NISKAVUORI

 

HIENO TEATTERIELÄMYS JÄLLEEN 13.3.2019

Vanhat Ketut kävi Teatteri Avoimissa Ovissa tutkimassa Niskavuoren perheen ongelmia. Kyseessä oli teatterinjohtaja Heini Tolan ohjaama ”Niskavuori: Loviisa ja Heta”. Näytelmä oli Tolan jäähyväisohjaus Avoimissa Ovissa. Hän siirtyy eläkkeelle.

         Loviisasta ja Hetasta kertova tarina oli uudenlainen sovitus Hella Wuolijoen Niskavuori-teksteistä. Kolmen taitavan näyttelijän esitystä ja juonen kulkua tuki Salla Markkasen hieno musiikki. Salla instrumentteineen eli tarinan sisällä näyttämöllä. Ella Pyhältö ja Mirva Kuivalainen tulkitsivat Wuolijoen voimakkaita naisia. Valtaa kahmittiin ja ylpeyttä loukattiin. Jukka Pitkänen esitti kolmen erilaisen miehen, Juhanin, Akustin ja Santerin roolit hienosti. Epookkia ei nähty; elettiin nykyajassa. Heini Tolan toteutus oivaltavine lavastus- ja rekvisiittakeinoinen toimi hyvin.

         Katsomoon uskaltautuneitten Kettujen kommentit olivat kehuvia. Niitä tuli jo väliajalla, ja kiitoksia sateli heti näytelmän päätyttyä. Sähköpostiinkin olen saanut ylistäviä viestejä. Vielä Amos Rexin Magritte-näyttelyssä pari Kettua repi hihasta. Pettymys kuitenkin oli se, että vain 24 Vanhaa Kettua oli näytelmästä kiinnostunut. Useammankin olisi kannattanut teatteriin saapua, uskon.

Kettujen toimikunnan puolesta kokoonkutsujana
Erkki Pohjanheimo

 

Kettumenot--->>>