EUROOPPALAINEN PIKKUJOULU

 

Pikkujoulumatinea vei Ketut kiertämään Eurooppaa
 

Kettujen pikkujoulua vietettiin tällä kertaa eurooppalaisissa tunnelmissa. Marraskuun harmaudesta, koronasta ja flunssasta huolimatta Kiltakellariin oli 24. marraskuuta kokoontunut kuutisenkymmentä Kettua ja Kettujen ystävää. Enemmänkin meitä olisi ollut, ellei tauti olisi kaatanut juhliin tulossa olleita sairasvuoteeseen. Heidän joukossaan oli myös Kettujen puheenjohtaja Leena Tamlander, joka on aina aiemmin johdatellut meidät pikkujoulutunnelmiin. Nyt tehtävää hoitivat yhdessä Kettujen varapuheenjohtaja Tarja Hakulinen ja pikkujoulujen ohjelmasta vastannut Erkki Pohjanheimo.

Iltapäivämatinean aikana piipahdimme Tukholmassa, Berliinissä, Lontoossa ja Pariisissa, poikkesimme Etelä-Eurooppaan ja lopuksi saavuimme Wieniin Radetzkyn marssin tahdittamina. Matkan tarjosi meille Ladies and Gents – loistava yhdeksän muusikon orkesteri, kapellimestarinaan Pekka Leander, joka myös juonsi esitykset. Eurooppa-kierroksemme ei jäänyt pelkästään musiikin varaan, vaan sitä täydensi maistuva buffettipöytä.

Kettujen omia solisteja oli tällä kertaa kaksi, Erkki Pohjanheimo ja uutena tulokkaana Maunu Saarinen. Erkiltä saimme kuulla mm. James Bond -elokuvan tunnussävelen Idän ja lännen tiet ja Maunu lauloi kauniisti So in Love -kappaleen, jonka hän omisti syksyllä menehtyneelle puolisolleen Saaralle. Toivottavasti kuulemme Maunua myös tulevissa kettujuhlissa.

Viimevuotiseen tapaan ohjelmassa oli myös pikkujouluarpajaiset. Kaksisataa arpaa meni kaupaksi hujauksessa, kun toimikunnan avuksi saatiin mestariarvanmyyjä Anneli Salmivaara.

Kettujen toimikunta esitti juhlan loppupuolella laulavan joulutervehdyksensä. Jussi Tuominen oli tehnyt sitä varten Petteri Punakuonon säveleen uudet sanat, joissa kuvattiin oivaltavasti myös toimikunnan laulukuoron esityksiä: ”Kettujen joululaulu / hiukan vaikka hoipertaa / iloinen naamataulu naapuriinkin vaikuttaa…”

Toimikunnasta oli sairastumisten takia paikalla vain puolet, joten kovin vahvaa tulkintaa ei kuorosta tällä kertaa irronnut. Sanoistakin osa hukkui Kiltakellarin holveihin, mutta ei hätää, esityksen voi nähdä uudelleen. Toimikunnan laulutervehdyksestä tehtiin myös video, joka on nyt Kettujen sivulla. Sieltä löytyy myös Jussin tekemät laulunsanat.Teksti Pirjo Munck

Kuvat Erkki Pohjanheimo ja Antero Takala

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

       Kettumenot--->>>