VUOSIKOKOUS 2016

 

Vanhat Ketut – Gamla Rävar osaston vuosikokous pidettiin 27. tammikuuta 2016 RTI-talon auditoriossa. Kokoukseen osallistui 45 kettua. Puheenjohtajana toimi Eeva Vuortama.

Kokous valitsi Leena Tamlanderin osaston puheenjohtajaksi kaksivuotiskaudeksi 2016-2017.
Toimikunnan erovuorossa olleet jäsenet Pontus Dammert, Erkki Pohjanheimo, Matti Ristimäki ja Jussi Tuominen valittiin uudelleen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Erovuorossa ollut varajäsen Jarmo Ratinen valittiin uudelleen. Erovuorossa ollut varajäsen Anneli Sjöstedt ilmoitti ettei halua jatkaa. Hänen tilalleen valittiin Anneli Seppälä.

Toimikunta sai kokoukselta evästyksen, että jäsenhankintaa tulisi tehostaa. Tästä onkin jo toimikunnassa keskusteltu.

Tunnustusnauha-kunniakirjan vuodelta 2015 sai kuvaaja Kari Salmi. Hän ei päässyt työkiireiden vuoksi paikalle ja siksi palkinto luovutettiin perustelupuheenvuoron pitäneelle Jussi Tuomiselle. Hän toimittaa palkinnon perille Tampereen Mediapolikseen.
Palkinnon perusteluissa sanotaan mm., että Kari Salmi on luonut aivan uudenlaista visuaalista tv-viihdettä, jossa valoilla ja väreillä oli aiempaa suurempi rooli. (Palkinnon perustelut löytyvät näiltä nettisivuilta.)

 

Kokousvieraana Erkki Liikanen

Vuosikokouksen vieraaksi oli saatu Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Hän antoi tilannekatsauksen Suomen taloudellisesta tilasta. Euroalueella on nähtävissä kasvun merkkejä, mutta Suomen talouden näkymät ovat edelleen synkät.

Suomen Pankin lääkkeet tilanteen korjaamiseksi ovat kilpailukyvyn parantaminen, rakennemuutosten toteuttaminen ja julkisen velan kasvun pysäyttäminen.

"Jokaisella voi olla omat mielipiteet, mutta jokaisella ei voi olla omia faktoja", sanoi Liikanen.
Tosiasiat on tunnustettava ja politiikan pitää olla  oikeansuuntaista.

Erkki Liikanen osasi annostella vakavan asian lomaan savolaista huumoria. Kokoukseen osallistuneet ketut olivat tyytyväisiä kuulemaansa ja arvostivat sitä, että Liikanen oli nähnyt vaivaa antaakseen mahdollisimman selkeän ja tuoreen katsauksen. Kalvoilta näki, että luvut oli tarkistettu samana päivänä.

Moni kettu totesi, että kannatti tulla paikalle jäätävästä sateesta ja liukkaasta kelistä huolimatta.

Hauskat jatkot....

Vuosikokouksen jatkot pidettiin teatteriravintola Nyyrikissä Käpylässä. Näimme Päivi Mäkisen esittämän koomisen monologin Saippuasta sairas. Näytelmä on Jussi Tuomisen suomentama ja ohjaama. 

Ennen illan esitystä Jussi kertoi saippuasarjojen syntyhistoriasta. Niitä tehtiin aluksi radiolle ja kohderyhmänä olivat amerikkalaiset kotirouvat, joille ohjelman lomassa mainostettiin siivousvälineitä ja hygieniatuotteita.

Jatkoilla syötiin hyvin, nautittiin pari lasillista, juteltiin vilkkaasti ja naurettiin hauskalle esitykselle. Hauskaa oli. Olisiko liikaa toivottu, että tästä syntyisi uusi perinne?


Antero Takalan kuvat kertovat kokouksen ja jatkojen tunnelmasta paremmin kuin mitkään sanat. Hänen kameransa löysi taas olennaisen, esimerkiksi Erkki Liikasen veitikkamaisuuden ja Päivi Mäkisen ilmaisuvoimaiset kädet.

Teksti: Annikki Kiehelä

P.S. Kuulimme päivän aikana sekä Erkki Liikasen että Jussi Tuomisen uran alkuvaiheista.
Rafael Paasio sanoi nuorelle , vastavalitulle kansanedustaja Liikaselle: ”Hakeudu vaikeisiin paikkoihin, siellä ei ole tungosta.”
Nuori opettaja Jussi Tuominen lähetti muutaman sketsin käsikirjoituksen TV 2:een, ikään kuin koepalloksi. Vastaus kuului: ”Ostettu. Lisää.”