REPIN NÄYTTELY 26.08.2021

 

ILJA REPIN IHASTUTTI

Monien muutoksien ja ongelmien jälkeen 53 hengen Ketturyhmä muutama avec mukaanlukien vieraili Ateneumin Repin-näyttelyssä 25.8.. Usein muuttuneet koronarajoitukset, puuttuvat pressikortit, hieman puutteelliset ilmoittautumiset ja monet peruutukset olivat näin ryhmänjohtajalle aika työllistäviä, pakko sanoa.

Meille oli alun perin luvattu 60 hengen ryhmä, mutta sitten viimeisten koronarajoitusten vuoksi määrä putosi 50:een kettulaiseen. Ateneum lupasi päästää loput 10 henkeä ilman introa suoraan näyttelyyn.

Lopulta tuli peruutuksia niin paljon, että omasta halustaan ilman introa jäi vain neljä kettua. Kukaan ilmoittautuneista ja jossain vaiheessa jonoon jääneistä ei jäänyt näyttelyä paitsi.

Itse näyttely intro-esittelyineen korvasi kuitenkin kaiken vaivannäön. Mikä taide-elämys! Erityiskiitos Ateneumin asiantuntijalle valaisevasta ja hienosti taustoittavasta esityksestä! Palvelu museossa toimi muutenkin erinomaisesti. Ja sitten se hurjan laaja ja uskomattoman upea näyttely! Ja ajatelkaa: Saimme pressikorteilla tai museokorteilla kaiken aivan ilmaiseksi, kun vielä Vanhat Ketut tarjosi 5 euroa per henki maksaneen intron. 50 hengen viitosliikenne pankkiteitse, saapuneitten maksujen tsekkaaminen ja kirjaaminen ei olisi maksanut vaivaa. Viisi kortitonta maksoi näyttelystä 17 euroa.

Etäisyyksien pitäminen museossa ei aina ollut kovin helppoa. Taulujen lähempi tarkastelu vaati usein odotusaikaa. Jotkut malttoivat odottaa vuoroaan, kaikki eivät. Kasvomaskeja kyllä pidettiin tunnollisesti ja kaikilla Ketuilla lienee ollut takana jo kaksi rokotuskertaa.

Mukavaa ja lämmittävää oli saada runsaita kiitoksia järjestelyistä, vaikka itse näyttely ansaitsi kaikki kiitokset.

Erkki Pohjanheimo
ryhmävastaava

 

 

 

Kuvat  Mervi ja Erkki pohjanheimo