TEKNIIKAN POMON TARINOITA KANTAPÖYDÄSSÄ - JORMA K. LAIHO

27.9.2022

Kiltakellari 27.09.2022

TEKNIIKAN POMON TARINOITA KANTAPÖYDÄSSÄ - JORMA K. LAIHO

DI Jorma Laiho toimi Yleisradion teknillisellä jaostolla monissa tärkeissä tehtävissä vuosina 1973–2013. Jorma toimi lopulta teknisenä johtajana vuosina 2001–2013. 

Jäätyään eläkkeelle Jorma kirjoitti urastaan  teekkarihenkisen veijaritarinan ”40 vuotta yleisradioinsinöörinä”.  Jorma kertoo Vahoille Ketuille kettuhenkeen sopivan tarinan, miten nuori insinööri viihtyi 40 vuotta Yleisradion leivissä ja eteni  monien vaiheiden kautta Yleisradion johtoryhmään muiden selittäjien joukkoon.

Yleisradio oli nuorelle teekkarille innostava työpaikka. Uraan sisältyi sananmukaisesti lennokkaita ja jopa vaarallisia vaiheita. Tekniikka kuitenkin muuttui 40 vuoden aikana tekijästä teettäjäksi. Kukaan ei enää muista mikä oli höyryradio, missä sijaitsi Mittausasema ja mikä ihmeen laitos oli Porin lyhytaaltoasema.

Jorma toimi myös avaintehtävissä, kun Yleisradion omistamista 38 Yleisradioasemaa yhtiöitettiin. Hän oli myös mukana IT-yhtiö Tebitin alkuvaiheissa sekä analogisen television sammutuksessa.

Jorman arkistoissa on tuhansia hänen itsensä ottamia harvinaisia valokuvia Yleisradion vähemmän tunnetuista laitteista ja teknisistä tapahtumista. Näiden kuvien avulla Jorma pikakelaa tunnin esitelmässään Yleisradioelämää pienen insinöörin näkökulmasta.

Nyt on myös oivallinen tilaisuus kuulla mitä oikeasti tapahtui Yleisradion johtoryhmässä vuosina 2001-2013.

Jorman kirjaa on edelleen saatavilla BoD-kustantamosta, hyvin varustetuista kirjakaupoista sekä ajan henkeen myös e-kirjana. 

40 vuotta yleisradioinsinöörinä (bod.fi)

Tämä kantapöytä järjestetään 27.9. Tarkempaa tietoa ilmoittautumisista Kiltakellariin tulee seuraavassa jäsentiedotteessa eli kesäkuussa. Merkitse kalenteriin!