MATKA VILLA KAROON

11.12.2018

10 hengen reissu. Matkavaraukset omatoimisesti.

Villa Karo tekee ”Macronit”

 

Kirjailija Juha Vakkurin Beninin kalastajakylään Grand-Popoon perustama kulttuurikeskus Villa Karo on kasvanut 20 vuodessa merkittäväksi kulttuurisillaksi Suomen ja Afrikan välille. 

Nyt Ranskan presidentti Emmanuel Macron harkitsee Ranskan vuosien varrella ryöstämien taideteosten (70.000) osittaista palauttamista Afrikkaan. Villa Karo toimii kuitenkin nopeammin ja avaa Matti-Juhani Karilan keräämän ja Villa Karolle lahjoittaman vedenjumalatar Mami Wata -kokoelman näyttelyn Grand Popossa 02.03.2019. Kokoelman esineitä ei ole kerätty vilpillä ja vääryydellä, vaan ostettukäteisellä Länsi-Afrikan turuilta ja toreilta. 

Miksi Mini-Kettu-Matka?

Rajoitettu osanottajamäärä (maksimi 10) johtuu Grand-Popon kuljetusten rajallisesta kapasiteetista. Lähtijät saavat 15 % alennuksen läheisessä L'Auberge -hotellista Grand-Popossa (n. 40€/vrk).

Villa Karo sijaitsee entisellä Orjarannikolla ja Grand-Popon lisäksi orjuus on näkyvästi esillä läheisessä Ouidah'in orjakaupungissa, joka oli Afrikan toiseksi suurin orjasatama ja josta vietiin 1,2 miljoonaan orjaa Etelä-Amerikkaan. Muita tutustumisen arvoisia kohteita ovat ”Köyhän Miehen Venetsia” Ganvie ja Dahomeyn kuninkaalliset palatsit Abomeyssa. Sekä Ouidah että Abnomey ovat Unescon maailmanperintö-suojelukohteita. 

On muistettava ottaa keltakuume-rokotus, joka vaaditaan sekä Togossa että Beninissä. Kannattaa tarkistaa muut tarvittavat rokotukset. Beninin viisumi on helppo hankkia digitaalisesti ja Togon viisumin saa Togon konsulaatista Helsingissä. Huonokuntoisille sekä ilmasto että liikkuminen saattaa olla hankalaa. Tällä hetkellä (11.12.2018) halvimmat ovat TAP-lennot Lissabonin kautta Loméen, n. 750€/hlö. Lennot Istanbulin kautta Cotonouhun on  noin 1.000€. On muistettava, että lentolippujen hinnat elävät kysynnän mukaan.

Asiasta tarkemmin: Leena Tamlanderi ltamlander@hotmail.com

Lisätietoja Villa Karosta ja Grand-Poposta antaa Matti-Juhani Karila, os. matti-juhani.karila@luukku.com, puh. 040-583 2457.