KETUT KOKKAA 3

KETTUKOKIT 17.10.2012

 

 

Ison Roban länsipäädyssä sijaitsee "Kokvrån" eli keittokomero joka on ruotsinkielisten marttojen koe-ja opetuskeittiö. Keittokomero toimii Vanhojen kettujen kokkitreffien mainiona pitopaikkana.
Täydellisesti varustettuun keittiöön mahtuu 16 hlöä valmistamaan vaativiakin gourmetannoksia.

17.10. taitava kokkikettulauma pyöri keittiössä ihailtavan tehokkasti ja loihti kahdessa tunnissa pöydälle loistavan menyyn: Grillattu ankanmaksa  herkkutattikastikkeella palsternakkapedillä,
Housuahventa  ravunpyrstö-kantarellihöystöllä ja Mousse aui Fazer Bleu.

Maksa ei tunnetusti ole kaikkien rakastama herkku, mutta sisältä roosanvärinen pieni ankanmaksa pidettiin elegantin juhlavana ja suussa sulavana erikoisuutena.
Housuahveniksi  kalafileet kutsutaan kun niistä tehdään housumalliset leikkaamalla terävällä pikkuveitsellä pois fileen keskiviivan kohdalla sormenpäillä löydettävän ruotorivin.
Jokaisen tunteman Fazerin sinistä jalostelemalla saadaan aikaan helpon ja herkullisen moussen14.

Seuraava Kokkitreffi on 22.11. klo 12-16.30. Mukaan mahtuu taas 16 jäsentä. Ilmoittautumiset osotteeseen

pontus.dammert@gmail.com viimeistään 14.11. Mukaan mahtuneille lähetetään lisää infoa

MENUN RESEPTIT (16 henkeä)

PDF-tiedostoGrillattua ankanmaksaa.pdf (36 kB)
PDF-tiedostoHousuahvenet.pdf (33 kB)
PDF-tiedostoMousse au Fazer Bleu.pdf (28 kB)