TEKNIIKAN POMON TARINOITA KANTAPÖYDÄSSÄ - JORMA K. LAIHO

27.9.2022 klo 12:00


Kiltakellari 27.09.2022

DI Jorma Laiho toimi Yleisradion teknillisellä jaostolla monissa tärkeissä tehtävissä vuosina 1973–2013. Jorma toimi lopulta teknisenä johtajana vuosina 2001–2013. 

Jorma Laiho on kirjoittanut urastaan  teekkarihenkisen veijaritarinan ”40 vuotta yleisradioinsinöörinä”.  Jorma kertoo Vahoille Ketuille kettuhenkeen sopivan tarinan, miten nuori insinööri viihtyi 40 vuotta Yleisradion leivissä ja eteni  monien vaiheiden kautta Yleisradion johtoryhmään muiden selittäjien joukkoon.

Yleisradio oli nuorelle teekkarille innostava työpaikka. Uraan sisältyi sananmukaisesti lennokkaita ja jopa vaarallisia vaiheita. Tekniikka kuitenkin muuttui 40 vuoden aikana tekijästä teettäjäksi. Kukaan ei enää muista mikä oli höyryradio, missä sijaitsi Mittausasema ja mikä ihmeen laitos oli Porin lyhytaaltoasema.

Jorman arkistoissa on tuhansia hänen itsensä ottamia harvinaisia valokuvia Yleisradion vähemmän tunnetuista laitteista ja teknisistä tapahtumista. Näiden kuvien avulla Jorma pikakelaa tunnin esitelmässään Yleisradioelämää pienen insinöörin näkökulmasta.

Nyt on myös oivallinen tilaisuus kuulla mitä oikeasti tapahtui Yleisradion johtoryhmässä vuosina 2001-2013.

Jorman kirjaa on edelleen saatavilla BoD-kustantamosta, hyvin varustetuista kirjakaupoista sekä ajan henkeen myös e-kirjana. 

40 vuotta yleisradioinsinöörinä (bod.fi)

Tämä Kantapöytä järjestetään tiistaina 27.9. Osallistumismaksu 12 euroa sisältää lounaan seisovasta pöydästä ja alustuksen keskusteluineen. Ilmoittautumiset Matti Laiholle laihon.matti(at)gmail.com viimeistään 23.9. Maksutiedot tulevat paluupostissa.