Tampereen reissu 05.10.2011

Oli jees-juttu, nääs!

Lähes 50 Vanhaa kettua täytti kulkuvälineet Tampereelle pitämään hauskaa pääosin turkulaisten kustannuksella.

Junalla matkanneet vaelsivat perillä halki meluisan työmaan, joka puhkaisee puolet Tampereen Citystä.

Ja vinkistä vaarin ottaneet löysivät tiensä Myllärit-ravintolaan , jossa sujui sutjakasti pieni odottelupaussi ennen lounaan alkamista. Lounasravintola Telakassa sitten noutopöytä maistui. Joko oli ahmatteja syömämiehiä tai sitten ei ravintola ollut hoksannut varautua varaamaan kylliksi kaikkia herkkujaan, kun  jotkut joutuivat ihastelemaan vaikkapa punajuuripaistosta vain muiden suupielistä. Paikalla Jussi Tuominen, brittihuumorin Suomen suurlähettiläs, antoi esimakua kirjoittamastaan revyystä NääsNääsNews.

Lounaan jälkeen ryhmä hajaantui tehokkaasti. Plevnan maankuulut kaljahanat houkuttelivat huurteisille, jotkut hullut ryntäsivät Stockmannille hullujen hulluille päiville ja loput mikä mihinkin.

Ilta alkoi Tampere-talolla opastetulla kiertokäynnillä. Raikkaan aperitiivin jälkeen siirryttiin Pieneen saliin, missä Puntti Valtonen, Helena Rängman, Aku Sajakorpi ja Antti Majanlahti Janne Viitaniemen trion säestyksellä tarjosivat riemastuttavan revyyillan. Oli Tamperetta eilen, tänään ja ylihuomenna ( ”jos ei sara”). Kunnallispoliitikot ja turkulaiset taklattiin laitaan niin, että pleksit halkesivat.

Ja väliin hienoja herkkiä sävelhetkiä. Hämeentie, oi Hämeentie – Jussi Tuominen se tekstimestareista parhain lie!

Helsinkiin menevässä keskiyön pikajunassa oli analyysin aika, minkä raukeudelta vielä rahkeet myöten antoivat.

Pontus Dammert, teksti

Antsu Takala, kuvat

PDF-tiedostoShow.pdf (82 kB)
Nääs, nääs NEWS