TOIMINTASUUNNITELMA 2023

VANHAT KETUT – GAMLA RÄVAR                                          

Toimintasuunnitelma 2023

 

Vuosi 2023 on Radio- ja televisiotoimittajien liiton senioriosasto Vanhojen Kettujen 25. toimintavuosi, ja sitä juhlistetaan monin tavoin. Luvassa on juhlamatkoja ja -retkiä, kantapöytiä ja virkistystä sielulle ja ruumiille.

KANTAPÖYTIÄ järjestetään Kiltakellarissa noin kerran kuussa. Niissä keskustellaan ajankohtaisista asioista ja ilmiöistä, perehdytään terveyteen liittyviin kysymyksiin ja tavataan mielenkiintoisia ihmisiä.

MATKAT ovat tärkeä osa Kettujen juhlavuoden toimintaa. Kohteenamme tänä kesänä ovat sisävesiemme helmet, Saimaa ja runoilijan reitti Hämeessä. Ketut suunnittelee myös ulkomaanmatkaa syksyksi.

Lisäksi järjestetään useita RETKIÄ lähialueille. Maaliskuussa mennään Lahteen Visuaalisen taiteen museoon Malvaan ja Radio- ja TV-museoon. Toukokuulle suunnitellaan isovanhempien ja lastenlasten retkeä Korkeasaareen. Elokuussa bussin nokka suunnataan kohti Someroa, ja syyskuussa on ohjelmassa vierailu uusitulle stadionille ja urheilumuseoon.

TEATTERI- JA KONSERTTIVIERAILUJA on suunnitelmassa useita. Maaliskuussa Ketut menevät Helsingin kaupunginteatteriin ja Kansallisteatteriin ja huhtikuussa KokoTeatteriin. Syyskauden teatteritarjontaa tutkitaan keväällä tositarkoituksella. Samoin Musiikkitalon ja Savoyn konserttitarjontaa. Myös vierailu Kansallisoopperaan on selvitettävänä.

TAIDENÄYTTELYT ovat olleet aina Ketuille tärkeitä retkikohteita, ja niin tänäkin vuonna. Ateneum avaa ovensa vuoden tauon jälkeen huhtikuussa. Taiteilija Albert Edelfeltin koko uran kattava näyttely avautuu Ateneumissa toukokuussa, ja sitä Ketut eivät jätä väliin.

25-VUOTISJUHLAGAALA järjestetään syksyllä, ja se korvaa perinteisen pikkujoulumatinean. Luvassa on upea tilaisuus Kettujen parhaita perinteitä noudattaen.

LIIKUNTA on Ketuille tärkeää, ja yhteiset kävelyretket hauskoja. Kävelyt Paloheinässä jatkuvat keväisessä säässä maaliskuussa. Muutakin virkistävää liikuntaa saatamme keksiä.

Kettujen TIEDOTUS tapahtuu edelleen sähköpostilla lähetettävien jäsentiedotteiden ja www.vanhatketut.fi -nettisivujen kautta sekä vapaamuotisemmin Vanhat Ketut RTTL – Facebookryhmän kautta. 

Kettujen TALOUDEN perustan muodostavat RTTL:n myöntämä tuki (4 500 €) ja Elävän arkiston ohjelmista saatava tekijänoikeuskorvaus (1 600 €). Lisäksi RTTL on myöntänyt erillistukea juhlavuoden kustannuksiin 3 000 euroa. Tilaisuuksiin osallistuvilta kerätään erillinen ja kulloinkin erikseen sovittava maksu.