PIKKUJOULUN JÄLKIMAININGEISSA

 

Vuosi sitten Vanhojen Kettujen Pikkujoulun jälkeen sanoin Kettujen toimikunnassa, että enää en järjestä juhlia; joku muu saa hoitaa, jos vielä pikkujouluja halutaan. Vaan kuinkas kävikään? Puheenjohtajamme Leena ilmoitti, että Gloria on alustavasti varattu, jos toimikunta juhlan haluaisi. Myös Ladies & Gents -bändi on valmiina. No, toimikuntahan halusi. Kuka ryhtyisi tuottajaksi? Kovin monta kättä ei noussut. Leena ilmoitti, että hän voisi toimia osatuottajana. Niinhän siinä sitten kävi, että kohta olin hankkimassa esiintyjiä ja sopimassa musiikkinumeroista. Sitten jo syntyi kustannusarvioita ja ajolistaluonnoksia. Leena kävi tiukat neuvottelut ravintolan kanssa ruoan laadusta ja hinnasta. Myös viinien ja oluiden listahintoja oli saatava halvemmiksi. Leena onnistui siinä hyvin.

Vaikka saimme Kulttuuriareena Glorian ja orkesterin edullisesti, eikä muille esiintyjille tietenkään maksettu palkkioita, näytti budjetti negatiiviselta. Saisimmeko tukea RTTL:ltä?  Olemmehan järjestämässä aikamoista virkistystilaisuutta jäsenistölle. Avustusta saimme, tosin summa oli haaveiltua paljon pienempi. Kiitos siitäkin! Onneksi Vanhojen Kettujen tilille oli vuosien varrella kertynyt muutamia ylimääräisiä kolikkoja, vaikka olimme jäsenistölle usein tarjonneet mm. bussikyytejä moniin tapahtumiin. Jos saisimme Glorian tupaten täyteen, tuota vararahastoa ei tarvitsisi käyttää. Toimikunta kuitenkin totesi, että riskiä ei ole, vaikka sali ei täyttyisikään.

Juhlasta ”varoitettiin” jäsenkirjeessä hyvissä ajoin. Kutsu juhlaan laitettiin sitten syyskuussa. Ilmoittautumislista alkoi täyttyä hyvin hitaasti. Eikö pikkujoulu enää kiinnostakaan? Eivätkö jäsenet halua tavata entisiä työtovereitaan leppoisan yhdessäolon merkeissä? Eikö erinomaiseksi tiedetyn orkesterin loistava musiikki tempaakaan enää mukaansa? Eivätkö solistit kiinnosta? Maksukaan ei ole suuren suuri, ja se sisältää ruoan, ohjelman ja narikankin. Huoli alkoi nousta pintaan. Laitettiin uusi ilmoitus jäsenkirjeeseen ja vielä kolmaskin. – No, tulihan niitä ilmoittautumisia, vaikkakaan ei pilvin pimein.

Sitten odottamaan ilmoittautuneitten osallistumismaksuja. Muistutuksia jouduin lähettämään aikamoisen määrän. Lopulta kaikki maksoivat. Voisiko toivoa hieman suurempaa aktiivisuutta? Olisi myös hyvä lukea tiedotteet ja meilit niin, että pankkitilinumerot, viitteet, päivänmäärät ja kellonajat ovat selvillä. Ja kun osallistumismaksu on maksettu määräpäivään mennessä, ei voi odottaa, että raha voitaisiin maksaa takaisin, jos joutuu osallistumisensa peruuttamaan. Vanhojen Kettujen toimikunta on tehnyt erilaisia aikasopimuksia, mm. ravintolan kanssa.

Juhlailta koitti, ja kaikki tuntui sujuvan mallikkaasti. Monet jäsenet ja vieraatkin tulivat kiittämään hauskasta illasta ja erityisesti hienosta ja monipuolisesta musiikista. En ollut ainoa, jolle kiitoksia tulvi. Ja niitä toimikunta sai vastaanottaa vielä sähköposteissa seuraavina päivinä. Itse myös nautin kovasti musiikkiesityksistä, välillä jopa kyynel silmässä. Kiitos Kodinkynttilät, kiitos Riikka Rahi ja Benny Törnroos! Suurkiitos orkesterille ja sen solisteille! Erityiskiitos Pekka Leanderille hienoista sovituksista, jotka hän teki ilmaiseksi! Ja tietenkin kiitos hauskoista spiikeistä!

Omasta puolestani kiitos kaikille toimikunnan jäsenille suuresta panoksesta juhlan onnistumiseksi! Erityisesti Eila Terävälle koristeluista ja kaikenlaisesta grafiikasta!

Kiitos mukana olleille Vanhoille Ketuille ja heidän aveceilleen! Teidän seurassanne oli mukavaa!

 

Erkki Pohjanheimo