TAMPEREELLA MAAILMAN AINOITA KATSOMASSA

 

Tampereen museo- ja teatteriretkelle 2.11. oli ilmoittautunut 26 henkeä. Heistä 23 osallistui vain Tampere-talon upouuden maailman ainoan Muumimuseon opastetulle esittelykierrokselle joka oli Ketuille ilmainen kuten sisäänpääsykin.

Kuulimme tukuttain monelle täysin uutta tietoa niin Tove Janssonista kuin hänen muumihahmoistaankin. Varta vasten muumeille suunniteltu, kolmikerroksinen museo on jaettu osastoihin Muumi-kirjojen teemojen mukaan. Valtavan kuva-aineiston lisäksi tiloissa oli interaktiivisia havainnevideoita sekä Tuulikki Pietilän eri puolilta maailmaa keräämistään pikkuesineistä rakentamia äärettömän pikkutarkkoja ”installaatioita”.

Illalla oli vuorossa Maarit Tyrkön muistelmien pohjalta dramatisoitu maailman ainoa Kekkonen ja tyttö -niminen näytelmä.

Valitettavasti en voi kertoa siitä mitään, koska olin samaan aikaan kutsuvieraana Tampereen Komediateatterin monologinäytelmän Päämäärä Tuntematon ensi-illassa. Väinö Linnan ”kujanhjuoksun” ensiromaanistaan nyt jo kolmasti filmatun sotaromaanin syntyyn on kirjoittanut Panu Rajala ja ohjannut Panu Raipia. Tuukka Huttusen parikymmentä eri hahmoa sisältävä esitys on minusta tämän syksyn Tapaus n:o 1 Tampereella.

 

Jussi Tuominen

PS.

Ja lupaamieni kirjojen tilausohjeet ovat Vinkit -sivulla.

Matti Ristimäki, kuvat