VUOSIKOKOUS 2014

 

                        ILOINEN VUOSIKOKOUS ISOSSA PAJASSA

 

Uuden 15-vuotiskauden avajaiskokous Ylen Ison Pajan auditoriossa 30.1. alkoi täysin naurattavissa merkeissä, kun Tunnustusnauhan saanut radiohupailuryhmä Alivaltiosihteeri, Simo Frangén, Pasi Heikura ja Jyrki Liikka, esitti näytteitä sarjansa matkan varrelta livenä. Palkinnon perustelut löydät täältä.

Liekö juuri 'vieras suomalaisen huumorin huipulta' saanut kettulauman liikekannalle, kun etukäteisarvion 55 kokouspullaa loppuivat kesken kaiken. Vai olisikohan kyse yleisestä aktiviteetin noususta. Joka tapauksessa paikalle oli saapunut kaikkiaan 66 kettujäsentä.

Tämä kettukonklaavi antoi vanhalle toimikunalle synninpäästön niin toimintakertomuksen, tilikertomuksen kuin toimintasuunnitelmankin osalta, ja kaiken kukkuraksi sama ryhmä valittiin jatkoon seuraavallekin kaksivuotiskaudelle. Yksi muutos sentään näki päivänvalon, kun jatkopaikasta luopuneen Hilppa Kimpanpään tilalle varajäseneksi valittiin FST:ssä 40-vuotisen pikataipaleen kuvaussihteeristä tuottajaksi kipaissut Anneli Sjöstedt. Muut toimikunnan jäsenet seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi ovat puheenjohtajana jatkava Leena Tamlander, varamies Pontus Dammert, Erkki Pohjanheimo, Jarmo Ratinen, Martti Ristimäki ja Jussi Tuominen. Omasta kaksivuotiskaudestaan toiselle vuodelle jatkavat Pentti Kauranen, Annikki Kiehelä, toimikunnan sihteeri Jukka Leinonen, sekä kettujen verkkotisivuja pystyssä pitelevä Martti Turunen sekä varajäsenet Saara Saarinen ja Eila Terävä.

 

 

Uusvanha toimikunta esittäytyy oheisessa kuvassa. Talous- ja jäsenkirjeasioita hoitava Arja Hellman puuttuu valokuvasta.

Lakisääteisten vuosikokousasioiden lisäksi keskustelua käytiin Journalistiliiton melko salassa pidetystä aloitteesta alkaa periä jäsenmaksua myös eläkeläisjäseniltään. Keskustelun päätteeksi hyväksyttiin toimikunnan laatima julkilausuma, joka lähetettiin saman tien julkaistavaksi Journalisti -lehteen.

Vanhat Ketut paheksuu voimakkaasti SJL:n tavoitetta päästä eroon

eläkeläisjäsenistään.

Esitys eläkeläisten jäsenmaksusta johtaa suoraan siihen, että SJL:n nykyisen varallisuuden aikoinaan jäsenmaksuillaan kartuttaneet eläkeläiset tulevat jättämään liiton. Näinhän kävi lehden tilausmaksun kanssa, vain viidennes eläkeläisistä on sen maksanut.

Vanhat Ketut ihmettelee, ovatko eläkeläiset tällä hetkellä liitolle vain menoerä ja jos on, niin mistä se kertyy.

Helsingissä 30.1.2014

RTTL:n senioriosaston Vanhat Ketut vuosikokous

 

Vakavan aiheen kevensi keskustelun lopuksi Erkki Pohjanhemo kitaroineen esittämällä Jussi Tuomisen nikkaroiman kupletin Vanha journalisti. Senkin saatatte löytää näitä sivuja selailemalla sekä tulevasta Journalistista, jonka voi lukea netistä vaikka ei lehden tilausmaksua maksaisikaan.

Iloisen kokouksen jälkeen ohjaaja Matti-Juhani Karila kertoi Göran Schildtistä ja Kreikan saaristosta, jonne kettujen seuraava syysmatkakin suuntautuu.

 

Täällä Jussi Tuominen, Tampere

kuvat otti Antero Takala, Helsinki

 

Loppukevennys:

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Eeva Vuortama totesi lopuksi: "Kiva kokous, kun saatiin uutta verta ja paljon puhetta." Kun siis toimikunnassa on kovasti paljon vanhaa verta, voitaisiin kutsua kantapöytävieraaksi Marko ja Mikko Vapa Droppi Veripalvelu Oy:sta. Firmahan tekee kuivaverianalyyseja ja mittaa verestä myös syntien määrän. Kyllä ainakin meikäläistä usko(ma)ttomana kettuna kiinnostaisi tietää minkälaista syntisäkkiä sitä sisällään kantaa.  Kaivan mielelläni verta nenästä ja puhun palturia ynnä syön palttua ja mustaa makkaraa.     

PDF-tiedostoTUNNUSTUSNAUHA.pdf (68 kB)
palkinnon perusteet
PDF-tiedostoVanha journalisti.pdf (43 kB)
Journalistiliittoa ja Junnu Vainiota kunnioittaen
PDF-tiedostoVanhat Ketut toimintasuunnitelma 2014.pdf (40 kB)