VUOSIKOKOUS 23.01.2017

Vuosikokous 23.01.2017

Vanhat Ketut – Gamla Rävar osaston vuosikokous pidettiin 23.tammikuuta 2017 Keudan RTI-auditoriossa. Kokoukseen osallistui 55 kettua. Toimikunnan puheenjohtaja Leena Tamlander avasi kokouksen ja kiitti kettujäsenistöä aktiivisesta toiminnasta.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi kutsuttiin Kirsti Kurkela ja kokouksen sihteerinä toimi Jukka Leinonen. Kokouksen sääntömääräiset asiat hoidettiin vauhdikkasti ja tyyliikkäästi puheenjohtajan Kirsti Kurkelan toimesta.

Kettuvuosi 2016 oli ollut hyvin aktiivinen, 35 tilaisuutta ja noin tuhat osallistumiskertaa.

Toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle on myös hyvin tavoitteellinen, tosin hieman heikentynyt talous vaikeuttaa tulevien tapauksien toteuttamista. Ilmeisesti pieni ilmoittautumismaksu joudutaan perimään kaikista tulevista tilaisuuksista.

Toimikunnan kokoonpanoon ei tällä kertaa tullut muutoksia.

Kokouksessa keskusteltiin tänä vuonna eläkkeelle siirtyvien SJL- jäsenmaksusta. Johtaako jäsenmaksun laiminlyönti RTTL:stä erottamiseen ja miten Vanhat Ketut suhtautuvat näihin tapauksiin. Kokous valtuutti Pekka Laineen selvittämään tätä asiaa.

Myös Yleisradion tulevaisuus puhutti,  Risto Astikainen kertoili varsin vauhdikkaasti näkemyksiään. Myös eläkeläiset voivat vaikuttaa tuleviin tapahtumiin, tamperelainen ”äijä energia” oli onnistunut hidastamaan Tampereen Mediapoliksen toiminnan alasajoa. 

"Vanhat Ketut seuraavat sähköisen median kehitystä ja varsinkin verovaroin ylläpidetyn Yleisradion toimintaa, järjestämällä seminaareja ja keskusteluja yhteistyössä SJL:n, RTTL:n ja YOT:n kanssa." (Risto Astikainen)
 

Kahvitarjoilun jälkeen paikalle saapui kutsuttuna vieraana Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen. Alustuksessaan hän valotti Ylen nykyistä ja myös tulevaa tilannetta.

Arto Satosen vetämän Yle-työryhmän ohjeistukset vaikuttavat paljon tuleviin ratkaisuihin. Television osalta suuntaviivat alkavat olla valmiit, radion ratkaisut vielä ovat tulossa. Yle velvoitetaan lisäämään indituotantojen ostoja (noin 90 milj euroa). Televisiokanavat järjestyvät uudelleen. Huhtikuun alusta perinteisiä tv kanavia on kolme: Yle tv 1, Yle tv 2 ja Yle Fem.  YLE Fem lähettää prime time aikaan ruotsikielistä ohjelmaa ja muina aikoina Teema –kanavan ohjelmaa. Yle panostaa jatkossa voimakkaasti Areenan palveluiden laatuun ja tarjontaan. Areenassa jatkavatkin myös perinteiset kanavajaot.

Vuonna 2020 kaikki YLE tv-kanavat lähettävät vain HD-tekniikkaan perustuvaa ohjelmaa jolloin televisio-ohjelmien katselu on mahdollista vain HD-televisioilla tai -digiboxeilla ja netissä Yle Areenasta. Radiolähetyksissä käytetään jatkossakin perinteistä FM-tekniikkaa ja netin välityksellä tapahtuvaa lähetysvirtaa. Ylessä ei toteudu dab, johon kaikki muut pohjoismaat ovat siirtyneet ja ovat ajamassa alas perinteistä FM-tekniikkaa.

Myös Ylen vakituisen henkilökunnan määrässä tapahtuu muutoksia. Työntekijöiden määrä vakiintunee tulevaisuudessa noin 2500 henkeen.

Alustuksensa päätteeksi toimitusjohtaja Lauri Kivinen vastaili esitettyihin kysymyksiin.

Myös saatiin lupaus että Vanhat Ketut kutsutaan vierailulle tutustumaan uudistuvaan Yleisradioon.