VALOKUVAIHMEITÄ JA JOULUTORIA TALLINNASSA 12.-13.12.2019

 

Parinkymmenen Ketun perinteinen joulumatka oli varsin onnistunut. Viking XPRS:n rantauduttua tilausbussi vei meidät uuteen Fotografiska- museoon. Tosin bussinkuljettaja ei oikein löytänyt oikeaa tietä. Kokeneitten Kettujen opastaessa perille kuitenkin löydettiin.  Vanhaan tehdashalliin loihdittu museo tarjosi kolme erityyppistä näyttelyä. Vincent Petersin ”Light Within” tarjosi tehokkaita mustavalkoisia julkkisten ja vähän tuntemattomimpien mieshenkilöitten potretteja sekä huikeita naisvartaloita. Oli David Beckhamia, Matt Dillonia, Cindy Crawfordia, Emma Watsonia ja Adriana Limaa. Mandy Barkerin “Sea of Artifacts” hätkähdytti meitä uskomattoman kauniilla, värikkäillä, meressä kelluvilla jätekasoilla. Tosin kasarykelmiä oli hieman ”muotoiltu”. James Nachtwayn “Memoria”-osasto järkytti ja puhutteli meitä maailman nykytilan kuvilla.

Fotografiskan jälkeen oli lepohetki tutussa, mutta aina mukavassa Nordic Hotel Forum’issa ennen talon ravintolassa nautittua illallista. Jotkut Ketut ehtivät jo tässä välissä joulutorillekin. Muutamat varpaatkin taisivat saada hoitoa ennen iltaa. Ja illallisen jälkeen hotellin baarissa juttu luisti.

Aamulla saimme jälleen kerran ihastella ja maistella (=ahmia) Forumin runsasta ja maittavaa aamiaista. Iltapäivä oli sitten varattu sille Euroopan parhaalle joulutorille. Jälleen kerran ihmettelimme, miten Helsingin Senaatintorille on saatu aikaiseksi niin tylsä joulutori, kun esimerkkiä olisi voitu ottaa lahden takaa.

Muutamat Ketut ehtivät vielä ennen laivan lähtöä Eesti Kunstimuseeum’iin eli KUMU:un. Siellä oli kuulemma mukana Helene Schjerfbeckiäkin. Allekirjoittanut ei sinne tällä kertaa ehtinyt.

Puheenjohtajaamme Leena Tamlanderia on kiittäminen matkan hienosta järjestelystä.

Vanhojen Kettujen hovikuvaaja Antsu Takala oli jälleen kameroineen aina oikeassa paikassa. Hänen runsasta kuvasatoaan voimme tässä ihastella.

Erkki Pohjanheimo, teksti

Antero Takala, kuvat