VENÄJÄN HYBRIDIOPERAATIOT SUOMESSA 17.05.2022

17.5.2022 klo 12:00


TUULA MALIN KANTAPÖYDÄN VIERAANA Ravintola Kiltakellari 17.05.2022 klo 12

Tutkiva journalisti Tuula Malin havahtui jo pari vuosikymmentä sitten venäläisten outoihin maakauppoihin Suomessa. Siitä alkoi pitkä ja merkittävä journalistinen matka Venäjän vaikuttamisoperaatioiden paljastamiseksi Suomessa. 

Malinin Venäjän toiminnasta varoittavat televisioreportaasit ja lehtiartikkelit ovat kuitenkin kaikuneet Suomessa kuuroille korville aina viime aikoihin saakka. Viralliset tahot ovat pitkään ohittaneet kysymykset siitä, seurataanko venäläisten maakauppoja ja muuta toimintaa Suomessa ylipäänsä. Viimeistään nyt, kun Venäjä on paljastanut todelliset kasvonsa hyökättyään Ukrainaan, Venäjän toiminnan järjestelmällisyys on lopullisesti herättänyt Suomen ruususen unesta. 

Kirjassaan "Putinin pihapiirissä - Venäjän hybridioperaatiot Suomessa" Malin dokumentoi, kuinka Suomesta tuli suurvaltapoliittisten hybridioperaatioiden kohde jo Putinin ensimmäisen presidenttikauden alussa vuosituhannen vaihteessa. 

Tuula Malin on saanut mm Tutkivan journalismin yhdistyksen Lumilapio -palkinnon ja muita tunnustuksia myös aiemmista merkittäviä yhteiskunnallisia epäkohtia julkisuuteen nostamistaan reportaaseista.

Kiltakellariin pääsee parhaiten Bulevardi 56:n porttikäytävästä, jossa lukee myös Bulevardi 46-48. Ravintola sijaitsee sisäpihalla vasemmalla.

Ilmoittautumiset 6.5.2022 mennessä helena.laatio(at)gmail.com