JUHLAGAALA 29.11.2018

 

JUHLATUNNELMIA GLORIASTA

Perinteiset pikkujoulujuhlat vaihtuivat tänä vuonna Vanhojen kettujen 20-vuotisgaalaan. Juhla pidettiin tutuissa tapeteissa tapahtumakeskus Gloriassa 29. marraskuuta. Gaala oli houkutellut paikalle alun toistasataa kettua ystävineen, ja esiintyjiäkin oli enemmän kuin kuuluisassa Vikkilässä kissoja.

Tapahtuman arvolle soveltuvasti juontajiakin oli kaksi, illan orkesterin Ladies & Gents’in kapellimestari Pekka Leander ja viisi vuotta sitten kettujen ensimmäisen Kultaisen mikrofonin pokannut veteraani Lauri Karhuvaara.

Illan kansainvälisin tähti, Japanissakin kansallissoitinta helkytellyt kantelevirtuoosi Eva Alkula, joka esitti niin tuttuja kuin vähän eksoottisempiakin sävelmiä sekä vihki väkeä nykyaikaisen kanteleen salaisuuksiin.

”Oman talon” vanhat kultakurkut Jaakko Kyläsalo ja Erkki Pohjanheimo taas kulkivat muistojen bulevardia orkesterin vierailevina solisteina. Melkein tangokuninkaallista loistoa gaalaan valoi vuoden 2001 tangoprinsessa Annika Eklund. Kuningaskaikujakin kuultiin, kun Lauri Karhuvaara vetäisi yllätysnumeroina pari Elvis Presleyn hittiä.

Elviksen kotimaasta muistutti  myös gaalaorkesterin veitikka silmäkulmassa vetäisemä riemukas Blues Brothers -minikonsertti.

Runsaista kiitoksista päätellen illasta jäi mukana olleille hyvä maku. Pienenpienen varjon iltaan heitti, se että jotkut vieraista eivät täysin saaneet nälkäänsä tyydytettyä ruuan loputtua vastoin kaikkia ennusteita kesken. Mutta onneksi se ei tunnelmaa päässyt latistamaan, mistä piti huolen monipuolinen ja tasokas ohjelma.

Nälästä meitä muistutti myös toimikunnan oma ensemble Wanhat Letut ohjelmassaan ”Noin 20-vuoden uutiset”. Ne ovat luettavissa toisaalla.

Kaikkia vieraita ja omalta osaltaan läsäolollaan juhlan onnistumisesta toimikunnan puolesta kiittäen

teksti: Jussi Tuominen

kuvat: Antero Takala

PDF-tiedostoUUTISET.:verkkoon.pdf (120 kB)
20 vuoden UUTISET / käsikirjoitus