JÄSENTIEDOTE 03 / 22

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 3/2022 – 28.2.2022

 

 

 

Tässä tiedotteessa:
• Vuosikokous ja lounas
• Kaikki testamentista
• Ylen historiaa kuvin Kantapöydässä
• Lähdetäänpä saaristoretkelle!
• Kettujen uusi jäsen
• Kevään konsertit täynnä

 

Aurinkoista kevättä, Vanhat Ketut!

 

              Järkyttäviä uutisia olemme saaneet kuulla ja lukea viime päivinä. Uskon, että kaikkien Kettujen ajatukset ovat Ukrainan kansan tukena.

 

              Ajatukset ovat siirtyneet Ukrainaan, mutta pitää muistaa, että kotimaassa vielä korona jyllää. Tartuntaluvut ovat taas nousussa. Vanhat Ketut pitää tapahtumissaan edelleen huolta toistemme terveydestä. Esimerkiksi Kantapöydissä ja vuosikokouksessa suosittelemme vahvasti maskien käyttöä varsinaisen ruokailun ulkopuolella. Käsihygieniastakin pitää huolehtia.

 

              Onpa viime päivinä tullut lunta! Osa Ketuista on kuntoillut lapioitten ja kolien kanssa. Liukastakin on ollut ja vahinkoja sattunut. Eihän sieltä lumen alta niitä liukkauksia erota.

              Toimikunta on jälleen pitänyt maratonkokouksen oikein nokikkain, ja päätöksiäkin saatiin aikaan. Tutkikaapa allaolevaa tarkoin kettukatsein! Lisää on tulossa, kun päivänmäärät vahvistuvat.
 

             

VUOSIKOKOUS LOUNAAN KERA
 

Viimekertaisesta vastaanotosta innostuneena toimikunta on jälleen päättänyt pitää Vanhojen Kettujen vuosikokouksen ravintola Kiltakellarissa. Osallistujille tarjotaan maittava lounas ennen varsinaista kokousta.

Ketut kokoontuvat päättämään tärkeistä asioistaan torstaina 24.3. klo 13. Nautimme ensin lounaan, ja varsinainen kokous alkanee noin 13.40. Paikkana on Kiltakellarin iso sali. Osoite on vanha tuttu: Bulevardi 56. Ratikalla numero 6 pääsee miltei portille, kun hyppää ulos Hietalahdentorin pysäkillä.

Kokoukseen pitää ilmoittautua sitovasti lounasmäärän varmistamiseksi: vanhatketut.rttl@gmail.com
Älä ilmoittaudu, ellet varmasti tiedä tulevasi, koska Vanhat Ketut joutuu maksamaan lounaat ilmoittautumisten perusteella!

 

TESTAMENTIN TEKO ON AJANKOHTAISTA
Kantapöytä 30.3.

Ellet vielä ole ilmoittautunut Testamentti-Kantapöytään keskiviikkona 30.3. klo 12, tee se pian, koska pöytä alkaa olla täynnä. Seuralaisen voi ottaa mukaan. Paikkahan on tuttu: Ravintola Kiltakellari, Bulevardi 56. Testamentin saloihin meidät perehdyttää lakimies - OTM Risto Närhi. Saamme tietoa myös edunvalvonnasta.

OTM Risto Närhi

Kantapöytä alkaa Kiltakellarin maittavalla lounaalla klo 12. Valmistautukaa kysymyksiin, Risto on luvannut vastailla.
 

Osallistumismaksu 12 euroa sisältää lounaan seisovasta pöydästä ja alustuksen keskusteluineen. Ilmoittaudu viimeistään 17.3. Erkki Pohjanheimolle: vanhatketut.rttl@gmail.com   Puhelinnumero mukaan!
Maksutiedot lähetetään mukaan mahtuneille. Kasvomaskeja suositellaan edelleen.

 

KANTAPÖYDÄSSÄ JOUKO LINDGRENIN   VALOKUVAT KERTOVAT RADIOTOIMINNAN HISTORIASTA

Jouko (Joli) Lindgren Tunisian maisemissa.

 

 

 

Ravintola Kiltakellarin iso sali torstaina 21.4. klo 13

Jouko Lindgren esittelee isolla kankaalla valokuviaan Ylen historiasta….
 

Tilaisuudessa katsellaan Jouko Lindgrenin valokuvia ja kuullaan hänen tarinoitaan niistä. Kuvat heijastetaan valkokankaalle Ravintola Kiltakellarin isossa salissa. Annikki Kiehelä haastattelee.

 

Jouko Lindgren teki 40 vuotta pitkän uran äänitarkkailijana Yleisradion ulkotuotannossa. Hän harrasti valokuvausta, ja kamera kulki aina mukana työmatkoilla. Hän kiersi Suomen läpikotaisin, ja työ vei myös eri puolille maailmaa.

Hän teki yhteistyötä monen legendaarisen toimittajan kanssa, tapasi julkisuuden henkilöitä ja tavallisia kansanihmisiä. Hänen huomaavainen tapansa lähestyä ihmisiä mahdollisti sen, että kamera pystyi vangitsemaan tilanteet ja kohteet aidoimmillaan.

Valokuvat kertovat radiotoiminnan historiasta 1960-luvun alusta aina 2000-luvun alkuun saakka. Niitä katsellessa jokaiselle nousee mieleen muistoja, jos ei ohjelman tekijänä niin radion kuuntelijana kumminkin

 Ravintolan eteen ajetaan tunti ennen tilaisuuden alkua VANHA MUSEOITU ÄÄNIAUTO, johon voi tutustua nykyisten ja entisten äänitarkkailijoiden opastamana.

 

Maksu- ja ilmoittautumisohjeet seuraavassa jäsenkirjeessä.

 


SAARISTORETKI

Tässä napakka ennakkotiedote  Kettulaumalle alkukesän saaristoretkestä.

Matka on tarkoitus järjestää Saariston Rengastietä pitkin. Lähtö tulisi olemaan maanantaina toukokuun 30. päivä ja paluu Helsinkiin 1.kesäkuuta illan suussa.
 

Tutuiksi tulevat ihanan Turun saariston Kustavi, Iniö, Houtskari, Korppoo ja  erityisesti Nauvo eli Nagu. Seilin saarikin kolutaan. Syödään saaristolaisittain ja yövytään pari valoisaa kesäyötä hotelli Strandbossa Nauvossa. Matkalaisista pitävät huolta Jarmo RatinenMatti Laiho ja kuski Bjarne Kanten.
 

Nyt Ketut vain odottelemaan, yksityiskohdat selviävät maaliskuun loppuun mennessä. Ja muistattehan, että virukset vaanivat,  joten täysi varmuus matkan toteutumisesta  selviää vasta myöhemmin.

Vielä ei oteta ilmoittautumisia!
 

UUSI JÄSEN

Mikko von Bruun (ulkojäsen)

Tervetuloa!


NÄIHIN KEVÄÄN TAPAUKSIIN KETTUJEN KIINTIÖT OVAT JO TÄYNNÄ
 

OLA ONABULÉ JA UMO

Savoy-teatteri ke 23.3. klo 19.00.

 

PIAZZOLLA – TANGO NUEVO
Savoy-teatteri su 10.4. klo 16.00.

 

TUHANNEN JA YHDEN YÖN TARINOITA

Musiikkitalossa ke 13.04. klo 19.00

 


Hyvää kevättä!
Vanhat Ketut toimikunta
psta
Erkki Pohjanheimo

 

Kettuviestit--->>>