KETUT, HEVOSET JA LENIN TAMPEREELLA

 

 

Teatterikärpäsen puremat Ketut piipahtivat Tampereella 26.3. lievittämässä kulttuurikutinaansa.

Tällä kertaa 32 hengen kattaukseen kuului käynti ensi vuonna 70 vuotta täyttävässä ja kesällä täysremontin kokevassa Lenin-musossa, tankkaus samassa 115-vuotiaassa Työväentalossa olevassa Natalie-ravintolassa ja Sirkku Peltolan kirjoittama ja ohjaama näytelmä Hevosten keinu nurkan takana olevassa Tampereen Työväen Teatterissa.

 

Mukana olleet saivat nauttia Kantapöydässä hyvän ruuan ohella ex-museojohtaja Aimo Minkkien asiantuntevia muisteloita niin toveri Leninistä kuin nimikkomuseon välillä hauskoistakin vaiheista. Leppoisan luennon päälle arvottiin Manse-pelikorteilla kuulijoiden kesken Minkkisen uunituore kirja Lenin. Kirjan bestseller-tasoa lisäsi se, että edellisellä viikolla ostettu teos oli viimeinen, minkä Tampereelta löysin.

 

Jälkiruokaan päästessämme saatiin palan painikkeeksi vielä kuulla Sirkku Peltolan kertovan jo 2006 ensi-iltansa saaneen neliosaisen hevostrilogian taustoista, syntyvaiheista, Ameriikanvierailusta.

Kun itse näytelmäkin oli parasta A-ryhmää voin omasta sekä koko joukon puolesta, ja vain lievään itsekehuun sortuen, todeta päivän olleen kaikilta osin napa…ysi.

 

Jussi Tuominen

matkanjärjestäjä o.t.o.

never.p@nic.fi

 

JK

Oheisista professori Antero Takalan kuvista voi iloisten ilmeiden ja hapannaamojen suhdeluvun laskemalla päätellä matkabarometrin näyttämän tyytyväisyysasteen.