VUOSIKOKOUS PIDETTY

Leena Tamlander jatkaa puheenjohtajana, tukea Ukrainan hädänalaisille

Leena Tamlander, Eeva Vuortama ja Pirjo Munck

 

Vanhojen Kettujen vuosikokous pidettiin 24.3. Ravintola Kiltakellarissa. Kokoukseen osallistui 42 vanhaa kettua, ja päätöksiä tehtiin hyvässä hengessä.

Ukrainan tilanne oli näkyvästi esillä kokouksessa, ja sodan uhreille kerättiin tukea sekä hattukeräyksellä että huutokaupalla. Meklarina toimi Jarmo Ratinen, ja myytävänä oli neljä Jussi Tuomisen tuoretta teosta. Keräys ja huutokauppa tuottivat yhteensä 535 euroa. Rahat on tilitetty Punaisen Ristin katastrofirahastolle.

Varsinainen kokous kesti vajaan tunnin. Puheenjohtajana toimi Eeva Vuortama ja sihteerinä Pirjo Munck. Kokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja talouskertomus vuodelta 2021 ja toimintasuunnitelma tälle vuodelle sekä tehtiin valintoja.

Takana oli jo toinen peräkkäinen poikkeusvuosi, ja monia Kettujen tilaisuuksia oli jouduttu peruuttamaan. Puheenjohtaja Leena Tamlander totesikin menneen vuoden tuntuneen hyvin pitkältä, koska tapahtumia ei paljoa ollut. Jotain oli kuitenkin saatu järjestettyä, sillä toimintakertomukseen oli kirjattu 15 erilaista tapahtumaa, joissa oli yhteensä 501 osallistujaa.

Vuoden 2022 toimintasuunnitelmaa leimaa optimismi, ja vuodesta on tulossa vilkas. Kantapöytiä on jo lähiviikkoina runsaasti: 30.3. puhutaan testamentin teosta juristi Risto Närhen opastamana, 5.4. kuunnellaan revontulien ääniä emeritusprofessori Unto K. Laineen johdattelemana, 21.4. muistellaan Ylen historiaa Jouko Lindgrenin valokuvien kautta ja 26.4. kuullaan entisen MTV:n ohjaajan ja toimittajan Heikki Huttusen kokemuksia Afrikasta ja muualta.

Myös supersuosittu keväinen saaristoretki on toteutumassa touko-kesäkuun vaihteessa. Tällä kertaa Ketut suuntaavat saaristoreitille Kustaviin, Iniöön ja Nauvoon, kertoi retken isäntä Jarmo Ratinen.

Luvassa on myös paljon isoja ja pieniä tapahtumia. Keväällä tutustutaan Jarl Werner kirjakauppaan, lähdetään teekävelylle Helsingin keskustaan Pirkko Arstilan opastamana ja golfataan Paloheinässä. Vuoden mittaan tehdään retkiä teatteriesityksiin, kulttuurikohtaisiin, näyttelyihin ja konsertteihin. Pikkujoulua suunnitellaan marraskuulle, ja kettumatkojakin on vihdoin luvassa: suunnitelmissa on matkat Malagaan syyskuun lopussa ja Tallinnan joulutorille loppuvuodesta.

Seppo Heikki Salosen aloitteesta Ketut tulee osallistumaan televisio- ja radiotyöhön liittyvän perinnetiedon kokoamiseen. Tavoitteena on kerätä talteen muistitietoa henkilökohtaisista työurista, työyhteisöistä ja alalla tapahtuneista muutoksista. Tietojen kerääminen aloitetaan kevään aikana.

Kettujen puheenjohtaja jatkaa Leena Tamlander. Toimikunnan jäsenistä erovuoroisia oli viisi, ja heistä jatkavat Pontus Dammert, Helena Laatio ja Jarmo Ratinen. Maunu Saarinen jäi pois toimikunnasta, ja Leena Räihälä menehtyi maaliskuun alussa. Heidän tilalleen toimikuntaan valittiin Kirsi (Kiti) Oksanen-Nylund ja Matti Laiho. Valinnat tehtiin yksimielisesti.

Vuoden 2022 toimikunta on seuraava: puheenjohtajana Leena Tamlander (2022–2023), ja jäseninä Pontus Dammert (2022–2023), Tarja Hakulinen (2022), Kaisa Jaakkola (2022), Helena Laatio (2022–2023), Matti Laiho (2022–2023), Pirjo Munck (2022), Erkki Pohjanheimo (2022), Kirsi Oksanen-Nylund (2022–2023), Jarmo Ratinen (2022–2023) ja Martti Turunen (2022). Toimikunnan järjestäytymiskokous on huhtikuun alussa.

 

Pirjo Munck