PAKETTIMATKA SENAATINTORILLE 10.11.2016

Ketut tutustuivat Helsingin kaupunginmuseoon 10.11.2016

 

Varauduimme museokierrokseen, mutta astuimmekin aikakoneeseen.

Helsingin kaupunginmuseo on uusittu niin, että kävijä sananmukaisesti astuu sisään historiaan. Hän kävelee mukulakivikadulla, kurkistaa sisään 1920-luvun kahvilan ikkunasta. Hän ottaa osaa 1800-luvun huviretkeen, vierailee 1950-luvun kodissa ja 1960-luvun keskiolutbaarissa.

Museolehtori Hilkka Vallisaari opasti meitä ammattitaitoisesti ja innostuneesti.

Me ketut viihdyimme pitkän aikaa katsomassa puoliympyrän muotoiselle valkokankaalle heijastettuja valokuvia menneestä Helsingistä. Katsojan ei tarvitse olla passiivinen, vaan hän voi itse ohjata panoraamakuvaa. Kammesta pyörittämällä saa esille uuden näkymän ja pystyy myös tarkentamaan yksityiskohtiin. Valokuvat on otettu eri aikoina Tuomiokirkon tornista ja Hotelli Tornin näköalatasanteelta. Ne havainnollistavat, kuinka kaupunki on kasvanut 200 vuoden aikana.

Museosta suuntasimme läheiselle Sofiankadulle panimoravintola Bryggeriin. Lounaan jälkeen ravintolan myyntipäällikkö Jarkko Ikonen kertoi meille oluen valmistuksesta ja historiasta. Saimme myös maistella ravintolan oman panimon oluita.

Kettulauma antoi parhaat pisteet oluelle, jonka nimi on Bryggeri Rose. Se on viini- ja oluthiivalla käytetty, Kiinanruusu-teellä maustettu erikoisolut, jonka maku on raikas ja viinimäinen.

Saimme myös vinkkejä siitä, millainen olut sopii minkäkin ruuan kanssa. Oli yllättävää kuulla, että suklaakakun kanssa sopii tumma ja paahteinen stout-olut.

teksti Annikki Kiehelä

kuvat Hannu Puukko