MEDIA- JA NETTISEMINAARI MTV 23.03.3015

MEDIA- JA NETTISEMINAARI MTV AUDITORIOSSA. ENTER RY:N KOULUTTAJA TAPANI PUISTO

 

37 Vanhaa Kettua, Wanhaa  Pöllöä tai heidän puolisoaan oli kokoontunut toiseen nettiseminaariin. Paikkana oli MTV:n auditorio. Aluksi MTV:n ohjelmajohtaja  Kristiina Werner-Autio selvitteli seikkaperäisesti MTV:n osuutta Suomen radio- ja televisiotoiminnassa  sekä ohjelmatoiminnan, mainosmyynnin että yhä laajenevan digitekniikan käytön suhteen. Kilpailu sekä ohjelmaosuuksista että mainosrahoista on kovaa. Ohjelmistoa suunnataan sekä kaikille että erikoisryhmille. Erityisen huomion kohteena ovat nuoret aikuiset. Myös mielipiteet juontajien äänen käytöstä kuin ruudun alareunan ”skrollitekstit” punnittiin.

Enter ry:n kouluttajista ensin Tapani Puisto kävi läpi Suomi.fi-sivustoa ja selvitti, miten sitä kautta saa neuvoja, ohjeita, lomakkeita ja muita tietokoneen käyttäjän avuksi tarvittavia tietoja. Sivuilta löytyy mm. lukuisa joukko erilaisia  viranomaiskäyttöön suunniteltuja lomakkeita.
Urho Karjalainen  puolestaan ohjasi käyttäjiä välttämään, huomaamaan ja poistamaan erilaisia tietokoneita häiritseviä viruksia, petoksia, kaappauksia ja muita digiyhteyksiin liittyviä toimintoja. Erityisesti kannattaa huomata, että pankki ei koskaan lähesty asiakkaitaan nettiviestikyselyillä tai salasanatiedusteluilla. Rahaliikenteessä tulee tarkkailla, että käytetty yhteys on suojattu S-yhteys. Palomuuri ja virustorjunta on pidettävä toiminnassa.

Yksimielisesti todettiin, että nettiseminaaritoimintaa tulee jatkaa.

teksti Matti Ristimäki