ISO Pikkujoulu 27.11.2014

SUURENMOISET PIKKUJOULUT

 

Wanha kansanwiisaus sanoo: ’Kukas kissan hännän nostaa, jollei kissa itse.’

Päivitetään se heti korvaamalla kissa ketulla. Nyt voin siis vedota vanhaan sanontaan ja isommin häpeilemättä kehua retostaa 27.11. pidettyä Kettujen pikkujoulujuhlaa vaikka itsekin kuulun tilaisuuden järjestäneeseen toimikuntaan.

Ilmeisesti Erkki Pohjanheimon kokoama ohjelma oli vedonnut jäsenten tunteisiin, koska Gloriaan saapui yli 120 juhlijaa. Esiintyjiäkin oli kolmattakymmentä Pekka Leanderin johtama Sunny Side -orkesteri mukaan lukien.

Ja millaisia esiintyjiä!

Tutuimmasta päästä lavalle kiipesi orkesterin sekä sen solistien Merja Saikkosen ja Tobias Andersinin lisäksi Vesa Nuotio stadinkielisine lauluineen ja Erkki Pohjanheimo monenlaisessakin ’roolissa’.

Kettujen 15-vuotisjuhlissa isoimmat aplodit Nahkaruoska-potpurillaan kerännyt Matti Heinivaho hurmasi nyt yleisön jatsahtavilla evökriineillä. Tulista tangoa Piazzollan tapaan esitti musiikinopettaja-tateilijakaksikko Heidi Mantere, viulu, ja Johannes Niskanen, harmonikka.

Lausuntataiteilija, professori Malla Kuuranne todisti taas kerran, että runous voi olla sekä hauskaa että eroottista ilman polvenalusviittauksiakin. Toisenlaista runoilua harrasti kettutoimikunnan sekokuoro Vanhat Letut esittämällä sikermän allekirjoittaneen päivittämiä joululauluja nuotin vierestä ja suoraan paperista.

Illan yllättäjä oli päivittäissarjasta Uusi päivä tuttu Helena Rängman. Varsinkin näyte urheilurevyystä Havuja, perkele!, Giacomo Puccinin aariaan O mio babbino caro tehty hiihtohaastattelulaulu sai kuulijoiden korvatkin kananlihalle.

Kun ruokakin oli mainiota, tanssilattia tarpeeksi liukas, ja monia lykästi myös arpajaisissa, olivat onnistuneen ja iloisen tunnelman ainekset koossa.

Sen verran on toimikunnalle tullut sähköpostitse ja luuriin putipuhdasta jälkipyykkiäkin, että voimme hyvällä omallatunnolla kertoa tämän olleen kaikkien (kettu)aikojen tasokkain ilojuhla.Ja siellä kaikilla oli niin muukaavaa, oi jospa oisit ollut siellä muukaanaa!

 

Ponnellista uusvuotta toivotellen

Jussi Tuominen

PS
Bonuksena muutama ’varoittava esimerkki’ Vanhojen Lettujen esityksestä:

RATI RITI RALLA
TULI TALVI HALLA
KESÄKUMIT, JÄRKI JÄÄSSÄ,
MUTKA PITKÄN SUORAN PÄÄSSÄ. 
RATI RITI RALLA, HERÄÄN SAIRAALALLA.

 

LUNTA TULVILLAAN ON RAIKAS TALVISÄÄ.
NYT ETSIN AUTOAIN, SE MUUTEN TÄNNE JÄÄ.
SEN PEKKA POUDAN PÄÄ VIEL’ KESÄAJASS’ LIE
NYT YHTÄ UMPIHANKEA ON TIENOO SEKÄ TIE.
KULKUSET KULKUSET JÄÄTYY HILJALLEEN. 
JA PEKKA POUTA ENNUSTEINEEN PÄÄTYY OIKEUTEEN.