RED NOSE COMPANYN ALEKSIS KIVI

23.10.2023 klo 19:00

Kansallisteatteri 23.10.klo 19


Aleksis Kivi on komedia miehestä, josta tuli monumentti. Esitys liikkuu kansalliskirjailijaan liittyvien teemojen parissa rakkaudesta kuolemaan, eksistentialismista rahaan ja luonnosta nykymaailman ongelmiin. Esitys nostaa esiin myös kirjailijan vähemmän tunnettuja puolia sekä ihmisiä, joiden ansiosta Kivi saattoi olla se taiteilija, joka tahtoi olla.
Aleksis Kivestä ei ensimmäisenä tule naurunremakka mieleen. Nuorena, köyhänä ja kustantajien hylkäämänä kuollut kirjailija on kuitenkin saanut nimeään kantavan teoksen, joka sai Kansallisteatterin Suuren näyttämön yleisön nauramaan ja osoittamaan suosiotaan seisten, kirjoittaa Hesari.
Red Nose Companyn ja Kansallisteatterin yhteistuotanto Aleksis Kivi sai kanta-esityksensä
Kansallisteatterissa 17.2.2022. Helsingin Sanomien Laura Kytölä antoi esitykselle 5 tähteä:
Tekisi mieli huudahtaa kuin Nummisuutarien humaltunut Esko: ”Näin ihanata, näin taivaallista, näin rautarohkeata!” Sillä aivan peijakkaanmoisen huikaiseva ja vauhdikas iloleikki on Red Nose Companyn Aleksis Kivi.
Arvostelu on luettavissa kokonaisuudessaan Kansallisteatterin sivuilla.
Opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan palkitsi Aleksis Kivi -esityksen tekijät Timo Ruuskasen, Tuukka Vasaman, Linda Wallgrenin ja Eva Buchwaldin tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla 13.9.2022.
Teksti ja dramaturgia Eva Buchwald, Timo Ruuskanen, Linda Wallgren ja Tuukka Vasama.
Ohjaus Timo Ruuskanen, Linda Wallgren ja Tuukka Vasama. Näyttelijät Timo Ruuskanen ja
Tuukka Vasama. Harmonikka, musiikin johto Niko Kumpuvaara. Jousikvartetti (Kamariorkesteri Avanti!) Eriikka Maalismaa, Terhi Paldanius, Olga Reskalenko, Joasia Cieślak.

Vanhoilla Ketuilla on 20 lippua hyviltä paikoilta esitykseen 23.10.2023 klo 19. Lipun hinta on 46 € niin Ketuille kuin seuralaisille. Ilmoittautumiset: kiti.oksanen@gmail.com 24.9.2023 mennessä, laita mukaan myös puhelinnumerosi. Maksuohjeet paluupostissa.