klo 18.oo.

Kutsu on Ketuille ja aveceille.

Ilmoittautuminen 2.12.2019 mennessä Helvi Kolehmaiselle osoitteella helvi.kolehmainen@gmail.com
Retken hinta on 10 euroa. Pankkitiedot osallistuville paluupostissa.

 

 ------------------------------------

 

HYVÄÄ VUOTTA 2020                                                

TAMMIKUUN KANTAPÖYDÄSSÄ ke 15.1. Erkki Liikanen, Kiltakellari
Lisätietoja seuraavassa jäsentiedotteessa.

VANHOJEN KETTUJEN VUOSIKOKOUS ke 12.2., RTI auditorio, Uutiskatu 2

Vanhat Ketut toimikunta
psta Erkki Pohjanheimo