Kokkitreffit 1 ja 2
MITÄ USEAMPI KETTU - SITÄ PAREMPI PATEE
32 iloista kettukokkia kokoontui kahtena iltapäivänä ruotsinkielisten marttojen koekeittiöön Isolle Roobertinkadulle laittamaan härkäcarpacciota, hauki-lohipateeta hyvien kastikkeiden kera sekä maukasta gratiinia maa-artisokista, bechamel-kastikkeesta ja juustoraasteesta.
Pateen muhiessa uunissa leikattiin marinoitu ja pakastettu häränfilee ohuiksi siivuiksi. Niistä ja rucolasta, öljystä ja parmesaanista rakennettiin elegantti annos lautasille.
Sitten pitkään pöytään herkuttelemaan! Hyvin maistui ruoka ja vähän viinikin, nauru raikui ja hauskaa oli. Tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiin.
Oli hauska nähdä, miten näppärästi amatööriporukka loihti ensiluokkaisen gourmet-aterian. Kettujen kokkitreffit jatkuvat kevään aikana. Seuraa jäsenpostia, jos haluat mukaan!
Pontus
kuvat: 1. kierros Hannu Torvinen ja Martti Turunen
2. kierros Jaakko Tervasmäki
Härkä carpaccio.pdf (124 kB) | |
Maa-artisokka gratiini.pdf (119 kB) | |
Punssiparfait.pdf (129 kB) | |
Gratinoidut kampasimpukat.pdf (164 kB) | |
Gratinoitu lohimuhennos.pdf (154 kB) | |
Kotitekoinen majoneesi.pdf (96 kB) | |
Kalapatee.pdf (154 kB) |