JÄSENTIEDOTE 02/22

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 2/2022 – 14.2.2022

 

 

Tässä tiedotteessa:

• Kaikki testamentista
• Šeherazade kutsuu
• Luukut kiinni muihin konsertteihin

 

 

Hyvää ystävänpäivää, Vanhat Ketut!

 

              Tämäkin vuosi on jo hyvässä vauhdissa, ja toimikunta uskoo tai ainakin kovasti toivoo koronan jo hellittävän. Onhan tässä kestettykin! Vielä pitää kuitenkin varoa, huolehtia itsestä ja kanssaihmisistä. Kyllä se siitä!
              Valitettavasti teatterin ja runojen ystäviä kiehtonut näytelmä ”Kun kissakin kuoli aloin nauraa” jouduttiin peruuttamaan viime hetkellä teatterin henkilökuntaa koskeneen sairastapauksen vuoksi. Lippunsa maksaneet saavat rahansa takaisin.

              

TESTAMENTTI KANNATTAA TEHDÄ – KANTAPÖYDÄSSÄ KUULLAAN

Kevään ensimmäinen Kantapöytä avaa testamentin teon salaisuuksia ravintola KILTAKELLARISSA keskiviikkona 30.3. klo 12. Olemme saaneet alustajaksi aihetta erinomaisesti hallitsevan asiantuntijan, lakimies OTM Risto Närhen. Närhi kuluu lakitoimisto Lexlyn henkilökuntaan. Testamentin lisäksi hän on luvannut kertoa meille ainakin edunvalvonnasta.

OTM Mikko Närhi

 

 

Kantapöytä alkaa Kiltakellarin lounaalla klo 12. Välittömästi sen jälkeen Risto Närhi saa puheenvuoron. Valmistautukaa kysymyksiin, Risto on luvannut vastailla.

Osallistumismaksu 12 euroa sisältää lounaan seisovasta pöydästä ja alustuksen keskusteluineen. Ilmoittaudu viimeistään 17.3. Erkki Pohjanheimolle: vanhatketut.rttl@gmail.com   Puhelinnumero mukaan!

Maksutiedot lähetetään mukaan mahtuneille. Kasvomaskeja suositellaan edelleen. Kiltakellarin osoite on Bulevardi 56. Porttikäytävästä sisäpihan vasempaan takanurkkaan.

Lexlyn sivut kertovat näin: 
- Risto hoitaa kuntoon asian kuin asian laajalla perhejuridiikan osaamisellaan. Hänen varmalla mutta rennolla otteellaan hankalatkin juridiset asiat muuttuvat helposti lähestyttäviksi.
- Testamentilla varmistat, että omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen haluamallasi tavalla. Monille tulee yllätyksenä, että kaikkien kannattaa tehdä testamentti - myös henkilöiden, joilla on lapsia. 
- Hyvin laadittu testamentti vähentää perintöriitoja ja auttaa säästämään veroissa.
- Tiesitkö esimerkiksi, että sinä ja puolisosi ette aina peri toisianne, vaikka olisitte naimisissa? Tai että tarvitset edunvalvontavaltakirjan, jos haluat valtuuttaa puolisosi tai lapsesi hoitamaan asioitasi jos oma toimintakykysi heikkenee?

 

TUHAT JA YKSI TARINAA – ŠEHERAZADE KONSERTTITALOSSA 

Vanhoille Ketuille on tarjolla lumoavia Tuhannen ja yhden yön tarinoita keskiviikkona 13.04.2022 klo 19.00 - 21.00 Musiikkitalossa, Helsingissä. Elämyksen tarjoaa Helsingin kaupunginorkesteri, johtajana Tanyi Lu ja pianossa Nikolai Lugansky

Nina Senk: ECHO II.
Federico Chopin: Pianokonsertto nro 1. 
Nikolai Rimsky-Korsakov: 
Šeherazade

Šeherazade on Nikolai Rimsky-Korsakovin säveltämä sinfoninen sarja sooloviululle ja orkesterille. Säveltäjä sai teokseen innoituksen Tuhannen ja yhden yön tarinoista 800-luvun Intiassa, jossa sulttaani joutuu ensimmäisen vaimonsa pettämäksi. Varmistaakseen, etteivät myöhemmät vaimot voi pettää häntä, hän ottaa joka päivä uuden vaimon, viettää yhden yön tämän kanssa ja aamun tullen teloituttaa vaimonsa. Näin jatkuu, kunnes hänen vaimokseen hankkiutuu suurvisiirin viisas tytär Šeherazade, joka kertoo hänelle tarinaa. Joka yö, kun aamu alkaa sarastaa, Šeherazade lopettaa tarinansa jännittävään kohtaan. Sulttaani haluaa aina kuulla tarinan lopun ja siirtää Šeherazaden teloitusta seuraavalle päivälle. Kun tarinat loppuvat tuhannen ja yhden yön jälkeen, sulttaani kertoo, että on rakastunut Šeherazadeen eikä halua teloituttaa häntä.

Liput: á 27 euroa (20 lippua varattu)

Ilmoittautuminen (puhelinnumero mukaan): takke@kolumbus.fi 01.04.2022 mennessä.

Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille. Liput jaetaan Musiikkitalossa.

Lämpimästi tervetuloa!

NÄIHIN KEVÄÄN TAPAUKSIIN KETTUJEN KIINTIÖT OVAT JO TÄYNNÄ

OLA ONABULÉ JA UMO

Savoy-teatteri ke 23.3. klo 19.00.

 

PIAZZOLLA – TANGO NUEVO
Savoy-teatteri su 10.4. klo 16.00.

 

Hyvää kevättä!
Vanhat Ketut toimikunta
psta
Erkki Pohjanheimo

 

Kettuviestit--->>>