EDUSKUNTA 26.03.2014

 

Ketut vieraili eduskunnassa - tuulisena päivänä
 

Tuuli niin, ettei pystyssä tahtonut pysyä, kun Ketut kokoontuivat  eduskuntalon eteen. Päivä oli myrskyinen myös Suomen politiikassa. Hallituksen kehysriihi oli edellisenä iltana päättynyt dramaattisesti vasemmistoliiton eroilmoitukseen.

Saimme tuoreen tilannekatsauksen tapahtuneesta, kun kansanedustaja Ben Zyskowicz ilmestyi yllättäen kahvitilaisuuteemme.

Ennen kahvia olimme tutustuneet eduskuntataloon tiedotussihteeri Tomi Asikaisen opastuksella. Hän kertoi             J.S. Sirenin suunnitteleman rakennuksen arkkitehtuurista ja historiasta.

Istuimme hetken pyöreän istuntosalin lehterillä seuraamassa eduskunnan työskentelyä. Vain muutama kansanedustaja oli paikalla, politiikan painopiste oli selvästi muualla.

Kierroksen jälkeen oli kahvitilaisuus, jota emännöi eduskunnan tiedotuspäällikkö Marjo Timonen. Paikalla oli myös eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen, joka vastaili rennosti kysymyksiimme.

Tiitinen osoittautui hauskaksi ja huumorintajuiseksi mieheksi. Hän kertoi mm. siitä miten tuli toimeen Veikko Vennamon kanssa ja kuinka Kalevi Sorsa pelasti hänet Suposta takaisin eduskuntaan. Hän ei olisi halunnut Supon päälliköksi, mutta minkäs teit kun Kekkonen käski. Siellä vierähti 12 vuotta, elinkautisvankikin pääsee vähemmällä.

Kuuluisasta Tiitisen listasta hän totesi,, että “kyllä se siellä vielä oli, kun minä lähdin”.

Eduskuntatalon remonttia Tiitinen kuvaili Suomen suurimmaksi putkiremontiksi.

Putkistot korjataan, mutta myös paljon muuta. Esimerkiksi talon edessä oleva portaikko uusitaan kokonaan. Kansanedustajat siirtyvät ensi keväänä evakkoon, joka kestää kaksi vuotta. Istuntosalina käytetään naapurissa sijaitsevaa Sibelius-Akatemian konserttisalia.

 

Kiitos Leena Tamlanderille vierailuideasta ja hyvästä järjestelystä!

Annikki Kiehelä

Rizi Salo otti valokuvia