VÄRIÄ JA VALOA ATENEUMISSA

 

 

Vanhoille Ketuille oli varattu 50 paikkaa Impressionismin perintö-näyttelyn introon 13.12.2023. Kettujen toimikunta oli päättänyt tarjota intron 8 euron liput osallistujille 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Varsinaiseen näyttelyyn pääsimme pressi- ja museokorteilla. Paikat täyttyivät nopeasti, ja jonossakin oli runsaasti Kettuja. Kuitenkin erilaisista syistä johtuen peruutuksia tuli toistakymmentä, viimeiset pari tuntia ennen tilaisuutta. Lopulta vielä kaksi Kettua jäi saapumatta paikalle.

Suurin osa jonossa olleista pääsi mukaan, mutta kaksi jäi ulkopuolelle, vaikka meitä lopulta oli vain 46 henkeä. Jonossa olleita ei enää ehditty hälyttää paikalle. Valitettavaa.

Näyttelyn intro loi hyvän taustan näyttelykierrokselle. Miellyttävä oppaamme Emmi hallitsi asiansa ja valaisi impressionismia erinomaisesti.

Näyttelyssä oli 95 toinen toistaan hienompaa teosta suurilta taiteilijoilta. Oli A W Finchiä, Renoiria, Moneta, Pisarroa, Halosta, Sallista, Thesleffiä, Sjöströmiä jne. Ateneum oli jälleen rakentanut ikimuistettavan näyttelyn. Kyllä meidän kelpasi!

Seuraavan kerran taidenälkäiset Ketut tapaavat toisiaan Ateneumissa huhtikuussa Eero Järnefeltin merkeissä.

teksti ja kuvat
Erkki Pohjanheimo