KETTUKINO 10.12.2013

Mieletön elokuu

 

Taru Mäkelä jatkoi yhteistyötään Vanhojen Kettujen kanssa ja saapui Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (KAVA) Tulio-teatteriin kertomaan viimeisimmästä elokuvastaan. Marraskuun lopulla Taru oli jo Kettujen Kantapöydän vieraana.

Mieletön elokuu oli hauska komedia ja se sijoittui Helsingin nuorisofestivaaliin 1962.  Kati Outisen Elsa Aho tapasi kesäfestarin humussa vanhan suuren rakkautensa tsekkiläisen muusikko Jan Novakin, jota näytteli Miroslav Etzler. Eri kulttuurien ja poliittisten maailmojen kohtaamiset olivat välillä aivan hurjia. Esko Salmisen poliisipäällikön neuvottomuus, päättämättömyys ja sortuminen paineen alla ystävämme alkoholin pauloihin tuntuivat hauskuudessaan uskomattomilta. Kuitenkin Taru kertoi, että kaikilla filmin tapahtumilla oli faktataustansa.

Mieletön elokuu oli suomalais-tsekkiläis-norjalaista yhteistyötä ja se oli kuulemma alkuhankaluuksien jälkeen sujunut erinomaisesti. Filmin upeassa päätöskohtauksessa esiintyi valas tai valaita, jotka kuulemma olivat nousseet pintaan kuvausveneitten vierelle kuin meren alla olevien studio-ohjaajien merkistä.

Tulio-teatterin piti olla täynnä, mutta viime hetkellä tulleitten parin peruutuksen ja kahden ilmoittamattoman poisjäännin vuoksi enemmänkin olisi mahtunut. Vanhat Ketut tuntuivat pitävän elokuvasta ja Taru Mäkelän mielenkiintoisista tarinoista.

 

Erkki Pohjanheimo

Täältä löydät Mieletön elokuu TRAILERIN:

http://leffa.org/trailer/783