VUOSIKOKOUS 2020

 

TAPAHTUI KETTUJEN VUOSIKOKOUKSESSA

Vuosikokous pidettiin RTI-talon auditoriossa 12.2.2020. Paikalla oli 47 jäsentä.
Tervetuliaiskahvien jälkeen ennen varsinaista vuosikokousta jaettiin Tunnustusnauha 2019. Se on Kettujen perinteinen tunnustuspalkinto edellisen vuoden merkittävälle ohjelmalle tai ansioituneelle ohjelmatyöntekijälle. Tällä kerralla tunnustusnauha luovutettiin toimittaja Jussi-Pekka Rantaselle.

Tunnustusnauhan perustelut olivat seuraavat:

Vuosikokouksessaan 12.2.2020 on Radio- ja televisiotoimittajien liiton senioriosasto Vanhat Ketut - Gamla Rävar myöntänyt vuoden 2019 Tunnustusnauhan Yleisradion toimittaja Jussi-Pekka Rantaselle hänen ansioistaan monipuolisena ja osaavana tiedonvälittäjänä.

 

Rantasen positiivinen asenne sekä rikas ja selkeä suomen kielen käyttäminen herättää vastaanottajassa luottamusta on kyseessä sitten uutisten välittäminen, itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto tai konserttien juonto.

 

Kiitospuheessaan Jussi-Pekka mainitsi olevansa erittäin iloinen tuosta tunnustuksesta nimenomaan sen vuoksi, että se tulee alan ammattilaisilta.

Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Eeva Vuortama. RTTL:n puheenjohtaja Tapio Räihä tervehti kokousta mittavalla katsauksella tämänhetkiseen mediatilanteeseen.

 

Toimikunnan puheenjohtajaksi aplodien kera valittiin edelleen Leena Tamlander. Toimikunnan jäsenten toimikausi on kaksivuotinen. Jäsenistä viisi oli erovuorossa. Heistä kolme valittiin uudelleen: Pontus Dammert, Helena Laatio ja Jarmo Ratinen. Uusiksi jäseniksi valittiin Leena Räihälä ja Maunu Saarinen. Omasta toivomuksestaan pois jäivät Annikki Kiehelä ja Jussi Tuominen.

 

Vanhoina toimikunnan jäseninä jatkavat Tarja Hakulinen, Jukka Leinonen, Erkki Pohjanheimo, Eila Terävä ja Martti Turunen. Toimikunnan ulkopuolisena jäsenenä yhteydenpidosta RTTL:oon ja SJL:oon tulee vastaamaan Pirjo Munck.

Annikki Kiehelä piti omasta ja Jussin puolesta kiitospuheen, missä molemmat kiittivät mielenkiintoisesta ajasta innostavassa seurassa.

 

Kuultiin, että Vanhojen Kettujen taloustilanne on hyvällä tolalla. Jarmo Ratinen esitteli tulevaa tapahtumarikasta toimikautta, ja erityistä huomiota kiinnitettiin muun muassa alkukesän laivaretkeen Saimaan vesistön pohjoisosassa ja Näsijärvellä sekä syyskuiseen Tonavan seudun matkaan. Vuosisuunnitelma löytyy näiltä sivuilta.

 

Varinaisen vuosikokouksen jälkeen tilaisuuden erikoisvieras MTV:n entinen ohjelmajohtaja, viestintäneuvos Tauno Äijälä kertoi urastaan ja MTV:n historiasta.

 

Teksti Erkki Pohjanheimo, kuvat Antero Takala