KETTUKOKIT ITALIALAISTUNNELMISSA 05.03.2015

Kettukokit ruokaretkellä Parmesaanikukkuloilla

             

       

                Viisitoista innokasta kettukokkia, joista viisi ensikertalaista, kokoontui 5.3.

                kantapaikkaan Keittokomeroon viettämään italialaista iltapäivää. Menu oli hyvin

               "tipica".

 

 

Antipasti

               Oliiveja, kirsikkatomaatteja, mozzarellapalloja, salamia ja prosciuttoa,                            artisokansydämiä, aurinkokuivattuja tomaatteja, salviaa, basilikaa, grillattua                             paprikaa, kurkkua, kapriksia, paahdettua leipää

 

Primo

Tatti-sahramirisotto

Secondo

Saltimbocca

Dolce

Budino al limone

 

                Jälkiruoka, sitruunavanukas tehtiin ensin, koska se vaatii vähintään 3 tuntia                             jääkaapissa (enemmänkin, jos aikaa on ).

                Sitten valmistettiin  tatti-sahramirisotto ja  italialaisten rakastama saltimbocca eli                     vasikkaa ja parmankinkkua. Pysyäksemme aikataulussa primo ja secondo                                 nautittiin samalla kertaa.                                                                                                     

                Jokainen kokosi alkupalavalikoimasta  mieleisensä lautasen. Pontus D. muodosti                       tiukan tuomariston. Tosi haastava tehtävä, niin houkuttelevia asetelmia oli                               taiteiltu.

                Voittajaksi valikoitui Anneli Pallaksen lautanen, josta yllätysvoittona Limoncello-
                likööri.   

                                            

                   

Antipastilautaset näytillä. Voittaja vasemmassa pystyrivissä
toinen alhaalta

Pääruoka nautittu, mutta lisää on tulossa
Saltimbocca = "loikkaa suuhun" niin hyvää se on
Cuvassa Coco Conccaroncca
Sitruunavanukas Budino al limone

teksti ja kuvat: Pontus Dammer