KETTUJEN ILOINEN 25-VUOTISJUHLA SALVESSA

KETTUJEN ILOINEN 25-VUOTISJUHLA SALVESSA

Vanhat Ketut juhlivat 25. toimintavuottaan iloisissa tunnelmissa 23. marraskuuta. Juhlapaikkana oli Ravintola Salve, joka on tunnettu hyvästä ruuasta ja ystävällisistä tarjoilijoista. Juhliin ilmoittautui toistasataa Kettua, mutta korona-aika ja muut esteet karsivat tulijoita, ja paikalla oli juhlailtana 92 Kettua ja heidän ystäväänsä.

Moni juhlaan saapuva Kettu kaipasi puheenjohtajaamme Leena Tamlanderia, joka oli kaatumisen takia joutunut jäämään pois juhlista. Leenan tilalla toisena juontajana oli tuttu radioääni Kaisa Jaakkola. Hän juonsi Erkki Pohjanheimon kanssa iltaa Jussi Tuomisen käsikirjoituksen mukaan.

Juhlivia Kettuja onnittelivat emojärjestömme Radio- ja televisiotoimittajien liitto (RTTL) sekä jäsenjärjestöt Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) ja Freelance-ammattisosasto (FAO). Kutsuvieraihin kuului myös Seniorijournalistien klubimestari Annakati Mattila, joka toi terveiset äskettäin 50 vuotta täyttäneeltä järjestöltään. Onnittelijoiden tuomat lahjat ja kukat toimitettiin puheenjohtajallemme kotiin illan päätteeksi.

Tunnelma oli korkealla juhlan alkufanfaarista lähtien. Illan orkesterina oli maan mainio Ladies & Gents johtajanaan Pekka Leander. Laulusolisteja oli tällä kertaa tavanomaista enemmän: mikrofoniin tarttuivat sekä orkesterin omat solistit Merja Saikkonen ja Tobias Andersin että Kettujen Erkki Pohjanheimo, Maunu Saarinen ja Gun Vikberg. Illan kruunasi iki-ihana Anna Hanski, joka urhoollisesti jalka kipsissä tuli juhlaamme. Anna esitti iloksemme kolme kappaletta: Jos et sä soita, Kotiviini ja Mä lähden stadiin. Kaksi viimemainittua duettona Tobbe Andersinin kanssa.

Juhlapuheen piti RTTL:n puheenjohtaja Jani Tanskanen. Puhe käsitteli liiton viimeaikaisia saavutuksia ja haasteita sekä Vanhojen Kettujen roolia liitossa. Sisältö oli oivallinen ja mietitty, ja puhe mahtui hyvin ”juhlamaestromme” määräämään tiukkaan kahdeksan minuutin aikaraamiin.

Ilta huipentui Vanhojen Kettujen 3. Kultainen mikrofoni -palkinnon jakoon. Se luovutettiin toimittaja Olli Seurille tunnustuksena ansiokkaasta työstä journalistina, tutkijana ja kouluttajana. ”Hieno valinta!” kaikui salista ja sosiaalisessa mediassa palkinnon jakamisen jälkeen. Palkinnon perustelut on julkaistu erikseen Kettujen verkkosivuilla. Virallisten perustelujen lisäksi Olli Seuria kiitettiin myös hyvänä työkaverina, Kuopion murteen osaajana ja intohimoisena jalkapalloilijana. Olli Seuri kiitti lämpimästi Kettuja saamastaan palkinnosta. Erityisen tärkeää hänelle oli, että tunnustus tuli alan sisältä, hänen entisiltä kollegoiltaan.

Perinteisenä juhlanumerona oli jälleen Kettujen toimikunnan kuoron ”Juhlahyminä”, johon sanat oli kirjottanut Jussi Tuominen. Hyminäksihän se taas meni, kun laulajien äänet eivät oikein kantaneet. Onneksi Juhlahyminä on kuultavissa ja nähtävissä Kettujen verkkosivuilla teksteineen. ”Kakskytviis ajastaikaa / siitä pian olla taitaa, / kun joukkomme tään / sai heräilemään / kolmen ketun trio tuo. // Kiitos heidän! Täällä olla saamme, / heidän lapsi Vanhat Ketut on. / Malja kolmikolle nostakaamme: / Sirkka, Eero ja se Fagerholm.”  

Kiitos Sirkka Närhinen, Eero Toukkari ja Pentti Fagerholm, että perustitte Vanhat Ketut meidän iloksemme 25 vuotta sitten!

Illan viimeinen kappale oli John Lennonin Imagine. Sen alkaessa Ketut kaivoivat kännykät esille ja sytyttivät niihin valot. Pimeä sali täyttyi taskulamppujen valokiiloista.

Kotiin lähdettiin mieli virkistyneenä ja vatsat pullollaan. Salven ruoka oli hyvää ja sitä riitti kaikille, vaikka jotkut taisivat saada pääruuan aika kylmänä. Kun väkeä oli paljon, seisovalle pöydälle olisi tarvittu enemmän tilaa kuin oli saatavilla, ja jonoja syntyi erityisesti pääruokaa haettaessa.  Ravintolan henkilökunta selvisi kuitenkin urakastaan hyvin, mistä suuret kiitokset Salven ravintolapäällikkö Sirpa Mäkelälle. Hoiditte homman huippuhienosti!

 

Teksti: Pirjo Munck
Kuvat: Hannu Puukko