Kokkitreffit 1 ja 2

Kuva Jaakko Tervasmäki

MITÄ USEAMPI KETTU   -   SITÄ PAREMPI PATEE

 

32 iloista kettukokkia kokoontui kahtena iltapäivänä ruotsinkielisten marttojen koekeittiöön Isolle Roobertinkadulle laittamaan härkäcarpacciota, hauki-lohipateeta hyvien kastikkeiden kera sekä maukasta gratiinia maa-artisokista, bechamel-kastikkeesta ja juustoraasteesta.

Pateen muhiessa uunissa leikattiin marinoitu ja pakastettu häränfilee ohuiksi siivuiksi. Niistä ja rucolasta, öljystä ja parmesaanista rakennettiin elegantti annos lautasille.

Sitten pitkään pöytään herkuttelemaan! Hyvin maistui ruoka ja vähän viinikin,  nauru raikui ja hauskaa oli. Tavattiin tuttuja ja tutustuttiin uusiin.

Oli hauska nähdä, miten näppärästi amatööriporukka loihti ensiluokkaisen gourmet-aterian. Kettujen kokkitreffit jatkuvat kevään aikana. Seuraa jäsenpostia, jos haluat mukaan!

 

             Pontus

 

kuvat:  1. kierros   Hannu Torvinen ja Martti Turunen
           2. kierros  Jaakko Tervasmäki