JÄSENTIEDOTE 01 /22

 

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar
JÄSENTIEDOTE 1/2022 – 5.1.2022 

 

 

 

Tässä tiedotteessa:

Ilmoittautumisista ja rajoituksista
Poliittinen Kantapöytä peruttu
Maailmankuulua soulia ja jazzia
Tuhat ja yksi tarinaa soi
Eeva-Liisa Manneria juhlitaan - täynnä
Maria Ylipään Piazzolla - täynnä
Monta uutta jäsentä

 

Hyvät Vanhat Ketut!

 

              Hyvää vuotta 2022 kaikille! Toivottavasti siitä tule parempi ja terveempi kuin viime vuodesta, vaikka alku näyttääkin hieman hankalalta.

              Näin uuden vuoden toivomuksena voitaneen esittää, että Kettujen järjestämiin tapahtumiin ilmoittautuneet seuraisivat sähköpostejaan päivittäin ja maksaisivat lippunsa tai osallistumisensa aina viimeistään sähköpostissa ilmoitettuna eräpäivänä. Jatkuvasti useat jättävät maksamatta ja sitten vastaava toimikunnan jäsen saa lähettää muistutusmeilejä, joskus jopa useita kertoja. Aivan turhaa työtä meillä vapaaehtoisilla puuhailijoilla.
              Koronatilanne on rajusti pahentunut. Sairastuneitten määrä liikkuu kaiken aikaa ennätyslukemissa. Mutta meillä kaikilla Ketuilla on varmaan jo vähintään kaksi rokotusta, monilla jo kolmekin. Se helpottaa tilannetta, vaikka esto ei olekaan sataprosenttinen – kerrotaan. Koronan vuoksi olemme kovin epävarmassa tilanteessa järjestämiemme tapahtumien osalta. Tiukkojen rajoitusten jatkoaikoja on tulossa. Viimeisessä toimikunnan kokouksessa 4.1. jouduimme siirtämään useita suunnitelmissa olevia tapahtumia epämääräiseen myöhempään ajankohtaan. Niin kävi muun muassa ”Revontulien äänet” ja ”Testamentin salat” -kantapöydille. Loppuunmyyty ”Kun kissakin kuoli, aloin nauraa” -näytelmä Q-teatterissa 10.2. on vielä rajoitusten ulkopuolella. Toivottavasti pysyykin!

              Jos koronarajoitusten vuoksi jokin tilaisuus peruuntuu järjestäjien/tuottajan toimesta, palautamme toki suoritetut maksut.

 

 POLITIIKAN JA HALLITUKSEN VUOSI 2022 – KANTAPÖYTÄ 
 

Kuten on jo kerrottu Kettujen nettisivuilla ja osallistujille ilmoitettu, on tämä Kantapöytä jouduttu peruuttamaan. Siis Kiltakellariin ei kannata kiirehtiä tiistaina 11.1.2022 . Toivon mukaan tapaamme siellä myöhemmin keväällä.

 

OLA ONABULÉ JA UMO

Savoy-teatteri ke 23.3. klo 19.00. 
Ilmoittautuminen viimeistään 12.01.2022

Kuva: Umo / Heikki Kynsijärvi

Vielä mahtuu mukaan.
UMO Helsinki Jazz Orchestran Great Voices -konserttisarjan vieraana nähdään brittiläis-nigerialainen soullaulaja ja lauluntekijä Ola Onabulé.
 

Wikipedia: 

Ola Onabulé syntyi Islingtonissa Lontoossa. Seitsemänvuotiaana hän palasi Lagosiin, Nigeriaan, missä hän vietti seuraavat kymmenen vuotta koulussa. Seitsemäntoistavuotiaana hän palasi Iso-Britanniaan opiskelemaan Millfield Schoolissa. Sieltä hän opiskeli lakikoulua ja suoritti melkein kolmivuotisen tutkinnon ennen kuin hän päätti ilmoittautua Middlesexin ammattikorkeakouluun taiteen tutkintoon. Opintojensa aikana hän alkoi esiintyä Lontoon klubeissa ja paikoissa, kirjoittaen ja esittäen omaa materiaaliaan.
 

Bandcamp.com:
‎Onabulén ulottuvuus on maailmanlaajuinen yhteys yleisöihin ympäri maailmaa hänen sielukkaan äänensä ja tyylikkään ulkonäkönsä ‎kautta. Olipa hän livenä lavalla tai levyllä, hän antaa harkitun tulkinnan kokemuksistaan ja ympäröivästä maailmastaan, ja musiikki on muotoiltu huolellisesti yksityiskohtiin sovituksissaan ja tuotannossaan.‎

 

Olan tulkintaa voit kuunnella vaippapa täältä: www.youtube.com/watch?v=leo9L7Yzqfo

 

Lipun hinta on 37 euroa. Ilmoittautumiset Erkki Pohjanheimolle  vanhatketut.RTTL(AT)gmail.com  viimeistään 12.1.2022. Huom! Uusi s-posti!  Piste ennen rttl:ää.
Maksutiedot tulevat paluupostissa ilmoittautuneille. Eräpäiväksi tulee 14.1.

 

 

TUHAT JA YKSI TARINAA – ŠEHERAZADE KONSERTTITALOSSA 


Vanhoille Ketuille on tarjolla lumoavia Tuhannen ja yhden yön tarinoita keskiviikkona 13.04.2022 klo 19.00 - 21.00 Musiikkitalossa, Helsingissä. Elämyksen tarjoaa Helsingin kaupunginorkesteri, johtajana Tanyi Lu ja pianossa Nikolai Lugansky

Nina Senk: ECHO II. 

Federico Chopin: Pianokonsertto nro 1. 

Nikolai Rimsky-Korsakov: Šeherazade

Šeherazade on Nikolai Rimsky-Korsakovin säveltämä sinfoninen sarja sooloviululle ja orkesterille. Säveltäjä sai teokseen innoituksen Tuhannen ja yhden yön tarinoista 800-luvun Intiassa, jossa sulttaani joutuu ensimmäisen vaimonsa pettämäksi. Varmistaakseen, etteivät myöhemmät vaimot voi pettää häntä, hän ottaa joka päivä uuden vaimon, viettää yhden yön tämän kanssa ja aamun tullen teloituttaa vaimonsa. Näin jatkuu, kunnes hänen vaimokseen hankkiutuu suurvisiirin viisas tytär Šeherazade, joka kertoo hänelle tarinaa. Joka yö, kun aamu alkaa sarastaa, Šeherazade lopettaa tarinansa jännittävään kohtaan. Sulttaani haluaa aina kuulla tarinan lopun ja siirtää Šeherazaden teloitusta seuraavalle päivälle. Kun tarinat loppuvat tuhannen ja yhden yön jälkeen, sulttaani kertoo, että on rakastunut Šeherazadeen eikä halua teloituttaa häntä.

Liput: á 27 euroa (20 lippua varattu)

Ilmoittautuminen (puhelinnumero mukaan): takke@kolumbus.fi 01.04.2022 mennessä.

Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille. Liput jaetaan Musiikkitalossa.

Lämpimästi tervetuloa!

 

KUN KISSAKIN KUOLI, ALOIN NAURAA 
– Kirjeitä Eeva-Liisa Mannerille,  Q-teatteri 10.2.2022


Kaikki liput ovat jo menneet. Mahdollisia peruutuspaikkoja voivat halukkaat vielä kysellä täältä: vanhatketut(AT)elisanet.fi   
Lipun korjattu hinta on 20 euroa.
 

PIAZZOLLA – TANGO NUEVO
Savoy-teatteri su 10.4. klo 16.00. HUOM aika!

Maria Ylipää

 

Tämäkin on jo täynnä. Mahdollisia peruutuspaikkoja voivat halukkaat vielä kysellä  täältä: vanhatketut.rttl(AT)gamil.com  
 

Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää julkaisee juhlavuoden kunniaksi Piazzolla-levyn yhdessä maamme nimekkäimpien muusikoiden kanssa. Levynjulkaisukonsertissa kuullaan sielukkaita ja tulisia versioita Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä.
Maria Ylipää, laulu - Jaakko Kuusisto, viulu - Niko Kumpuvaara, harmonikka - Marzi Nyman, kitara - Ville Herrala, kontrabasso.


Lipun hinta on 47 euroa. 

 

UUSIA JÄSENIÄ

Ketut ovat saaneet uusia jäseniä peräti kuusi:

Harri Huhtamäki, Yle
Raino Hurme, Yle
Stefan Jansson, Svenska Yle, Vaasa
Merja Karasmaa, MTV
Jorma Karhunen, Yle
Hannele Myyrä, Yle

 

Tervetuloa!

 

Hyvää Loppiaista!

Vanha Kettu pitää vielä sinnikkäästi tonttulakin päässään, vaikka Yle on jo lopettanut joululaulujen soiton. Poistuu varmaan perjantaina.

 

Vanhat Ketut toimikunta 
psta
Erkki Pohjanheimo