Kultainen mikrofoni Olli Seurille

 

 

RTTL:N VANHAT KETUT PALKITSI OLLI SEURIN

 

Radio- ja televisiotoimittajien liiton senioriosasto Vanhat Ketut – Gamla Rävar myöntää 25. juhlavuotensa kunniaksi KULTAINEN MIKROFONI -palkinnon toimittaja Olli Seurille tunnustuksena ansiokkaasta työstä journalistina ja haastattelijana sekä journalismin tutkijana ja kouluttajana.

Olli Seuri tunnetaan erityisesti Ylen ajankohtaisohjelmien ja vaalitenttien vetäjänä. Hän on harvinaisen monipuolinen journalisti, joka on nostanut klassisen juontajan työn mallin ja haastattelun tekemisen vaatimukset uudelle tasolle. Hän valmistautuu aiheisiin huolella ja hallitsee faktat suoran lähetyksen nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Hän ei päästä haastateltaviaan helpolla, on tiukka mutta reilu haastattelija. Hänen johtoajatuksenaan on edistää fiksua, joskus hyvinkin erimielistä, mutta toisia kunnioittavaa yhteiskunnallista keskustelua.

Vanhojen Kettujen Kultainen mikrofoni -palkinto myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Vuonna 2013 sen sai toimittaja ja juontaja Lauri Karhuvaara, joka yllätettiin palkinnolla suorassa MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksessä. Vuonna 2018 palkinto luovutettiin Ylen uutistoimittaja ja viihteen moniosaaja Jukka Lindströmille.

Olli Seuri (s. 1983). Yhteiskuntatieteiden tohtori, filosofian maisteri

Yleisradio: Radion ajankohtaisohjelmien toimittaja ja Ykkösaamun juontaja, TV 1:n A-Talk - ohjelman juontaja, Yle Areenan podcastien Avoin kysymys ja Jaa, ei, tyhjiä, poissa juontaja, Yle TV1 Viimeinen sana ja Pyöreä pöytä -ohjelmien juontaja, Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa Uuden audion vastaava tuottaja.

Tampereen yliopisto: Työelämäprofessori, 2019–2020.
Wilson Center, Yhdysvallat: Vieraileva tutkija, syksy 2022.

Julkaisut: • Oli Seuri: Avoin kysymysHaastattelun käsikirja. Vastapaino 2020. • Antto Vihma, Jarno Hartikainen, Hannu-Pekka Ikäheimo & Olli Seuri: Totuuden jälkeen - Miten media selviää algoritmien ja paskapuheen aikana. Teos 2018. • Olli Seuri & Hannu-Pekka Ikäheimo: Portinvartijat – Kamppailu tiedon vapaudesta. Teos 2023.


Palkinnot: • Bonnierin Suuri Journalistipalkinto Vuoden journalisti 2018 • Suomen Kuvalehden Journalistipalkinto 2019 • Radio- ja televisiotoimittajien liiton senioriosaston Vanhat Ketut – Gamla Rävar Kultainen mikrofoni 2023

 

Lisätietoa palkinnon saajasta verkkosivuilla www.olliseuri.com

Pirjo Munck, teksti

Sirpa Hommuk, kuvat