VAARALLISIA SUHTEITA

30.9.2022 klo 19:00


Helsingin Kaupunginteatteri, Pasilan näyttämö Studio Pasila 15.11.2022 klo 19.00

Teatterintekijä Leea Klemola provosoi, ärsyttää ja jakaa vahvasti mielipiteitä. Suomen Kuvalehti kirjoitti 30.9.2021: ”Leea Klemolan näytelmät jakavat yleisöä – osa nauraa kippurassa, osa ei enää koskaan tule teatteriin.” Itse olen nauranut Kansallisteatterissa hänen hulvattomalle näytelmälleen (Maaseudun tulevaisuus). 

Nyt Ketuilla on tilaisuus tutustua Klemolan mielikuvitukselliseen päivitykseen tunnetusta klassikosta Vaarallisia Suhteita.

Kaupunginteatteri kertoo teoksesta suunnilleen näin:
Leea Klemolan ja Rosa-Maria Perän sovituksessa alkuperäisestä näytelmästä ovat jäljellä näytelmän käänteet, henkilöiden tavoitteet ja heidän välisensä suhteet – jotka ovat edelleen hengenvaarallisia. Tällä kertaa juonittelijoina ovat naiset, joiden pyöritykseen miehet joutuvat. Klemolan kieli on tunnistettavaa ja paikoin rajuakin.

Vaarallisia suhteita käsittelee vallankäyttöä ja rakkaudella leikkimistä, jossa panoksena ovat särkyneet sydämet. Traagisuudesta huolimatta näytelmässä on paljon komediallisia piirteitä.

 

Ohjaus Anna-Elina Lyytikäinen

Rooleissa: Riitta HavukainenAntti VirmavirtaSari HaapamäkiJuha JokelaPertti KoivulaEija Vilpas ja Mikko Virtanen.

 

Lipun hinta on 33 euroa. Ilmoittautumiset 9.10. mennessä puhelinnumeron kera Kiti Oksaselle kiti.oksanen@gmail.com

Ilmoittautuneille lähetetään maksuohjeet.

 

Näytelmä esitetään siis Studio Pasilassa, Ratamestarinkatu 5.

Studio Pasilaan on lyhyt kävelymatka Mäkelänkadulta, ratikoilta 1 ja 7, sekä Mäkelänkatua kulkevilta busseilta. Ratikoilla 9 ja 2 pääsee suunnilleen oven eteen, samoin kuin ratikalla 7 Pasilan asemalta päin tultaessa.